Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    P
    promena
    nesreka

2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Сонував како почнала војна кај нас и сите мачки биле регрутирани во војска. Сме биел ептен исплашени цела фамилија и сме се криеле на таванот кај баба ми, додека татко ми и маж ми биле на терен и пукале со пушка. Нон стоп сме штрепале дали ке се вратат ѓиви.Страшен сон, едвај се рабудив.

3. tweety93

tweety93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    8
    Не е мој сонов. Го сонувал еден бивши и ми пиша исплашен бил. Вака: Тој лежел како мртов, над него јас го галам, а и неговите се таму. Тој цело време се обидувал да каже дека е жив, ама никој не го слуша. И после нагло се разбудил? Што може да значи тоа?

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    сеуште му значиш
    стрес
    оди в црква и запали и сцека

5. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353

Пак истиот сон, со него и тоа кај мене дома било. Мајка ми ме видела.. и после тоа татко ми.
    Јас сум се исплашила многу за тоа што ќе им кажам. И овој пат му го видов лицето јасно, тој беше. :worried:

6. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Мислам дека имаш сеуште чувства за него иако ти е бивши дечко.
    Мој совет е да расчистиш со себе во врска со него, преиспитај го целото ваше минато наназад и размисли убаво дали сакаш и дали вреди да сеуште се опседнувш со него или е време да живнеш самостојно.
    Извинете за коментаров не е баш складен со темава.

На DreamAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    сонував како да сум родила бебе, ама како да имаше 4-5 месеци и имаше ептен светла плава боја
    а после како кученца две да сонував се пикаа во мене како да сакаа да се галат

8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Сум ја миела косата мајка ми купила маска за коса и јас цела сум ја ставила :?:
    Стварно треба да ја мијам од тоа да не е

9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    5.102
    Сестра ми сонувала дека е на некое место со многу луѓе и таму се појавил поп, се загледува во неа, таа почнува да се моли, крсти и тој испарува. Имал долга коса, темни очи и многу светла кожа. Цел бил облечен во црно.
    Што значи ова? Побарав низ соновниците, ама нема ништо конкретно. :?:

10. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    сонував дека бев на факултет на предавање на предмет што го остаив за другиот семестар.....и добро, се помина во ред иако мислев дека ќе има проблеми и се плашев........кога излегов одтаму некое дериште почна да ме исмејува....се прибра во некоја предавална и таму им кажуваше на тие од негова група и ми се смееја........... се нервирав али не можев ништо да направам......
    се вратив дома, веќе беше стемнато...........али тука се случило нешто..како грабеж.............вратата ширум отворена, купчиња со денари расфрлани, малку крв на нив...работи од горе тука....се качувам и горе стаклата од вратата искршени.....се исплашив да не му се случило нешто на татко ми и почнав да викам по него на цел глас.....него го немаше.......слегов долу пак со трчање кога двајца излегуваат пред мене и почнав да им викам КАДЕ Е ТАТКО МИ? ШТО МУ НАПРАВИВТЕ?....тоа повторував каде е татко ми......имаа намера да ми се приближат и јас им реков дека викнав полиција и пак прашував каде е татко ми......тие се исплашија кога слушнаа за полицијата и истрчаа во автомобил и заминаа......јас тогаш сакав да викнам полиција али немав кредит.....плачев и се мислев што да правам.....да одам кај соседите да викнам полиција....се грижев каде е татко ми.........

.....друг сон.....сонував како се тепав со еден соученик од средно......во еден момент ми ја спои главата од ѕид али и јас бев крива до негде............
    после тоа отидов во кујна.....мислам спанаќ дека имаше направено мајка ми и барав и вилушка и лажица ама никако да ги погодам......едно време не можев да ја извадам....те две вадев а едната морав да ја вратам.....те некоја била многу голема па морала во другата фиока а не во таа........
    на крај зедов и отидов во мојата соба да јадам.....манџа од спанаќ со јогурт.......било Велигден и слушав вести.....нешто попови збореа на ТВ ама не за убави работи..................

11. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    сум сонувала како сум била у село и дошол еден дечко колку мене така моја возраст со сини очи и смеѓ или руса коса ама убав ама ја донел и девојката и тука цело време со него сум зборувала и он ме гушкаше како да ме свиѓаше, и кога си отиде сум го гушнала и сум му рекла дека ке го чекам кога ке и раскине и он ми рекол важи незнам како дојде до тоа али значи ли нешто сонов?

12. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Што кога постојано се сонува исти сон. Сестра ми сонува како спие. Значи сонот е всушност ист како кога си легнала во реалноста - иста положба, иста просторија, се исто. Како нејзиниот дух да се гледа себе си додека спие. И нели сака да се разбуди но неможе, сака да пушти глас но неможе. Таа никогаш не се плашела од темница, но сега откако не спијам во иста соба и куќа со неа таа се плаши. Има панични напади и станува навечер и го пали светлото. Јас порано така се плашев и тоа го правев.
    Чудно ми е дека јас истите сонови ги имав кога живеев во нашата (таа) куќа. И сега како да се префрлија на неа.
    Не сакам да го поминува сето тоа кое јас психички го поминав. Дали е можно сето тоа да е од нешто како подземни води или?
    Всушност доволно е и само објаснување на првиот дел од сонот. Знам дека другиот дел е тежок и се работи за нешто покомплицирано.

13. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
    Што значи да сонуваш дека си во продавница и пробуваш повеќе пара на чевли?

14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    недоволна самодоверба
    можеби е со подземни води, но делот како дух ми личи на астрална проекција
    незадоволство
    1. страв и стрес со факултетот, грижа за татко ти
    2. нема значење
    не е убав знак
    или е од тоа или промена
    промена

15. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    187
    Сонував како сум во школо а многу одамна завршија тие денови за мене :D

16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    ај плс некој нека ми го протолкува

17. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    промена
    сеќавања

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    сонував дмек денес дознавам дека ќе правам армас утре свадба и јас викам за армас ќе правиме како за на именден ама за утре коста и фустанот? и татко ми ми стави бела трака (како за тенис)
    на косата а имав претходно опавче врзано и кога се погледнав во коса ко кокошки да ме претале и седнав на интернет да бирам фризури сум имала замислена само да сум најдела линк за да покажам на фризерката а за фустан незнам каков... ми текна дека не сум издепелирана("доле")влакништа беа тоа ...па како во темница се најдов и од некаде светлина а од таму оод кај светлината ми идат гости на армас
    (сето тоа за да живеам заедно со дечко ми)...
    и на мајак ми и викам а да ми закаже на гинеколог за да ми дадат апчиња да не останам бремена за да можам уште 2 год. факултет да завршам

19. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3
    Jas pa nishto ubavo,sve koshmari.:/

20. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на: