Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    чест и заслуга
    несигурност
    промена
    нема значење

На Divinebutterfly и Elennaa им се допаѓа ова.
  2. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Појезив сон не сум сонила...одам низ Бит Пазар бремена, купував гаќички за ќерка ми и од таму со мм одиме на лекар ме фатија болки ама он ми вика прво ке идеме да ставиме бензин,и од таму право во болница,бев во болница ме ставија да се пораѓам ама мене ми поминаа болките и си отидовме дома.Доаѓаме дома (кај мм)и на врата ме пречекува мајка ми,брат ми,кумовите и една другарка ми вика еве ти го бебето се роди,ја запрапастена викам јас не сум породена и се фаќам за стомакот ми го нема,почнав да плачам и вика ова не е мое бебе,и се штрекнав во сон и се разбудив.

Што значи сонов?

3. 31971577

31971577 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    16
    Видов на подот долги два прамени од мојата коса, и отидов да и кажам на мајка ми дека ми паднала косата и дека се исполнило тоа што ми кажал некој гатач или доктор
    (неможам да се сетам убаво, а ноќеска го сонував ова)
    дека после некое време ке ми паѓала косата.

Значење ?

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    не е убав знак
    неспоразум

5. tikica.9

tikica.9 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Што би можело да значи ова, во шума сме.. Еден човек има до мене, неможам да го препознаам матно му е лицето но разговараме како добро да се познаваме. И наеднаш змија гледаме и му викам утепај ја и тој ја фаќа и се смее и ми ја фрла змијата околку мојот врат и таа почнува да ме дави! :^)

6. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    некоја ситуација не ја гледаш од права перспектива

7. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ....долг сон ама да скратам, не кажувам се......што значи свештеник кој проповеда на отворено....носеше кожа од леопард....а некој важен бил свештеникот, од големите........наводно леопард го пресретнал за да го изеде ама господ го спасил и сега тој ја носи кожата од леопардот на себе...така велеше, а дали беше вистина...........има уште, ама толку нека биде пошто сонот е комплициран па и дали ќе го раскажам како што треба е прашање.....инаку ова со свештеникот беше при крај на сонот.......

8. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сонувам како дедо ми го мавале со камења,видов јас и излегов и викам по децата комшииииииии што мавате виее што е проблемот и тие уште толку повеќе,не се сеќавам дали не погоди по некој камен :D но едвај се сокривме :?:
    другиот сон како сум спиела кај една бивша сокласничка и другарка и имало уште 2 девојчиња со мене но прозорот го оставила отворен и сме измрзнале,бил таму и братучед и (инаку позната фаца е низ градот) сме станале а тој нешто бил нервозен бидејќи не отишол на работа работел како новинар во некоја телевизија,некако се нашол и татко ми таму и одма телефонот тој и да звони да пита што е работата и кога му кажуваат дека демек телевизијата се продава затоа не го викаат на работа :D :rofl:

9. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    1.Навечер одев по улица.Мислев да му вртам на телефон на дечко ми и викам ај не.Одеднаш ми врти тој не телефон.Одам така и се сретнуваме со него.Се изгушкавме и си одевме сами накај дома.Ми го даде неговиот телефон и ми велеше нешто земал не знам што за кредит не телефонот,али не знаел како да ги активира.Ми даде едни како картички.3 беа и имаше различни цени едната 1985,на другите две не памтам,но тука близу беа.Стигнавме кај неговата куќа.Стоиме тука пред куќа и стоеа двајца баба и дедо.Не ми се познати,такви нема што живеат во близина кај него.Ние си стоевме,а тие само не гледаа.Му го земав телефонот и не знам каде отидов,дали кај него во соба бев така нешто,Го земав телефонот да разлистам и си го гледам само своето име во неговиот телефон.И вртам кај мене,ми вика само итни повици. |(

2.Одев со мајка ми по некој си мост.Многу убав беше.А под него море поминуваше.Одев така и му се восхитував на морето бидејки беше прекрасно,такво сино.И велам на мама види бе види колку е убаво морево.Додека одев,во рацете држев тањирче и јадев млеко со житарки.Стигнавме во трговски.Седнавме на една така не многу долга маса.Тогаш ми беше роденден. :?: Седевме,јадевме.Имаше мали тостови во тањирчињата.Одеднаш дојдоа едни дејвочиња и прашаа дали можат да почекаат.Им рековме дека можат.Седнаа на мастата и почнаа да јадат,но тоа беше за др гости. :o Им вели мама што правите,знаете ли јас колку пари дадов за тоа,па сеа уште непознати да го јадат. :emo:

10. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. нема значење
    2. ќе имаш момент на слобода, но потоа пак ќе е се на старо
    1. го сакаш дедо ти ама дали тие имаат убаво мислење за него не знам 2. нема значење
    несреќа, но може и некакво ,,просветлување“ односно доаѓање на повеќе идеи

11. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Ми паднал заб 5-ка и сум го држела во раката, но не личел на заб..
    што значи ?? дали е вистина дека значи сериозна болест или смрт?? :worried: ;(

12. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    немој толку црни прогнози...само може некоја несреќа ама не до толку

На DreamAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Сонував како дечко ми си фатил нова женска и ме откачил,нешто во стилот сакам да си останам со неа и многу многу плачев дури и кога станав неможев да се смирам многу лошо се чувствував.Исто сонував нешто како со кола да сум брзала да отидам да го видам..Многу беше долг сонот ама се испозаборавив.. :?:

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Сонував нокеска како возам кола и сум ја извртувала тука на една тесна уличка многу народ ме гледало и јас си мислев дека нема да можам да ја извртам и дека ке лупнам во друга кола но во неколку наврати ја извртев колата и мн бев горда.Што значи ова ако знае некој нека ми каже.фла

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    проблеми...
    тој ти значи многу и ти е страв од нова девојка

16. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сонувам како сум била на гробишта сум си го видела сопствениот споменик а покрај него сандак во кој требало да влезам и да умрам ,тмн сум влегла почнало да врне и сум излегла ,но мислам дека брат ми веке влегол се исплашив и се разбудив :sweat:
    после тоа сонувам како во еден супер маркет влегувам и си пазарувам а требало да одам некаде сум си земала чоколадни бомбони и кога сум излегла надвор сум ја поместила колата да чистам плочки сум ги изрибала како нови :D

17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Кошмари,кошмари сонував како сум требала да се мажам за бившиот :x
    не го сакав кога бевме у врска сега ке се мажам за него свашта

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував како сум правела тест за чакрите на интернет и уште нешто друго, но не се сеќавам.

19. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ако скоро си правела, нема значење, но ако не направи си
    меѓу вас е готово
    1. среќа и здравје 2. задоволство

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Синока сонував како умре внук ми , детето има 8 години. Абе се потресов до немајкаде :worried: Сите плачевме цела фамилија