Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    сонував момче со црн тен и црна виткана коса.Момчево го знам ми се пушташе едно време.Спиеше во мој кревет свиткан ко полжав во ќебето.Ја само сум легнала до него и сум заспала. :^)

2. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Сонував како на средсело сум си одела од продавница и некоја кола имало(двајца мажи во неа)..Јас сум го забрзала темпото,тие излегле и почнале да ме тргаат де на една де на друга страна.Сакале да ме ограбат и силуваат.Сум почнала да викам,но немав глас..И еден другар ме спаси.

3. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    проблеми и нерешителност
    повеќе срамежлива ќе бидеш
    внук ти многу ти значи, инаку сонот е среќа, радост

4. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    сонував дека сум била во болница за да ми земат крв од вената но јас сум неќела па сум се противела но сепак ми земале крв :D

5. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    1.Сонував како сум одела на штикли.Но,ми било тешко да одaм во нив бидејки биле високи и биле без платформа??

2.Јас и уште неколку сме биле во една соба и сме седеле на подот.Во собата имало уште два-тројца од кои јас сум се плашела и сум мислела дека ќе не убијат.По некое време тие ги одвеле надвор сите кои седеле на подот освен мене.Потоа и јас сум излегнала и сум видела дека ги убиле сите,а сега требало и мене да ме убијат.Мене ми било многу страв и сум ги молела да не ме убиваат.Тие се доближиле до мене и ми прободеле нож во главата.Јас сум гледала нагоре со отворена уста и сум умрела.
    Се разбудив со отворена уста исто како на сонот и многу беше реално,како да можев да го чувствувам стравот.
    :^)

6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    Секој ден сонвам по нешто, па дури страв ме фаќа :worried:
    Денес сонвав бебенце, не знам дали било на некој дали било најдено, ама беше бебенце сега родено, абе ептен се смеело, беше мало и ептен убо.
    Некој?

7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Незнам што значи но морам да ти го кажам ја сонував Лила Филиповска во црвено фустанче е сега не памтам дали се гушнавме,но беше интересен сон,прв пат да сонувам јавна личност,што би значело тоа?

8. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Еден член од моето семејство треба да оди на операција.
    Сонував како јас сум на негово место,јас сум болната од истата болест,и јас треба да се оперирам.

9. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Напредок :)

1. Ќе имате чудна постапка :lol:
    2. Ќе претпрпите штета .

Убав сон е .Радост :)

Ова не знам што би било. Интересен сон .

А те оперираа ? Ако те оперираат значи голема промена. А само ако сонуваше дека треба да се оперираш, но не се оперира, не знам што значи. :)

На Irrepleceable и Chica.Loca им се допаѓа ова.
  10. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Сонував како одиме некаде со другарка ми и одеднаш видовме едно многу убаво мало маче и другарка ми го зеде и јас и велев да си го земе и да си го носи дома...

и сонував како сум отишла на заболекар и сега докторот намесно да ми го прави забот ми рекол неможе да се направи и ме терал во шишиња вода да му полнам. Јас многу се изервирав и уште да почнам да плачам и тој по некое време ми вели ајде дојди покажи кој заб е за правење. Таман да ми покажам се разбудив...

11. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сонував како дечко ми дошол со кола од дома ме зел и да излегуваме ,тмн сум се качила во колата како змија црна пред нас и јас му велам леле ми е страв ке излезам јас од кола ке се вратам дома,и он ми вика не бе не се плаши ке ја утепаме ,како бре ке ја утепаш му велам гледај ја се повеќе и повеке се доближува до шофершајмната и тој наеднаш ја удри паднаа таа и ја згази,ми вика ете ти сега нема зошто да се плашиш.
    2.сонувам како ми звони телефонот се јавувам и ми велат добитник сте на летување во грција 18 ден, ама автобусот поага за 2ч,од тука тргнуваме со дечко ми и буквално ништо не носиме со нас,тмн стигнавме таму таа ни вели ајде дајте пасошите,леле викам па ние ништо не зедовме со нас и ајде назад пак до дома,затоа време спремавме и торбици со нас и пасоши и се што ни требаше,пак се вративме и тргнавме,стасавме на едно прекрасно место водата беше многу чиста и убава,едното место кај што не водеа беше сарти,а другото палеокастрица :D и како сме се симнувале накај едното место мене почнало да ми се врти свес и сум се вратила назад сум отишла на другото место

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    последно време сонувам се слични сонови :^) како пајаци и слични инсекти и бубачки ми идат на мене :(

Eден сон ми беше како да сум идела на заболекар а таму како да некој лекар ми кажувасе дека сум имама проблем со окото нешто така :^)

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Ве молам кој знае нека ми каже што значи мојот сон се надевам не е лошо
    си ја сонувам сопствената веридба или свадба незнам што беше но не сонував ништо друго туку само сум зирнала низ прозор и ги видов како прво одат зетот и золвата и ја пракаат керкичката нивна и покажуваат каде е нашта куќа да дојде

14. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Не знам каде некаде надвор седев со мама и тато на столчиња и маса.Јадевме тост и павлака. :D
    Одеднаш од една страна дојдоа баба ми и дедо ми и имаше уште една жена-не ја познавам која е,не можев да и ја видам фацата.Нешто зборевме,а јас им велев ајдее одете си. :D Баба се качи на точакот,но многу чудно со едната нога превиткана на седиштето лежеше на велосипедот и возеше,т.е тој сам возеше.Така направи и другава жена.Бев зачудена и велев како не паѓаат од велосипедот.Велосипедот на жената одеше лево,десно.Имаше и автомобили,мислев дека во секој момент ќе ја згазат,напротив не ја згазија. :o

15. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    сонував како тој што ми се допаѓа ми пиша на фејсбук и сме се сретнале...се беше убаво. :$
    што значи ова, за бога милога? :worried:

16. Albiona

Albiona Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dobro e "Ke imash dolg zhivot" :rofl: :)

17. Teodora96

Teodora96 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Aj ve molam za tolkuvanje.. :)
    Sonuvav kako se guskam podolgo vreme so simpatijata i nonstop me baknuvase na kosata,dvajcate se guskavme i ne se otpustavme,a celo vreme edna drugarka ne slika

18. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    го сонуваш затоа што го сакаш,но малку и ти е страв
    го сакаш и го сонуваш
    не можеш да се соочиш со нешто
    не е баш убаво
    1. страв и стрес 2. загриженост
    1. кавга
    2. нема значење
    1. несреќа 2. загриженост, некој ќе те тера да правиш нешто што не сакаш

19. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Изминативе 2 дена сонував лоши соништа :(
    -Сонував како сум седела некаде и змија наеднаш испаднала и сакала да ме касне за ногата но не ме каснала туку ме прескокнала, во сонот вриснав толку многу сум се исплашила
    а змијата била мала и татко ми подоцна ја отепал
    -Сонував како сум држела бебе во раце и тоа било многу среќно и насмеано
    -И сабајлето во сонот сум викала помош мамооооооооооооооо мајка ми ме разбудила но јас веднаш го заборавив сонот, само знам дека бев испотена :sweat:

20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував како сум учела во некое ексклузивно и приватно средно во странство.
    Тоа беше можеби најексклузивното училиште во целиот свет.
    Кога пристигнав таму ми дадоа прекрасна облека, накит, парфеми и книги од кои требало да се учи.
    Училниците беа како некои балски простории, буквално. Училиштето имаше налик на палата, дворец од бајките. Потоа на сите девојчиња ни кажаа дека треба да се спремиме најубаво што можеме, да ги облечеме најубавите фустани кои ни ги дале или доколку немам ќе ни купеле нови.
    И така се спремавме, сите се издотеравме, мислиш на бал ќе одиме.
    Потоа дојде еден проферор, кој бил најбогатиот човек на планетава.
    Одговорните за дисциплината ни кажаа на нас девојчињата дека така спремени треба да застанеме во ред да се наредиме, а професорот да одбере една ученичка која ќе има можност т.е. привилегија да учи од книги со позлатени корици и секој ден да биде пренесувана со лимузина, да има лична сметка на картичка со премногу пари, секој ден. И добро. Сите се наредивме. Професорот помина и сите не измерка убаво. И ете, ме одбра мене. Ми рече ти ќе дојдеш со мене. :^)
    И јас целата радосна, баш ми беше мило што ќе сум имала привилегија да учам од златни книги и да живеам во палата која ќе била само моја. Но, не знаев во што се впуштам. Не знаев што ме чека. :x
    Професорот повика лимузина. Влеговме внатре. Тој ми кажа дека прво ќе сме оделе во најлуксузниот ресторан на светот, да вечераме. И океј, јас прифатив. Масата во ресторанот кој беше приватен само за нас, беше буквално кралска. вечерата заврши. И сега следува шокот. :sweat:
    Професорот ми кажа дека тоа школо не било всушност тоа што јас сум мислела. Вистина било дека им обезбедувале се што ќе посакаат на девојчињата како мене, но сепак нешто криеле. А тоа било дека ние всушност имаме функција како личен харем на професорот. :o Тој ме избрал мене за вечерта. Вистина било дека ќе сум ги добиела сите тие работи, но сум морала да спијам со него. Потоа ме крена и ме носеше накај спалната соба. Јас се бунев и викав, но ми рече дека нема кој да ми помогне, затоа што сите луѓе во ресторанот биле запознаени со ситуација и учествувале во неа, биле навикнати на девојчиња кои се бунат и викаат испаничени, но сепак сите на крајот попуштале затоа што им се ветувал невиден луксуз. Јас викав и се обидував да се ослободам, но не можев. :worried: Ме внесе во собата и ми го искина фустанот. Јас почнав да плачам беспомошно. Но, ми рече дека само првиот пат ќе ми било чудно, после ќе сум се навикнела и самата ќе сум барала да доаѓам кај него. Ми се приближи и ме стисна многу силно. Не можев да мрдам. Му кажав дека во ред се предавам, но само да ми даде една минутка да одам до тоалетот да се подготвам. Тој се налути затоа што слугинките не си ја завршиле работата и не ме подготвиле. Ок. Ја отклучи вратата и јас отидов до ходникот. Најдов тоалет. Влегов внатре и видов прозорец. Избегав од прозорецот во градот, така по долна облека - затоа што фустанот ми беше искинат. Се спасиввввв ! Јеееее :D