Сонував како сум била во автобус,сум се возела..Немало речиси ич гужва во автобус.Може десетина луге. По патот сум видена некое чудовиште но како влечуга-цицач,незнам ептен чудно..И од едно прозорче влезе во автобусот..Веднаш излегов од автобусот,и сум била на бањарка.
страв многу го сакаш татко ти, не би можела без него неискажани емоции, ти треба време за релаксација неискажани емоции, осаменост нема значење, мешавина од реалност и фантазија промена, некој не ти мисли убаво па сонот ја претставува твојата скриена желба кон него
Сонував како на гости ми дошла една другарка која е бремена и како седиме и си правиме муабет, но во сонот и јас како да сум бремена, па си правевме труднички муабети...
го сонував бившиот како со мене бил многу добар, сме збореле и ми викал дека он згрешил за се но јас како сеуште да сум му билла лута.. а во реалноста е сега многу јак фраер и ни збориме ни ништо
другарка ми ме возеше многу брзо(нема положено инаку ),ќе имало невреме...ми беше страв да не напавиме сообраќајка и како слегувавме од рид се повеќе сообраќајки имаше си бебешки работи расфрлано....стигнавме до една колиба и таму како во фрижидер кој се наоѓаше пред вратата ставивме едно списание и некое само темно плаво и ние влеговме но сакавме да го внесеме во колибата ..почна многу дожд и колибата беше како напуштена само катанец на неа остана
Сонував како одам по улица.Не знам каде беше.Ја гледам другарка ми си стои од таму и ми мафта.Дојдов до неа,нешто зборувавме.Но пред тоа врнело и гледам како си тече вода од дождот.Но со водата заедно и некои писма. Одеднаш почнав да се кревам нагоре,како кога ќе пуштиш балон.Буквално летав,но не многу високо.И велам на другарка ми што се случува,летам. Отидовме кај неа дома.Отидов до бањата.Кога одеднаш фатив да си ја мијам косата.Си ставив шампон и си ја триев косата,додека го правев тоа се гледав во огледало.Додека и ставав шампон и тогаш косата ми беше прекрасна,густа,а сеуште не измиена со вода.Ми стана чудно,косата ја измив во лабавото. Излегувам од бањата.Одам кај другарка ми во соба.Таа беше нешто кај мајка и и татко и,јас останав во собата.Дојдоа 3 стари жени кои не ги познавам (демек и биле слугинки на другарка ми) и ми велеа да не се секирам,не знам што.Јас бев прилично расположена.Зборував нешто со нив.Ми рекоа дали сакам да ми донесат да јадам тука или таму ќе одам.Реков ќе одам таму.Кога одеднаш гледам на креветот розев долен веш.Премногу ги имаше.Прекрасни беа,но малку како за трудна жена. Сепак,многу ми се допаѓаа.Отидов горе.Си седев со другарка ми.Дојде татко и,не личеше ни малку на нејзиниот татко,а и беше премногу млад.Нешто се смееше со нас и си стави да јаде житарици.Почна да јаде и одеднаш една житарка му излета од тањирчето,сите се изнасмеавме.
Сме пиеле кафе со другарка ми и тоа блиску до местото кај што работам и требало да тргнеме на патување а мене мајками ме спакувала и си велам да проверам што ми спакувала и отидов кај што работам како таму да живеам и гледам мајками ми спакувала детски пелени само а имало уште 15 мин до патувањето и земав набрзина да се пакувам ама ми се зеде видот,неможев да гледам,и сакав да стигнам до другарками ама некако зид до решетки во вид на срце се испречи пред мене и некако успеав да излезам и некако се најдов дома и нешто како животно со боцки на грбот ја прободе мајками ама не и беше ништо
Чуден беше сонов. Сонував како сум дознала дека другарка ми е вештерка и требало на некој начин да се заштитам од неа,сакала да ми наштети.И така ми кажале дека треба да ја вложам цела своја енергија за да се заштитам.Знам дека потоа наеднаш другарка ми дојде,ама не беше човек,туку златна магла и сакаше да ме убие.Јас ја собрав цела своја енергија и како да ја насочив против нејзе,по што за малку се спасив,а она исчезна. И после некое време(недели,месеци) се врати другарка ми иста каква што беше претходно и се смееше,велејќи дека не била вештерка.
Девојки денес сонував како седам дома, татко ми си дошол дома и рекол дека еден мој пирјател починал.Потоакога се разбудив мајка ми дојде и ми кажа дека неговата баба починала.Може ли некако јас да сум претчуствувала дека некој ке умре??
1. Сум била дома. Целото наше соседство било нападнато од Шиптари такви некои и сакале сите да не убијат. Јас и брат ми сме се криеле во детската соба. Татко ми незнам каде бил и јас таква се кријам и слушам гласови и оваа женскава и вика на мајка ми: Ж: Кај сакаш да одиш? М: Во рајот. Ж: Епа ајде почни да ги голташ стаклата. И јас сум се исплашила за мајка ми демек што ке и прават и сум сакала да одам и да ги убијам овие ама не сум станала едноставно сум помислила и толку од сонот. 2. Јас сум била Нериман а Омер бил Х (тој што го сакам) и нели се разведуваме во еден суд, морничав, за мераци. И маќеата сите биле таму и демек за да се разведеме требало нашата ќерка (ќерката на Ајлин од Бурни Времиња била "нашата" ќерка) да ја дадеме на едни како тролови, духови, натприродни суштества и незнам од каде се наоѓаме на една улица (ја знам улицата) и тоа суштеството трча по нас и ние бегаме од него заедно се ќерката за да не ни ја земат. И незнам како девојчето се нашло во неговите раце и тој онака со ќеиф се насмевнал. И јас незнам како сум го земала девојчето и сум трчала со неа во раце ама дека голема ми тежела мн и сум заостанувала и на крајот сум му ја фрлила (значи онака нормално сум му ја дала во раце ама набрзина) ќерката на Х а јас сум се качила на вратот на тоа чудото и сум го скршила вратот, му паднала главата и исчезнало онака како трошки и потполно го снемало. Знае некој што значат?
1. имаш страв од Албанци, а и многу ја сакаш мајка ти 2. го сакаш и го сонуваш, страв од нешто најверпјатно да не го изгубиш
...вујко ми беше фризер и шишаше една девојка кај нас дома......јас и татко ми гледавме и се инаетевме дали девојката е исто шишана како и сестра и.....тој велеше не, јас да.....вујко ми се вклучи и испадна дека јас сум во право......
Не ми се верува до сабајле сонував 100 сона половина ги заборавиви но еве кои ги паметам ! 1.Дечкоми е во странство но нема таму интернет и сонувам како јас случајно сум му пишала и бидејки тој е од теблет вклучен ненамерно отворил шо сум му пишала но не забележал а кај мене нормално пиша сеен и пак му пишав тој не ми вракаше се вклучив кај него на фб и кога гледам со моја братучедка нешо пишуваат но прочитав некои работи но забориви што беше 2.Сме седнале негде со дечкоми и сме го чекале зетот наш да дојде, дојде зетото но дечкоми како да го однема , и јас ја земам од сестраму керката т.е мојата внука да ја прошетам и така шетајки сме поминале до болница и јас сум собрала храброст да влезам во некоја канцеларија и да најдам касета каде што е снимена мојата операција што сум правена пред една година, ја зедов пуштив малку и ја спакував ја зедов за дома да си ја гледам и си појдовме но јас се измачив со детето бидејки оно беше во количка а јас морав да ја симнувам од количката да ја носам во раце па да се вракам по количќката но чудното детето ни еден пат не ми се расплаче толку многу ни беше мирно 3 Се сетив и на другиот сон су отишла кај комшија на роденден и су остана до сабајле и сабајле пред да отиде таткоми на раб сум дошла дома
1. Сонував како стоиме јас, сестра ми и една нејзина колешка пред некоја куќа и колешката кажува дека умрела сестра и. И ние тука како да ја тешиме нешто и јас ја прашувам како сега таа бремена ќе оди на погреб (инаку навистина е бремена сега). 2. Како со друштво сме некаде покрај езеро или река незнам точно што и како сега некои што беа таму тргнале со колата и згазиле едно дете (циганче). И како од другата страна доаѓа една другарка и плаче поради смртта на детето. Потоа заедно со таа другарка трчаме некаде и се наоѓаме во едно купатило. Но детето за да се погреба се изнесе од кај нас дома, поминаа кај нас во двор и јас стоев од страна и гледав. Го видов мртвото тело на детето. Сандкот во кој што лежеше го држеше една моја бремена другарка. И тука наиде баба ми и ни даде шише со вода за да си ги измиеме рацете. Но тука до нас стоеше и дедо ми (починат) и баба ми го одмина, не му даде вода и тој почна да прашува зошто него го одминала... 3. Сонував како со дечко ми сум покрај некоја плитка река и ловиме риба. Но ја ловевме со конец. Конецот само го спуштавме како да е јадица и чекавме да се улови нешто. Но ловењето слабо ни одеше...
сонував како сум одела по дворчињата на комшиите сум барала некое убаво машко,и сеа не се секавам баш најубаво ама нешто како со карти ме мавал тој а јас сум бегала,и кога ке ме мавнел сум застанувала како на филм ми беше се
изгледа бараш некој убав или си помислила на убав па затоа сонот 1. мешавина од реалност, а умрената во сонот ќе има среќа 2. промена, не толкава слобода, малку реалност и свесност дека дедо ти веќе не е овде 3. емоциите ќе испливаат на површина 1. ти недостига и би сакала да има интернет 2. пак истото - ти недостига 3. нема значење ќе ги искажуваш своите мислења повеќе