Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

сонував како сум спала во другата кука,сум станала и сум тргнала пешки во оваа кука каде што живеам,сум одела ама многу ми се пиело вода но никаде немало,во еден момент здогледувам пари на едно ѕидче се пружам да ги земам леле коа ми викна еден човек т.е на дедо ми брат но не збореме со нив,почнав да бегам и да се кријам косата ми беше пуштена врз лицето за да не ме познае,кога гледам еден автобус мине покрај мене а тој внатре ми олекна,и сретнувам една комшивка и ми вели шо се случува со татко ти бесен е нешто вика од сабајле цело маало се слуша,велам од кај бре јас да знам сега си одам накај дома,стасувам дома таткоо ми бесен стварно седнувам јас и тој ми вели,да одеш ти на работа да си ја сванеш малку озбилно работата(инаку не работам моментално никаде ),за брат ти ми звонат само глупости праве низ чаршија шо се дешава со вас :fubar:,уште да стане да ме истепа,и јас се разбудив :doh:

2. psychic

psychic Популарен член

незадоволство, некој те окривува за нешто што не си го направила

3. Anne15

Anne15 Истакнат член

1.Се беше чудно.Се чуствував како Алиса во Земјата на Чудата.Со мене имаше едно момче.Но бевме премногу мали,како глувчиња.Имаше еден фрижидер,извадив мала кока кола и мали пива. :lol:
    Ме фати за рака и дали летавме или толку брзо одевме не знам.Но како одеднаш да ми избега.Почна да врне,а во исто време и сонце имаше.Јас трчав боса по бели чорапи.Дождот само косата ми ја намокри,друго ништо.Трчав така.Истураше.Одеднаш престана.Ми се јави тоа малото човече на тел.и ми рече епа кога ти реков да бидеш побрза,сега што да ти правам.Јас му велам а ти каде си?тоа ми рече дека е дома.,дека ај немало врска,ќе сме се виделе утре.(изгледа ми беше дечко :lol: )

2.Бев на училиште со другарка ми.Седевме,но клупата беше повисока од мене,зошто имав прениско столче. :fubar:

4. psychic

psychic Популарен член

1. желба за слобода, радост
    2. помала самодоверба

5. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Сонував како се бакнувам со еден мој другар.

6. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Сонував како со ролерите што ги имам сум излегла в чаршија а пиво фест било некаде околу 18 часот излегов и тргнав да барам некого ама не ми текнува кого го барав :fubar:

7. psychic

psychic Популарен член

нема значење
    можеби има некоја хемија меѓу вас или сте многу блиски

8. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Сонував како со сестра ми и со уште некое девојче кое не го знам требало да одиме некаде и да однесеме нешто. Влеговме во една зграда, заѕвонивме и ни отвори жената на бившиот. Влеговме внатре, таа готвеше нешто, не понуди со кафе и си правевме муабет како да сме најдобри другарки. По некое време го видов бебето во креветчето и ја прашав дали може да го земам и ми дозволи. Го земав бебето и и кажав дека е многу убаво и дека личи на нејзе, а дека се смее исто како татко му. И таа се насмеа и го потврди истото...

9. sadangel

sadangel Популарен член

Сум облекла пар купаќи и долниот дел бил скинат.
    Потоа сум ги облекла другите кои биле здрави но помалку сум сакала да ги носам.
    И двата пара биле шарени (ако значи нешто)... :^)

10. psychic

psychic Популарен член

ќе се засрамиш, но тоа ќе го свртиш на шега
    бившиот е преболен, но сепак те интересира што ќе биде со него

11. Anne15

Anne15 Истакнат член

Имав огромен базен во дворот.Водата беше бистра.Си пливав и одеднаш на улица поминува еден мој бивши мувач.Само го погледнав и почнав да пливам на грб.Тој цело време гледаше.Потоа раскажа на сите колкав базен сум имала и дека сум пливала. |(

12. psychic

psychic Популарен член

тој ти е љубоморен :D

13. Matee

Matee Активен член

Сонов е на една другарка,па дали има некое значење...ми го пиша на фб па затоа е на латиница.
    znaci sum bila kaj tetka mi na gosti i neso sme praele muabet i sea nacekuvame vesti i sea na vesti kazuvaat za nekoj covek so setal po gradov i gi bodel lugeto so nekakvi igli i celi stanuvale takvi poteceni i umirale toj go staile kao u bolnica nekoja ama izbegal i sea mene pocna strav da me jade i odam doma i i pos na tetka mi na fb dali toj bil od skoje ona dodeka vrati ete go toj....
    sme imale nekoja kuka kaj skoloto i sea toj se vrtel okolu nasata kuka a nie so majka mi i brat mi sami i sea policija dosla i obezbeduvanje se kacilo kaj nas doma da ne spasuva i nekako sme izlegle od doma i nikako ne mozele da go ubijat i jas sum nacekala pistol od toa obezbeduvanjeto i sum go pukala moze 10pati u glava i sme begale i koa sme stignale tuka kaj so ziveam sea i se bilo ok toj go odnele i togas brat mi pocna da place i stanav..

14. psychic

psychic Популарен член

1. таа има страв од нешто (можеби и од смрт) 2. страв, проблем, но и соочување со него

15. Agrona

Agrona Популарен член

Сонував дека сум пошла на фризер и ми ја нијансирала фризерката косата. Но, јас некако возбудена бев некое чудно чувство имав како да сум се плашела каква ќе бидам. :lol: Не знам што може да значи. Читам тука на фемина во соновникот пишува вака за бојадисување на коса "Не ги лажете вашите пријатели затоа што вистината ќе излезе на виделина". Па ако знае некој друг некое појаснување нека ми пише. :hai:

16. Agawa

Agawa Истакнат член

Сонував дека возам велосипед и започна да врне дожд. Јас си отворив чадорче и си продолжив да возам. Возев на тротоар и многу автомобили ми доаѓаа во пресрет, но јас ги одбегнував. Се сеќавам дека велосипедот имаше корпи, а по одредено време дождот престана да врне. Толкување?

17. psychic

psychic Популарен член

бегаш од тага
    промена

Agrona likes this.
  18. ivy531

ivy531 Активен член

Сонував како сум седела на една столица што била многу високо.. некако стравот во сонот се зголемуваше и на крајот паѓав од тој стол некако многу бавно.. како од некое многу високо место. Толкување?

19. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

1. Сонував како мајка ми дома нешто направила незнам што некоја беља па од тоа во лавабото се направила како поткренато нешто незнам исто и на масата и била лута се кршела пред себе јас и зборувам нешто та не ми обрнува внимание после сум отишла на долниот спрат кај баба ми да ја прашам што е лута мајка ми :fubar: а таа нешто ми одговори не се сеќавам точно нешто спомна за бељата

2. Сонував како јас една другарка од маалото (што во стварност вчера ја сретнав в чаршија со ролери беше и не се дружиме скоро ич) и некои непознати деца низ маалото таму блиску сме се возеле со ролери |( и скоро сите сме си носеле по две мачиња што сме имале јас сум носела две бели мачиња така поголеми ( а јас во стварност имам само една таква бела и еве ја нема неколку дена ) негде сме се возеле како да сме барале некого па после сме отишле во некој двор што во стварноста не постои :!: да се напијаме вода и тоа беше се
    толкување ?

20. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Што значи змија завиткана околу мене? :(