Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Значењето на овој сон страшно ме интересира. Сонувам како си идам со маж ми од Белград со автобус. Автобусот застанува во соседниот град и маж ми се симнува од автобусот и ми вели, сега ќе го решам јас проблемот со овој поп. Се симнува и оди во една кафана , таму го пречекуваат 3 мажи и го тепат. Оди автобусот и гледам маж ми еден голем човек го тепа, го треска од земја :x , а го гледам тој цел крвари. Јас продолжувам со автобусот , стигнувам во мојот град и и велам на мајка ми, мамо јас не знам дали маж ми е жив. Вечерта ми се јавува и ми вели јас сум во болница. Утрото тој ме буди и ми вели јас сум жив.Леле само колку сум плакала на сон ;( . таков сон до сега немам сонувано. па ако знае некој нема ми кажи што значи.

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сонував пред некој ден дека ми дошла тетката црвена :D

3. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Ме интересира ептен значењево на сонот .

Сонував како дознавам на сон дека сум посвоена :doh:
    и си одам од дома и после идам накај некоја ширинка со неколку луѓе што ги познавам и им викам
    Среќна Слава . А денеска е Митровден ( и на сите стварно им е слава :| )
    После како ја здогледувам старата моја љубов покрај куќа му поминувам и му викам здраво
    ( а сега не збориме ) и јас почнувам да трчам а врнеше ( а и денес врне :| )
    иии кола пред мене и јас мора да застанам и тој ме стигнал , се вртам .
    Усните му беа црвени така, влажни и се залапавме :lol:
    Се фатиме за раче и си продолживме по патот :)

4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Од дамна не сум сонувала...
    И баш синоќа во сред сон се разбудив. Сонував како дечко ми доаѓа и ми кажува дека сум нешто многу болна, а јас не сум знаела. И како се будам во сонот и гледам на ѕидот две долги малечки змии црна и бела како се шетаат и се плеткаат една меѓу друга. Толку се испаничив што се разбудив цела препотена.
    Мразам да сонувам...

5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сум сонувала дека сум била кај една бивша другарка на кафе и девојчево ништо не зборувало, цело време молчела и наивно се смешкала. Јас сум им рекла на другаркиве да станеме да си одиме пред да дојдат нејзините од работа, срамота е толку се каравме и сега на гости ќе и одиме и таман да излеземе почнаа да и доаѓаат гости многу и ние сме се чуделе зошто гости и се разбудив. Сите лица биле некако насмеани, како да одеа накај мене и да ми се смееа во лице и во сонот чувствував доза на вина. Знае некој што значи ? :^)

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Решавање задачи математика? :)

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Што значи предупредување од мртовец? :?: :?:

8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Сонував како директоркта со уште 3 мои колешки решила да одиме на состанок негде во странство и сето тоа изненадено.Никој од нас не бил подготвен за патувањето но се морало да се оди. сме повикале такси и сите 5 сме се качиле.јас тогаш сум рекла само ако може да одиме до банка за да извадиме пари зашто сум немала кеш во мене за тоа паутвање.Сме застанале кај банката и јас ептен сум се задржала зашто немале да ми сменат 200 евра.Тогаш дошол и дечко ми и ми рекол да не се секирам да одам и дека тој ке ми ги донесе парите.Сум се вратила во колата и сме отишле во домот на директорката да се подготви она. Во нејзината кука ептен сме се задржале и она барала мислење од мене што и како да облече.По неко време дошол и дечко ми и сите сме седеле кај директорката како да сме дома и ептен сме биле слободни со неа а и она со нас. Што значи ова директорка дечко ми пари се во ист сон?А со дечко ми не работиме на исто место.

9. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сонував многу дожд и како сум стоела во ред спремна да одам во борба и тоа на аеродром |(

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    сонував сексови :rofl: :rofl: :$
    лелеее, сум се зар'ѓавела :lol:
    малку морничав беше сонот :^) . ама сонував како сум имала бебе (лелел мнооогу беше убавко, и цело време си го гушкав). бев едно време киднапирана. на плажа со дечко ми ептен сме биле пијани и сме имале секс пред сите :tmi: и сум му рекла да престанеме затоа што срамота било.
    потоа си доаѓам дома, и ме фаќа еде тип (физички како дечко ми, скроз ист), само што не било тој :?: . и фактички со него сум останала, сме спиеле, и бебето наше било :?: . ептен ми било чудно што сум мајка... а и многу чудно се чувствував во сонот...
    но потсвесно мислев сеуште на дечко ми (и во мене имаше некој страв).
    чуден беше овој типот со мене, ама некако како присилена, морав да останам со него.

и друго сонував, одев на пеодавница и гледав по земја, ептен сакав да си најдам нешто :lol: . и си најдов 1денар, ама не го земав, си реков ајде на враќање.

што значи цело ова?

11. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сонував активен вулкан :) нешто сум го гледала и сум го сликала :lol:

12. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Сонував како пливам и ме фатил октопод и ме давел надоле. Што би значело?

13. gliso

gliso Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    sonuvav imalo zemjotres doma sum ostanala jas na vtoriot sprat i po mene vlegle site majka mi sednala na eden stol od strav da ne ne zatrupi pocnalo da paga prasina potocno da se roni se sme izbegale no eden zid se skrsil i pak ostana na mesto no skrsen i koga sum se zavrtela okolu nas site kuki bile zdravi osven kaj nas sto znacu sonot ve molam kazete mi

14. Katiija

Katiija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    10
    а дали ви се има случено а мене тоа честопати ми се случува како некој глас ми збори, или ми врти телефон, и неможам да се подрднам, имам пробено да викнам по брат ми така ама неможам немам глас,неможам да мрднам и последен пат кога ми се случи тоа си реков во себе се сетив дека е сон и си реков сон е и после неколку секунди го снема, и страв ми е да легнам понекогаш

15. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    две ноќи со ред сонувам како дечко ми не сака да е со мене, оди со други... не гледам слика, само чувствувам дека се случува тоа и станувам бесна од сон...?

16. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    Сонував дека умрел татко ми,а тој е умрен веќе скоро цела година :(

17. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Два-три пати го сонувам бившиот дечко со кого раскинав пред скоро 3 години. :o Воопшто не го имам видено, не мислам на него...ништо.
    На претходните не се секавам, ама запамтив од синоќа. Сонував како јас и тој и некој другар сме како во некој стан, соба, што и да е. Треба да средуваме, да чистиме, имаше една кофа со вода, ама тој не ме оставаше да работам. Се моташе околу мене, се сеќавам дека не носеше маичка, да не речам полугол беше :lol:, беше малку послаб и изгледаше помлад. Ме гушкаше, ме бакнуваше, а јас само со навалена глава дремев на неговите гради. Толку се сеќавам.
    Благодарна ќе бидам ако некој може да ми каже што симболизира ова.

18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Баге, ова што ќе го пишам не знам дали да се срамам или да се плашам повеќе да го напишам. :tmi: Но еве што сонував.
    Сонував планини, влажна земја, зеленило, небаре во Бразил сум отишла. И сум шетала покрај карпи, на море, кристално чиста вода, и одеднаш дошло некое мало детенце, и некој старец го убил. Ладнокрво и неколку пати со ножот го бодел детево а јас вкочанета стојам и не можам да писнам. Детево цело крваво паѓа во водата и полека како што умира ми вели - ете гледаш, вака мене стално ме убива овој, не знам што сум му сторило за да ми прави вака.
    Значи многу чиста вода, многу крв, убиено дете, карпи, ветер, и прашуми некои. :worried:

19. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Јас сонувам еднаш годишно и секогаш на сонот некој умира хахаха :o

20. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    383
    Што значи кога сонуваш дека плачеш и молиш? :^)
    Не ми текнува на целиот сон ама знам дека многу плачев и го молев дечко ми да се помириме :sweat: