Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    263
    Сонував дека сме купувале венчаница на мајка ми! :lol:
    Мислам алоо? Леле, полудев значи! :^)

2. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Сонував како се шетам со другарки ( не го познавав местото) и купувавме пица и јас останав да чекам и барав пари извадив многу ситни пари и барав 40 денари ситно,најдов и дадов на продавачката и си отидов,после се вратив да си ја земам пицата ( ја заборавив пред тоа) и продавачката ми рече пази се не се дружи веќе со онакви девојќиња и јас и реков добро и си ја земав пицата и отидов :|

Сонував во станот на баба ми како играм со мало кученце ( беше исто како моето куче кога беше мало) и ми избега и плачев и го барав :|

3. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сонував како ма другарками ја оперирале на половиот орган нешто и свесна била цело време и ми кажала дека боли а јас сум била на ред и сум одлучила да не се оперирам и во соба се дешавало во која имало 2 машки и едниот ја оперирал

4. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Сонувам како се скарав со татко ми и налутена решив да заминам од дома (инаку често се караме но со маќеата поеке). И се јавив на тетка ми да и кажам дека ке идам кај нејзе малку, и на тел како да не беше таа, наместо со тета разговарав со баба ми (инаку таа веќе 2 год како е почината).
    И велам- "Бабо јас се пакувам и ќе дојдам кај тебе".
    "Ако сине дојди јас те чекам дома сум"- вака ми одговори. :sweat:
    Додека се пакував се скарав и со маќеата-од причина што на местото каде што ми стоеа алиштата имаше ставено алишта од баба ми-нејзино масло беше :x .И реков нешто (не се секавам што) и таа се расплака, а мене жал ми падна. Си ги најдов алиштата и собрав неколку. И така цело време се врткам по дома ова она да земам и никако да тргнам, а почна да се стемнува. Го замолив тато да ме префрли до автобуска, а додека тој се спремаше како вечност да беше. Самошто тргнавме и колата ни се расипа попат. Ја мајсторевме нешто, но не бидна. Незнам од каде но почнавме да возиме голем камион (сканија). И со него истото му се расипа менувачот и несака да тргне. Дури и одеше многу полека. А инаку камионот јас го возев.

Инаку страв ме фаќа за сонот, не ми изгледа за арно...во последно време и нешто не сум ок со здравјето. Утрово кога се разбудив потечено ми беше лицето и устата малку.Едвај станав од кревет и уште ми се спие..а подолго спиев од вообичаено.
    Вчера другарка ми ми се пожали дека сонувала како и паѓа косата-на фемина значи дека ќе изгуби другарка, и окото и играло веке еден месец,претчуствувала дека нешто лошо ке се случи.
    Не сум песимист, а би сакала да знам што значи ова. Благодарам :)

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував како требало да ми го сликаат глутеусот во танга, за некоја реклама - без лицето. :rofl:
    Што значи ова :lol: ??

6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

Сонувам како имаме кола и јас веднаш палам возам колата и пак ја паркирав бев пресреќна шо успеав да ја паркирам како треба

7. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Пострашен и језив сон во живот немам сонувано! Толку ми беше страв што кога се разбудив мислев дека и тука ме прогонува. Не сум сигурна што точно сонував само знам дека беше за еден подол човек кои инаку е многу згоден и на некој начин сум била заљубена во него, а тој ме искористувал и тоа за негови посебни цели - експерименти :!: Целиот настан се случува во училиште(инаку огромно). Последното на кое се сеќавав кога се разбудив беше - јас и една друга женска личност лежевме на кревет и тој не удираше боксови многу силно и рече таа што последна ќе остане будна и нема да се онесвести нема да ја користам за овој експеримент :tmi: И јас останав будна, цела со крв на лице. Во целиот сон јас бегам од него и се бев скрила во една училница и тој ме нашол и ми рече дека бил заљубен во мене, само за да одам со него. Инаку експериментите се состојат од сечење органи и разни операции :puke: Се завршува како филм, јас бегам од него :D Чудно е што воопшто немам гледано таков сличен филм ниту пак некој документарец, ниту пак имам некоја таква (манипулирачка)личност во мојот живот :geek: Може некој да протолкува, иако е долго?

Бтв, на соновникот видов дека прогонувањето значи промена во животот.

8. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    77
    Сонував како со една другарка одиме по едни трупчиња и трчаме како некој да не брка. Кога стасавме веќе до крај таа сакаше да ми покаже како да прескокнеме уште една пречка и да излеземе на патот. Меѓутоа таа падна и јас и покажав како полесно ќе преминеме. И сме поминале. На патот не чекала некоја жена, ми личеше на една пријателка на моите родители и ми даде шише да и наполнам вода бидејќи преку патот имало лековита вода. Тоа беше нешто ко наредба. И сум отидов таму, многу убаво место, трева и вода убава топличка и мал водопад. Ја видов мајка ми како лежи и ми рече убаво ми е, си ја лечам раката, бидејќи нејзе и е повредена раката. И реков чекај ме да го наполнам шишето и да го однесам ќе се вратам да ти правам друштво. Наполнив вода и однесов. Другарка ми стоеше уште на патот како да не знаеше на каде да оди. И реков дојди со мене, ама како да не ме слушаше туку како да чекаше некој. Заминав кај мајка ми. водата беше прекрасна. Што значи сонов?

9. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Отидов во кујната пиев сок,потоа земав мали исецкани црвени портокали.Беа премногу вкусни. :lol:

10. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Сонував како сум си купила грепка и сум добила 2500 ден...

можеби навистина треба да си земам :D ми требаат пари не дека не :D

11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    1.Сонувам како сум сретнала некое машко и како ми се свиѓал на прв по глед но во сонот неможев да го познам кој е и после некое време тој ме бакнал , и цело време сме биле заедно сум сакала да донам нешто повеке за него за да не се игубме тгој пак ме бакнал и сум слушнала дедоми умрел па тој бил со мене ....

2.Сонувам како имаме кола и јас веднаш палам возам колата и пак ја паркирав бев пресреќна шо успеав да ја паркирам како треба

3.Мајка ми ме сонувала како сум правела свадба со дечкоми и имам една тетка која не зборуваат со моите и не сме ја поканиле и тетками ми испратила поклон на свадбата , кога сум отворила имало златно ланче со две букви мојата буква и буквата на дечкоми

12. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Два сона се. :D :D

1. Сум била на некој погреб, но таму немало никој кого познавам(сум била облечена во црно) и одеднаш сум почнала да трчам а некој дечко(црн висок, во црно одело) ме бркал. :^)
    Сме се бркале на некои чудни места и неколку пати ме фатил ама сум му избегала.
    Потоа ме бркал во Универзална Сала(но не била таа, туку била на друга локација, со други бои, се различно било) и таму некако сум успеала да му избегам.
    Потоа, сум трчала во некој тунел со други луѓе(тешко сум трчала, ќе почнам да трчам и после нешто ме кочело и сум немала сила и се така во круг),а тунелот водел до една плажа.
    После, одеднаш сум се нашла на албанска свадба дотерана се и сум играла со другарки со кои не контактирам. Сум играла сум се кршела. :D
    После, завршува свадбата и излегувам надвор сама и го гледам дечкото кој ме бркаше.
    Почнувам да трчам и се крија позади една врата, но ме наоѓа и ме прашува каде сум била?
    И така сме оделе и сме нашле на еден наркоман кој му рекол на дечково сакаш да ти ја местам(за мене) и овој се врти накај мене и ме прашува дали го знам наркоманов? И јас му одговарам дека не го знам.

2. Сонував како седам во друга училница со други соученици и влегува непозната професорка и најавува тест по математика и јас ја прашувам дали ќе биде тежок тестот?
    Она ми одговара дека ќе биде.
    И ова се случува со друга професорка други соученици друго училиште.

13. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Во кујната имало еден стар дедо и сечел леб.Јас сум земала од фрижидерот неколку рибанки леб и сум ги подала на брат ми за да ги даде на дедото.Но,дедото исто така земал неколку рибанки леб и ги подал на нас,но не сме ги зеле.

14. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Некој ме предупредуваше ако не сум дошла со тој автобус ќе требало да чекам со саати за да се качам во друг и сум го послушала сум се качила во 1от

толкување?

15. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    9.067
    Сонував како сум била во авион и само се сеќавам како полетува, значи баш кога се издига нагоре. Немам досега никогаш летано, а многу се плашам и мислам дека никогаш не би летала.( инаку многу имам страв од височина) Исто и во сонот кога авионот полетува многу сум уплашена. Овој сон ми се повторува сигурно веќе 10 пати и се тоа истото. Последен пат сонував како сум била со брат ми и татко ми и сите трчаме кон него со торби оти ќе полетал за малку, нас не чекал. и пак истото со полетувањето и толку.Стварно не знам што би било значењето

16. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    Сонував дека сум пристигнала во некое одмаралиште заедно со другарките но не сме можеле да ја најдеме нашата соба па сме виделе на некое место каде што пишувало која е наша соба и сме влегле во собата а таа била мн уредна и чиста па после тоа сме отишле на ручек но не се сеќавам што сме јаделе

17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    1.Сонувам како сум сретнала некое машко и како ми се свиѓал на прв по глед но во сонот неможев да го познам кој е и после некое време тој ме бакнал , и цело време сме биле заедно сум сакала да донам нешто повеке за него за да не се игубме тгој пак ме бакнал и сум слушнала дедоми умрел па тој бил со мене ....

2.Сонувам како имаме кола и јас веднаш палам возам колата и пак ја паркирав бев пресреќна шо успеав да ја паркирам како треба

3.Мајка ми ме сонувала како сум правела свадба со дечкоми и имам една тетка која не зборуваат со моите и не сме ја поканиле и тетками ми испратила поклон на свадбата , кога сум отворила имало златно ланче со две букви мојата буква и буквата на дечкоми

4.Сонувам како сум ја сретнала другаркара која се омажи во странство и многу се израдував ја прегрнав и ми изгледаше како да е ладна спрема мене но тоа било од возбуда кога во еден момент почна да ме прашува ти личам ли на мажена жена ? ти се верува ли дека имам дете ?

5.Сонувам како да сум ајде да речеме дојран и поаѓаме да се бањаме ама како народот сите да почнаа да си разодидувар и одеме натаму и како снема струја и идеме сендуваме д ајадеме знам и после тоа идеме како на др место да јадеме и поминува еден тип и и вика на другарами ке те чекам кај колата дојди и се вракам јас дома кога гледам од спротива пожар но набргу се изгасна

6.сОНУВАМ како ми раснело умник и сум отишла на огледало и кога зирнам дупка имало и сум чекала да излезе забот

18. Flavoraid

Flavoraid Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    што значи давење во вода ? и возење точак у провалија ?

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Луѓе, Псај Чик на одмор да не ни е ? Сега нема кој да ни ги протолкува соновите.

Што значи да сонуваш дека секој се фали дека е повисок, а ти почнуваш да си пееш некоја интересна песна ? :lol:

20. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ќе ти се потсмеваат, но сепак, ти ќе ја постигнеш целата :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.