Сонував како сум била пред една бурекџилница и некој ме погодил со пиштол..сум умрела,али онака ја почуствував смртта..што би значело ова? :/
сонував како сум ја гледала внуката ( на дечкоми сестра керкичката ) сум ја гледала како си игра и сум сакала нешто да и дадам од собата но свекрвами рекла немој не и го двај тоа
Сонував како јас заедно со една другарка сме отишле на факултет да се запишеме.Јас не сум знаела на кој факултет да се запишам и сум прашала една школска на кој факултет ќе се запишува.Таа кажала на психологија,а јас сум рекла дека и јас сум размислувала да се запишам на тој факултет.Сум прашала некој друг дали само во овој ден можам да се запишам и ми кажале дека можело и утре,во петок.Јас сум размислувала на кој факултет да се запишам и дали да одам дома и да размислам,па да дојдам утре.
1.сонував како сум ја гледала внуката ( на дечкоми сестра керкичката ) сум ја гледала како си игра и сум сакала нешто да и дадам од собата но свекрвами рекла немој не и го двај тоа 2.сОНУВАМ како сум се шетала и гледам човек како ја паркита колата ама гумата му отиде накај провалија и ке се лизне ке падне доле под мостот и јас вукнав му кренав рака да се врати и тој се врати назад се врака пак да паркита и падна со колата доле во реката од мостот и јас почнав да викам да цркам зимам телефонот вртам на брза помош ама неможам нешто бројот да го погодам и одам само натам навам и коа се вракам гледам стои еден човек и му викам викни брза помош јас не успеав. 3.исто пак се шетам некаде и како да седиме на едно купиче јас мајками и на дечкоми како еден другар да имал а тоа било како во природа околу се ливади и јас сум видела лисица и кажувам на овие видете лисица и они ја видоа и она се врака назад и како ми се плетка во нозете а јас викам да се тргне и идам во кола се затворам, се вракам на местото кај што падна човекот со колата и од една кука од покривот како паѓа човек врз мене но тоа ептен огромен и ја викам цркам а оно да било нешто како оние надувани гумените
На свадба се наоѓам со дечко ми. Одеднаш се појавува некоја девојка и му кажува дека сака да биде со него,и го фаќа за рака.А тој само се насмевнува и не прави ништо за да ја отргне.Излегувам надвор на цигара,се враќам и него го нема.Се вртам позади,ги гледам гушнати како се смеат. И толку,се будам нервозна како и секогаш после таков кошмар
Сонував како од под креветот излезе мало црно глувче. Се исплашив и и реков на мајка ми дека мора да го пуштиме мачето во соба за да го фати глувчето. Сонував и како скришно од моите дома заедно со една другарка сум отишла на гробишта.
ја сонував другрками која почина,влегов во една соба,го отворив плакарот и внатре имаше мало телевизорче и на сликата таа и ми рече да не ја правам истат грешка како неа,да одам навреме на доктор,потоа како да сме седеле на еден кревет и сме се гушкале и сум ја прашала кој ке ми биде маж и ми подаде перница и ми рече вториот и не ми дообјасни и некако срекни сме биле во сонот како што бевме порано двете
Бев на училиште.Не ми е познато.Отрчав во непозната училница.Беа моите другарки тука.Седнав јас,но беше чудно,бидејки со нас имаше многу мали деца,мислам многу помали од нас. Сите бевме заедно.Не знам од каде си ја направив главата-т.е косата со прашина.Отидов пред огледало и гледајки се почнав со влажна марамица-демек да ја избришам прашината,но како што почнав да бришам имаше нешто зелено,се зачудив и го избришав.
sonuvav deka imalo vojna megu makedonija i kina.. jas sum se nasla megu vojnata so sestra mi i nekoi dr deca sto ne gi znam, i nie nekako sme uspeale da izbegame i mene me gusnal generalot na mak voska i me zemal so nego bidejki me poznaval ( tatko mi e vojnik ) i mi rekol so mene ke bides bzbedna.. jas sum vlegla vo ena kako kukichka a vnatre imalo i dr deca imlo i majka se malo bebe i nejze ja ubile drugite dca gi snemalo i sme ostanale samo jas i bebeto .. ne videl toj generalot na kineskata vojska i dosol do kukichkata i sakal da me zeme mene kako zaloznik a bebeto da go ubie ama vojnikot sto bese blisku do kukichkata go ubi i jas sum pocnala da begam a vo mene sum imala nekakva bomba sto se palela so zapalka i imalo pop i od nego sumbarala zapalka za ako nekoj me napadne da ja zapalam i sum begala .. i neznam od kade iskocile dr vojnici i oni me brkale jas sum begala od niv i sum vlegla vo edna kukja ...
Бев на височина-како тобоган беше,но тоа долу место базен имаше море.Беше премногу високо.Јас стоев горе со другарка ми и еден другар.Стоевме горе и се пазевме да не паднеме,водата беше студена-не знам ова како го знаев.Беше прекрасно,море сино убаво,но беше опасно да се падне долу.Другаров се лизна и падна долу.Не знам на што падна,но му течеше крв од раката.Јас и другарка ми се исплашивме.Тобоганот почна да се врти како рингишпил,и велам на другарка ми готови сме сеа. Но не знам како,се фатив за некоја жица,одеше толку брзо,толку ме оддалечи од другарка ми.Викав и се дерев по неа,но тоа беше ептен голема брзина.Викав по неа,бидејки останав сама,таа не успеа да се качи,не знаев каде ќе стигнам.Одеднаш се најдов кај неа дома.Имаше уште неколку другарки.Велам еее зошто дојдов,сега веднаш сакам да отидам дома.(инаку јас и другарка ми живееме блиску).Имав чуство како да сум далеку од дома и сакав да одам дома,бидејки помислував на дечко ми и не можев без него.(инаку јас и дечко ми живееме уште поблиску,така речено соседи сме :waгоsntme: )
Сонував како сум одела пешки до велес. Дошол некој човек и ми рекол дека од денес ќе можам да имам се што ќе посакам.Се што треба да направам е да го кажам гласно тоа што го сакам и за две секунди го имам. И јас паметната,сум посакала палачинки,и оп ете ги во мои раце. После тоа сме седнале некаде арно ама,на масата(пластична)се скршиле ногарките.И јас,нели семоќна,сум побарала две ногарки и оп ете ги и нив.
Изгледа доагав од некаде со колата (кој не ја возев јас) и здогледав еден убав манастир..и додека бев на училиште (а моментално сум на факс а во сонов се вратив во 8 одд) и реков на другарка ми да одиме кај манастиров зошто имало панагур,а таа ми рече дека имала 100 ден.а толку и требало само за такси за да стигнеме до таму.И на крајот отидов со братучед ми и жена му.Не се сеќавам дека влегов внатре само шетавме низ гужвата.На враќање за дома видов кај соседите залепени 2 некролози....и се чудев како умриеле и двајцата наеднаш,а и многу млади....Другата сосетка ми кажа дека мажот имал инфаркт, жената излив... Што значи ова???? п.с. Луѓево шо беа умрени на сонов се 50 годишни и не се болни... А и манастиров не знам кај се наоѓа...Не знам ни дали постои
Што би значело кога сонуваш неодамна починат член од семејството, како те вика на ручек, на јадење? И тоа не го сонував само јас, туку сите по дома, истиов сон??
Ја сонував мајками како мети со метла во дворот на куќата каде што живеевме порано, а потоа и јас метев само за да види таа дека и јас чистам. Што би значело ова ве молам да ми одговорите бидејќи мајками живее во странство ми е мисла, фала