Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. LuxyFeminist

LuxyFeminist Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    15
    Три ноќи по ред,а неколку пати вкупно овие две недели го сонувам бившиот дечко.Толку го немав сонувано ни кога бевме заедно.Штознам, се различни се соновите.
    Сношти го сонував сме биле на одмор не сме биле во врска но по некое време сум отишла да го гушнам и заедно сме си го поминале цел одмор , но сепак некако ладно емотивно оддалечено...
    Го имам сонувано како сме биле во некоја соба сами и почнал да ме бакнува но јас сум сакала да се отргнам но не ме пуштал,бил многу нападен.Не знам.
    Не ги паметам другите сонови.Чудно ми е,воопшто не сум го сонувала , се се случува последните две недели.
    Јас и тој не комуницираме никако.Не знам дали значат нешто,не знам што да мислам... :worried:

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ако сеуште имаш емоции за него, ова е нормално. Ако не, тогаш е како последица од минатото
    ништо, од минатото е
    најверојатно или е од минатото, само спомен

3. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    1.сонував како кај нас дома и во дворот имало многу мали кученца и една мајка-кучка на кученцата и цело време биле по мене јас сум ги галела,гледала
    2.сум отишла во фризерски салон за да ми направиле фризура за некоја свадба и никако сум неможела да се одлучам каква фризура сакам и фризеркиве ме знаеле а јас не сум ги знаела и после на крај ме однеле во некој бутик по скали на горе за да видам каталог за да се одлучам и во тој каталогот се машки

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. имаш верни пријатели
    2. промена

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    сонував дека сум била беспомошна се ме болело сум се карала со сестрами (незнам зошто не го паметам цел сон) сум се затворила в соба сестрами дошла по некое време само ме допрела до рака а јас почнав да плачам многу сум плачела се разбудив и пак плачев некое време многу лошо се почувствував...

6. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    сонував како сум јадела компири пржени, но компирите биле некако крупно сечени и многу долги и сум ги јадела со кечап :?:

7. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Сонував сум била кај една комшивка стоев пред врата а таа се подготвуваше фризура си правеше на свадба требаше да одиме. Откако се подготви таа заедно дојдовме кај мене дома јас требаше допрва да се капам а и немавме многу време. Јас набрзина земав се што ми требаше и отидов во бањата и што ќе видам нема топла вода, татко ми кога си дошол од работа се капел и цела топла вода ја потрошил. Почнав многу да плачам и така се разбудив. Има ли некое значење сонов?

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    неисполнети желби и неорганизација
    нема значење
    ако сте се скарале со сестра ти скоро, нема значење, ако не, тогаш ќе решиш проблем

9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Сонував како држам за рака едно големо бело куче, имаше една нога, на една нога одеше и со него ја пројдов улицата?

10. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    699
    леле луѓе од памет се извадив, сабајлево имав некои обврски и станав кон 6 и 30 а бидејки касно легнав предходната вечер бев преморена и после ручек реков ќе дремнам барем пола сат дури спие детево и зажалив што заспав. го сонував следново: беше сончево, јас, детево, свекрвами и уште некој беше со нас ама незнам кој седевме надвор и наеднаш над нас голема комета удри силно во близина и јас само го гушнав детево и тогаш силен оган не покри јас се обидов свртена со грбот да го заштитам детево осетив голем тежина како да се здрвив восонот, погрдо чувство никогаш сум немала. потоа наеднаш огнот исчезна а времето се влоши надвор се стемна а небото бесе полно со облаци имаше и по некој црн облак. свекрвами стоеше покрај портата и вика леле се влоши времево, кој знае што ќе биди и уште вика не умревме од огнов а јас и викам чекај сега тоа пополека ќе се случува. во темницата почнаа да паѓаат ко ливчина бели јас го зедов детево и набрзина влегов дома некои сијалици не се светеја но доволни беа и тие што светеја, после некое време реков да погледнам надвор какво е времето, ливчината уште паѓаа но пред нашата куќа како да имаше езеро околу него полиција и ваѓаа тела од луѓе од езерото. тогаш се разбудив а од што бев растревожена морав да се напијам блага вода да се смирам. ве молам кажете ми што значи сонов.

11. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    премногу стрес
    нечија доверба ќе е разнишана

12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Само стоев на некои непознато место, можеби беше улица или пак двор на некоја градинка - не знам.
    Листовите на дрвата беа пожолтени и некои се откинуваа од ветарот. Јас се чувствував како не некој филм и мислам дека целото внимание во сонот е послетено на чувствата. Беше толку реално. Потоа, во позадина се пушти некоја музика, некое пеење на професионални уметници со интересна песна, но по малку меланхолична. Се сеќавам како бев облечена, ептен тесни фармерки потемен тексас, маслинеста есенска јакна и црни чизмички не многу високи. Косата ми беше во локни. Се гледав сама себе во таа невообичаена атмосфера и мојата слика се вртеше како на филмовите кога на некој му се лоши, но ништо не ми беше. Размислував за некои моменти и сакав да се случат некои работи.

13. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    сонував како некој роднина дошол да не кани на свадба :)

14. Teodora96

Teodora96 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    1.Сонував како сум во еден кафич и одеднаш здогледав патика во која имаше гривна.Гривната беше на мојта симпатија(не е од мојот град,подалеку е од мене).Една другарка ми рече да ја фирлма бидејќи може да била со магија и јас гривната не ја ставив на мојата рака,но сепак цело време ја носев секаде со мене.

2.Бев во една шума со неколку пријатели и еден полицаец,над нас литаше хелихоптер.Ние му рековме на полицаецот со неговиот електрик да светне кон хелихоптерот за да спадне и да не повози.Додека доаѓаше тој хелихоптер по него дојда уште многу,над нас имаше многу хелихоптери,а околу нас се насобраа многу луѓе,но некако сите како да се криа од некого.Една другарка отиде во темницата и јас земав да и светам одеднаш и изгубув трага неможев да ја видам и почнав со електрикот да светам и да разгледувам низ шумата.Светејќи видов една дебела,пристара жена облечена во едне раскошен фустан како тиа средновековните.Жената се соблече гола јас и ги видов ци**ите и клекна на земјата потоа стана го облече фустанот,се заврате околу неа да види некој да не ја гледа,беше очигледно дека се крие од некого,потоа си замина.

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. го сакаш него
    2. си поставуваш високи цели
    слога
    тоа што си сакала да се случи, се твоите скриени желби. Очекувај тага

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Пиев кафе.Т.е тато ми го свари.Ама беше многу вкусно,слатко.Му реков на тато мм што убаво кафево. :lol:

17. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    kaфето симболизира поврзаност кон таа личност што го направи

18. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Сонував како сестрата на дечко ми била трудна, и се породила и сме отишле како на мекици нешто и од еднаш се најдовме како во пустина и преку една порта се појавија мајката и таткото на дечко ми и сестра му и го држеа бебето во раце обвиткано во црна марама, а пред нив идеше сестрата на дечко ми со другарките и викаше ајде да одиме некаде на гости да се шетаме.

19. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сонував како сум во нешто како гужва,толпа,и некои мои роднини биле таму,нешто како требало да осудат некој а немаше никој а сите чекаа и гледаа

20. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ти треба повеќе да се одмориш, а знаеш дека го немаш
    промена на лошо

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.