Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    1.Сонував дека врни многу снег, и таткоми и мајками заминале на тутун на тоа време.
    2.го сонував кучето од бившиот..

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    несреќа, изгубена верност
    високи идеали
    нема значење
    се чувствуваш заробена во секојдневието

3. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Сонував дека сум родила дете, прво, машко било. Отсекогаш сум сакала првото да биди машко ама во сонов како да ми било малку чудно, сум посакала женск пошто ќе сум знаела то треба да му правам, а со машко малку чудно. Детево мое било мн мирно :) сум го оставила во собата кај мм да спија и сум излегла во двор и сум и се јавила на мајками да дојди да го чува пошо требало да одам во кафана со другарките, а сум била само 1 дена од болница излезена и сум разбрала дека другарките ќе се собираат и ми било криво оти јас да не одам ии сум ја викнала мајками да го чува детето.. во сонот не ми текнуваше и тогаш на кој датум сум го родила синот.. или 26ти или 27ми или 28ми датум сум се думала и тогаш, а само пред 1 ден сум излегла од болница ... чуднооооо ... бебчето сум го обожавала сепак, и сум се чудела што да му правам :)

4. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сонував како дечко ми бил на одмор и тоа во Дојран :D .А јас со другарка ми си шетав по плажата.Тој лежеше на лежалка,а ние позади него во песокот клекнавме да мочкаме. :o Јас си завршив работа,но дека тој свртен со грб не приметува.Одеднаш скокнавме во водата,јас и другарка ми.Но и велам пливај натаму овдека трева има,таа уште стои,јас пак амаа ајде пливај не ме нервирај. :lol:

Бела мачка ми врчеше,но јас немав гајле. :wasntme:

5. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    сонував како носот почнал да ми се криви, и забите ми се разделиле и почнав да плачам

6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    1.Сонувам како дечкоми ми купил веренички прстен но кога да го премести во друго кутивче како да се скршил мислам ни еден дел од прстенот не фали само дијамантот е свиен на надоли и тој ми рекол Не се секирај нов ке купам само да прашам што треба со овој да направам.

2.Сонувам како една братучедка ме повикнала во станот на најзин пријател бидејки тамо и стоела гардеробата и ми дала неколку парчиња гардероба

7. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    1. Сонував како ко да сум била во школо и сум си го заборавила чадорот. Враќајќи се да го земам очекував вратата да е затворена но една од школските ми ја отворила... :^)

2. Сум нашла полно пакетчиња со мастики за кои сум заборавила дека постојат... :?:

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    немаат значење
    1. кавга 2. нема значење
    несреќа
    нема значење, вториот сон е радост
    среќа, исполнетост

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Сонував како спијам со главата наслонета на стомакот на еден тип, после тоа он стана да си оди, и ми ја бакна десната рака??

10. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    поголема женственост

11. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    сонував дека сум лежела на плажа како во Охрид ама сум била на море сум се сончала па после една другарка ме викнала да се бањаме и сме се бањале и после ни текнало да ја земиме маската за нуркање и сме нуркале.

12. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    34.784
    Сонував како де4кото ми го дава моето ланче ама ми вика се скина кога пробав да го ставам и јас му викам бар да го залепеше пред да го донесеш сеа што да му правам... и се разбудив нз дали го земав или не...

13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    неслога
    изгледа го посакуваш тоа, друго значење нема

14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    sonuvav deka sum bremena no nastrana od desna strana sum imala samo edno malecko topce odnosno moeto malecko. Ne kako drugite bremeni zeni, so stomak, me rabiras.
    so decko mi sum raskinala pred 9 meseci, odnosno sum zabremenila na posledniot NAS odnos, potoa sme raskinale. Sito vreme ne znaese deka sum bremena, pred da se porodam posledniot den otidovme so moite da mu kazeme, majka mu ne bese doma no I pokraj toa ne pokani da vlezeme. Koga mu kaza tatko mi deka sum bremena rece deka saka najveke da se smirime. Posle toa ne se sekavam sto se sluci so neg o. Odkako zaminavme od kaj nego majka mi me odnese kaj bajacka, neznam zosto, so nea razgovaravme, cekavme malce red,deka imase pred NAS. Inace bese vmestena vo park, pokraj zelenilo, ubavi drvja... I taka. Sto bi ova? :'(

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    среќа, помош

16. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    може поубаво да објаснеш? :^)

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    А јас сонував дека сум умрела.Т.е во сонот присуствував на мојот погреб.
    Не верувам баш во значење на соновите,ама ќе замолам ако некој е повеќе упатен да ми објасне дали има значење,и што би било.

18. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас сонувам како носам венчаница онака сум ја пробала. А овде на соновник нема толкување за венчаница. Исто така денес пиев кафе и ми гледаа на кафе пак имаше венчаница. Ако некој нешто знае нека ми каже какво значење би имало тоа...

19. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Не верувам во работи како значење на соновите, но сум слушнала дека значи нешто како нов почеток. Не сум сигурна. Провери на соновникот на Фемина. :)

20. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    се распознаваш и запознаваш сама себе
    среќа, радост
    нема значење