Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Пред некој ден сонував како некого сечат глава со пила, ама др.човек кој сакаше да му ја исече главата на др. човек го спречи некако во својата намера кога кабелот од струјата на пилата ја влечеше од ногата на др. човек кој ја држеше пилата и тој остана без глава. А др. човек кој требаше да остане без глава беше со завои околу вратот и облечен во бела кошула и жолто палто.

2. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ....јас сонував дека умрел оној маж и на меган фокс.... и гробот му го видов :tmi:

3. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    -сонував како дома со сестра ми сме јаделе колачиња имало разни, но сестра ми не можела на ред да дојде од мене, многу сум изела.
    -сонував исто така кај мене дома но друг распоред други соби, и требало да дојде другарка ми , и јас сум земала да правам кафе, и сум барача филцани сум нашла едни малечки многу и сум барала едни други поголеми , и после не се сеќавам. :?:

4. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сонував како на една другарка и дале фустан од работата и после како да бил мој некако,имало и црн убав гердан,обетки,нараквица,и било како спремно за некоја свеченост што требало да одам

5. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    150
    сонував дека сум одела низ пазар и сум сакала да си купам маскара. и одам така од тезга низ тезга и застанувам кај еден циган и го прасувам колку пари е маскарата и тој ми рекол 70 ден!! и наеднас дојде неговата жена циганка-ромка.. и не сакаше да ми ја даде да ја купам маскарата и почнавме да се кареме многу??

6. Smesko1

Smesko1 Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ја сонував вујна ми со ново бебе , има 2 ќерки веќе ....

7. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    промена
    нема значење
    поголема самодоверба
    себичност
    нема значење
    премногу стрес

На esperansa777 и sajonaramucaca им се допаѓа ова.
  8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Сонував како купувам јакна,блузи...значи време е за шопинг :)

9. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    2.091
    Сонував како тој што го сакам стално се собирал со другарите на едно исто место, и секогаш кога ќе дојдел тој јас сум одела.. како да сум бегала од него :^)
    И после сонував како брачед ми да ми се јавил и реков дека треба да оди да крштева некое бебе, ама тој немал да биди нумкото туку ќе бидел нешто друго (не се сеќавам точно како ми рече) и дека само ќе го држел бебето, :^)

10. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Сонував како други ми ја планирале свадбата, а јас за ништо не се слушав.

11. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ....пак сонував дека сум трудна и морав да извршам абортус..... па викав дека не сакам да пикаат игли во мене и дека никогаш не сум сакала да влезам у таква ситуација, секогаш сум пазела и на углед и на однесување а сеа ете тоа ме снајде и викав дека најдобро ќе беше никогаш да не останев трудна....и плачев, многу плачев...... и друго сонував дека ме оговарале дека сум била грда и нивното оговарање ми било пречка на патот кон успехот....а не сум грда, за инает или од што се глупи така збореа.....дури и на форум прочитав како ме оговараат а случајно ме спомнале....многу навредливи зборови прочитав за мене :?:

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Сонував еден вид поучен сон. :lol:
    Дошло крај на светот, се рушеле куќи и многу тмурно било времето, а моите дома не сакале да поверуваат. И така јас и другарка од средно сме си отишле во школо, а зградата била огромна. Додека сме биле внатре многу куќи наоколу почнале да се распаѓаат, а ние не сме верувале дека ќе почне да се распаѓа и зградата. И така таа почна да се тресе и јас и другарка ми излеговме од зградата, видовме надвор се се претворило во лед и имало некои луѓе од друга галаксија, ама биле згодни. :lol:
    Ни пришле двајца дечковци и едниот ѝ побарал мастика на другарка ми, таа му дала ама ми шепнала мене дека му дала расипана мастика. :lol: Јас ја убедував да му каже и да му даде исправна мастика и таа ме послушала. Дечкото расипаната мастика ја фрлил на земјата, ама јас сум се наведнала, сум ја зела и сум ја фрлила во канта за отпадоци. Дечкото се насмеал и сите заедно сме излегле од просторијата каде што сме биле, среќни и размуабетени, кога приметивме дека целиот лед наоколу почна да го снемува и се појави повторно зеленило, куќи и дрвја. Тогаш сум сфатила и сум ѝ рекла на другарка ми дека всушност тоа не бил крајот на светот, туку само тест од Господ на кој не ставил за да почнеме да го цениме она што го имаме и да не бидеме неправедни кон другите луѓе и нашата планета.
    Кажете ама интересен сон, како сценарио за поучен филм да ми дошло на сон. :D :lol:
    Што мислите, има некое конкретно значење или само така ми дошло? :rofl:

13. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
    Сонував како со дечкото сме биле во некоја нива полна со јаболкници. И од една јаболкница почнавме да береме јаболка, сите беа зрели, црвени и убави, а до неа имаше друга јаболкница со црвени јаболка но, сите беа скапани и не знам зошто му реков ајде да ги собереме и тие и тргнав на таму, тој ме запре и ми рече не ни требаат такви и не ги собравме. Дали има некое значење сонот??

14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    предизвик/препрека во врската
    нема значење
    многу стрес, не сакаш големи промени, но мали работи би сменила
    нешто ти се зборува зад грб
    немаат значење
    нема значење, освен ако не имаш намера навистина во шопинг да одиш

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  15. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сонував како сум облекувала невестински фустан но ми бил голем бидејќи бел земен од некоја друга предходно што се мажела,го облеков ама многу ми беше широк во половината и во градите :?:

потоа сонував како сме мачкале ѕидови на куќа ама внатрешни и јас сум помагала прво ги минал еден човек па потоа јас по него,мајстор бев и јас :D

16. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Мајка ми сонувала како биле со татко ми некаде.И во таа куќа на тој кревет кај што требале да спијат дошле 2 Роми(маж и жена).Се качиле на креветот и почнале да играат-танцуваат,мама им рекла ама ние тука треба да спиеме како играте на креветот.Тие и одговориле дека мажат син/ќерка(не се сеќава баш мама).Мама им рекла епа ако ајде со среќа.Одеднаш дошло мало детенце на велосипед и тоа Ромче било.

17. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    нема значење
    промена

18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Сонував како сум правела свадба. Што значи тоа :?:

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Сонував како сум отишла кај мајкамму на дечкоми и сум ја замолила да ги измијам садовите да и помогнам и ми дозволила и после некое време дошле нејзини две пријателки и ја прашуваат нана нели е тука а таа рекла тука е тука

20. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    сонував како со моите сум била кај баба ми и дедо ми на село, и со колата сме отишле до некаде и после не сме знаеле кај да одиме , се двоеле многу патишта многу и на едно место како раскрница имало неое девојче и него сме го прашале и она рекла јас ке ве однесам, ама не се качила во колата, она одела пешки а татко ми споро возел, и после сме стигнале во некоја куќа непозната, куќата била голема, како во лавиринт и имало луѓе си седеле, и сме влегне во една соба како спална била и на креветот имало бебе и кога не видело почнало да плаче .. :?: