Сонував навистина чуден сон. Се спремав за свадба ( личноста кај која требаше да одам на свадба веќе има направено свадба и има брак од 10 години скоро). Бев нашминкана и по грешка ја избришав шминката на челото и другарките ми се развикаа, па повторно ставив пудра. Но кога ставив пудра, нешто како зелена боја ми излезе на лицето, како валкано, нечисто. Ама го избришав тоа веднаш од лицето. Носев црн фустан и црна долна облека. И во ходникот на хотелот имаше еден куп чевли од нив требаше да одберам. Но јас мислам дека ги облеков моите црни чевли. На крајот свадбата не се случи или не отидов, не ми текнува. Ама во текот на сонот имав чудно пријатно чуство, онака како среќна да сум. Ретко сонувам и затоа прашувам сега, ме чуди ептен сонов . А и заборавив да напишам во сонот кога се гледав на огледало бев дебела и се чудев како можам да бидам толку чудна, а иначе сум мнооогу слаба
Jас пред некој ден го сонив Tоше,бев на село кај баба и дедо и таму се појави Tоше цел облечен во бело и пееше убава песна за срцето негово за тоа дека е среќен.Aма не беше сам имаше и други пејачи околу него но само тој пееше.Mожеби го сонив оти се навршува наскоро усте една година од неговата смрт,ама може и порака некоја да е?
сонував како сум била у викендичката на баба ми и дедо ми со другарка ми и тој она што го свиѓа и пола од друштвото наше и како јас и он сме отишле сами да се шетаме и сме се смувале како да не ни било втор пат и на никој не сме казувале така сме се договориле.. значи нешто ова или не?
сонував како сум била у викендичката на баба ми и дедо ми со другарка ми и тој она што го свиѓа и пола од друштвото наше и како јас и он сме отишле сами да се шетаме и сме се смувале како да не ни било втор пат и на никој не сме казувале така сме се договориле.. значи нешто ова или не?
Сонував како одам и наеднаш осеќам како ми паѓа алката и се наведнувам со главта и гледам на земја ми паднала скината онаква алка од црква со крст што е, тие плетените, црна беше... Онака мислев може не е ништо битно ама сепак да си прашам имам слушнато не било убаво да ти се скине таква алка, па да видиме на сон што е тоа...
Јас го сонував дедо ми,таткото на мајка ми што ме одгледал,почина пред три години,45 дена после баба ми,а мајка ми почина седум години пред нив,тој беше шлогиран и изветреан сосема,никого не препознаваше и на сите ни правеше многу проблеми додека беше жив и пред некоја недела јас си велев сама на себе бидејќи тој беше многу проблематичен човек,баба ми ми имаше кажувано многу неубави работи за него,нема воопшто причина да не и верувам,тој бил војно лице и бил,извинете што мора овие гадни работи да ги напишам,но тоа е целата вистина,силувач на некои другарки на баба ми и на едно невино малолетно девојче што било кај баба ми на престој додека се школувала во Куманово и јас си велев сама на себе зошто да го жалиме и да дозволиме други да не жалат кога тој направил работи од коишто мора да се срамиме и да ги криеме,а не направил нешто со коешто можеме да се гордееме и да кажеме еве го нашиот човек,во сонот јас го видов таков шлогиран со бастун оди,седеше на столица и ме гледаше како да е свесен,а не беше свесен во реалност,изветреан беше сосема,ме гледаше како да е зачуден нешто од мене поради она што си го мислам за него и како да е разочаран од мене исто!Дали сонот нешто значи и ако значи што значи тогаш?
не значи ништо, мешавина од реалноста и желбите не е убаво не не е порака, едноставно сеуште го мислиш, или си слушала скоро песна негова
сонував како со едни пријатели од турција сме се сретнале во возот и сите сме оделе на некој задолзителен лекарски преглед во друга дрзава, а сме биле испратени од работата. СМе биле срекни сто се гледаме после долго време и сме муабетиле мног. Кога ми дошол редот за преглед докторот се погодил за некое чудо од макеоднија и сме правеле муабет за здравјет како се нашол таму. чудно ми било сум имала голем проблем со тежината односно сум имла 167 кг.тоа ептен ме зачудило а и разочаралао.
Сонував два сона ама поврзани, значи во двата беше бившиот дечко, во едниот како сме биде на некоја прослава и како сме се сликале заедно, а другиот како ми се јавил на телефон и ми рекол: - ајде веќе доста е вака време е да се смириме . ?
сонував како сум купувала чанта незнам дали ј купув на крај имав една црна со златно ан неа а внатре коа отворив не беше празна имаше лак сребрен и кармин црвен каков сон аххахах
....сонував дека на тетка ми и покажував слики од мене коа бев бебе и и викав види колку сум била преубаво дете....а таа ми вика навистина..и ми рече цела си на баба ти....а не мислеше на баба ми што и е неа мајка туку на другата баба.........
можеби носталгија поголема женственост/самодоверба му значиш помала самодоверба, тие пријатели ти недостигаат
1.Околку мене имаше некакви споменици.Јас застанав и пред еден и се молев. 2.Се враќам дома и гледам истовараат купишта гајби со пиво.Им велам што правите вие дали сте нормални?Една жена рече греота за тој што живее тука,бидејки гајбите со пива ги наредија прозорите кај што се.Јас таква целата и велам јас живеам тука,таа само направи ваква фаца .
Здраво! Што значи на сон едни роднини ми подарија наочари за сонце но некоја си марка беа.(од странство ми ги донесле). Од едната страна малку беа скршени,не беа многу убави но ги сакав дека марка. И ги покажував на другарка ми ми рече дека се мног убави. Така шетајќи се со нејзе ми кажа како мојот другар и симпатија зборувал за мене дека имам мн бујна коса, но тоа некако во негативна смисла беше и многу ме налути. Потоа го сретнавме и со повисок тон и лута го прашав само како е. Фалаа