Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    изгубена доверба
    1. желба за промена 2. нема значење
    неодлучност, незадоволство

2. FamousGirl

FamousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    psychic претпоставувам дека не си видела, ако можеш кажи ми што значи :)

3. kosnicka

kosnicka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Сонував како сум нуркала под вода, но незнам дали водата беше матна или чиста важно знам дека многу длабоко сум нуркала...Може ли некој да ми каже што значи

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Јас ноќеска зајдов од плачење во сон...
    Не ми е прв пат да плачам, понекогаш и се гушам во спиење, ама синоќа рикав како магарица!
    Сонував како сум одела кон дома, и некаде на 500 метри од мојава куќа, сум го видела моето кутре качено на кров. Сум мавнала со раката, а таа се израдувала и рипнала од кровот за да ме пречека. Само што стигна до мене, помина камион и ја згази. Не беше мртва, ама многу беше повредена. Сум почнала да врескам колку што ме држи глас, сум ја земала во раце и плачејќи сум ја однела дома. Мајка ми ми рекла дека ја однеле на ветеринар и ѝ била повредена карлицата :^) Не се сеќавам што се случуваше понатаму, ама се сеќавам дека се утепав од плачење!

5. Crvenata

Crvenata Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    На сон гледав на некое место позлатени букви. Има некое значење?

6. Crvenata

Crvenata Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Бевме излезени 4 другарки. Отидовме во едно простроија полна со икони каде и си запаливме свеќа, најверојатно беше црква. Во мене носев 3x10 ден. (монети) . Оставив една ама како5 ден да беа чудно. Се срамев дека толку малку оставив и на уште една икона ставиив друга монета. откако излеговме со другарките се качувавме по скали и отидовме кај некоја постара жена да ни гледа на кафе. Најпрвин не сакав ми беше језиво, но подоцна се согласив. Влеговме внатре, ни свари кафе жената и ни ги раздели кафината. Ми го подаде филџанот по свој избор, но и јас најмногу него го гледав. Жената и гледаше на една другарка па мене. Само што почна да ми гледа додјоа и мн други во собата и не сакав да ми гледа пред толку многу луѓе. отидовме во соседната соба но и таму не беше нешто подобро. имаше запалено оган и почна д ами гледа. го погледнав часовникот и беше точно 13 :05 (цагер). а полагав на факултет во 13:30 (vistina е дека полагав). ама на сонов наводно не отидов. Работите што ми ги кажуваше донекаде и имаа логика. И ко на домат да ми гледаше, нешто црвено и големо беше. чудно :)

7. FamousGirl

FamousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    1. Сонував дека моите ми купиле куче, малецко ама најчудно е што кучето беше играчка плишана и сите го третиравме како вистинско, а и мрдаше како да е вистинско хахаха :D
    2. Мајка ми сонувала како татко ми и купил фустан, мисли дека е црвен ама не е сигурна :lol:

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. лажна верност
    2. поголема самодоверба
    предизвик
    радост
    несреќа
    проблем
    преиспитај негови емоции кон тебе

9. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Сонував како со дечко ми ке сни оделе некаде и наеднаш сне се нашле во неговата кола а пред колава како да сне биле во некое слепо ќоше и тоа околу било со ридче и тој со колата го искачил тоа ридче и сни излегле на патот и сум му рекла демек ехх се само нешто испробуваш .... и наеднаш сум се нашла кај него дома во куња и сум правела палачинки :o што би можело овај сон да значи :/

10. FamousGirl

FamousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    Погаден сон не сум сонувала...
    Сонував како пајак ми се закачил на дланката и прво се смеев, се зезав, ама после почна да ми ја цица крвта стана огромен и почнав цела да паничам и викав по татко ми да го извади зашто умирав од страв и наеднаш ми се пикна внатре во раката и јас уште толку во паника и имав како лузничка и после ми се поавија уште 2 такви лузни и наеднаш од 2те искочија 2 мали пајачиња и тие ми станаа како огромни црни бенки, ма да погадни беа... :puke:

11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Што значи ако сонувам непозната жена на некој си гроб, цела во црно и со шамија црна како плаче, а притоа над гробот има дрво со преубави црвени цвеќиња? :?:

12. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Пред некој ден го сонував ова: сум стоела на некоја брана, а татко ми стоел на брегот на реката/езерото (не можам да се присетам што точно беше) и ме викнал да слезам долу и да се бањам заедно со него во водата, јас не сум го послушала и сум скокнала од браната. Во водата имало разлиено нафта и многу змии, а јас едвај сум пливала и татко ми ми се смеел поради тоа. Што би можело да значи ова? :?:

13. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    сонував дека се карам со дечко ми. :?:

14. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    дечко ми ми подари прстен но не веренички туку ми рече ова беше на мајка ми сега ти го подарувам тебе и ме гушна.
    значење ? :)

15. branka-k

branka-k Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    Сонував како ме брка волк, но не сум била во шума и околу мене имало луѓе кои ме гледале но никој не сакал да ми помогне, а јас сум била многу исплашена и сум се сопнала и тогаш се разбудив. Некој да знае што значи ова?

16. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    1. Вака, го сонував мм, сум го гледала оддалеку, купувал јаболка, преубави, зелено жолтеникави, и сум му викала абе зошто купуваш толку многу кој ќе ги јади, знајш дека не јадиме..
    2. Друг, сум се нашла во просторија и од сите страни собава имала кујна, кујнава кружела низ цела соба. Сум се врткала ниЗ кујнава и наеднаш од вратата почнале да влегуваат мачиња, со златна боја. Потоа од висачите на кујната излегле 2 или 3 кучиња, од оние без крзно. Не лаеле, мачките не мјаукале, ама во исто време мачкиве почнале да ми се качуваат по нозете а кучињава во исто време се движеле накај мене.... Плачев, и со нозете ги туркав мачките и на јаве викав бегајте бегајте и сум плачела, мм ми кажа...
    3. Било ден на ладното, мразот, сме се качувале многу души на небото и сме кршеле мраз, така нешто. И после сме слегувале по скали дрвени. Сум го видела бившиот и сум се нашла во просторија со него, сум ги чепкала по неговиот телефон и сум видела слики со женска му. И сум му рекла: неможиш да ја откачиш бе? И ми рекол ама ние се зближивме.. Сум се свртила со главата и сум плачела.

17. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    го сонував дедо ми како жив ама ми беше лут....воопшто не ме сакаше мене

18. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    можеби од реалноста, можеби се присетуваш на нешто од порано, па умот прави приказни
    1. нема значење 2. не ти се сите добри пријатели 3. сеуште го сакаш или е од минатото
    осаменост
    стабилна врска
    може тоа да се случи или стравуваш од тоа
    кавга с онего, несреќа
    жал за минатото
    стрес, или имаш страв од пајаци
    ништо не значи

На sajonaramucaca и Monna.Monna им се допаѓа ова.
  19. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    последниот сон што го сонував беше во врска со некој брод. Јас со некој друг човек сум имала голем брод како Титаник и ќе сум патувала некаде во длабочините на океанот, но при самото тргнување, се скршил дел од бродов и веќе се знаело дека ќе потоне. Но, не потона во сонов.. :?:

20. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    тага, но брзо враќање на старо