Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Што значи да те бркаат кучиња?

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    стрес, страв можеби од кучиња

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сум била на работа со колешката и влегол некој човек облечен во зелено палто и како неточен бил така и почнал да брка една жена и после некако мене и колешката не стисна во еден кош и мене сакаше да ме силува и се разбудив

4. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Сонував дека сум била на роденден кај една другарка и таму имало простирано моја долна облека :rofl: :?: а никој не знаел дека е моја и ми било непријатно..одвај сум чекала да заврши роденденот :D
    едит:заборавив да кажам дека во сонов со другарка ми сме биле премногу блиски и само таа знаела дека долната облека е моја :D

потоа сонував шарена мачка која си ги спасувала маченцата кои се пикнале под кола и успеала :)

значење?

5. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    Сум била во некоја исламска заедница, и имало некоја си церемонија каде се правеле некои адети. Со мене била уште една другарка и имало тука една муслиманка. Тие адети биле строго забранети да ги прават луѓето од друга вероисповед, но ние сме сакале да го направиме тој адет. Муслиманката ни помогнала во тоа скришум другите муслимани да не' не видат посебно мажите. Требало во некоја дупка голема да собереме пет работи...јајце, камен, лебче кое потоа сме го јаделе и јајцето на крајот требало само да се скрши и ако жолчката прва истечела во иднина ќе сме роделе женско дете, а ако истечела белката машко. Друг сон што сонував истава ноќ е нешто како мн мн сум се нервирала затоа што во некое фото студио не сакале да ми извадат слика со мојот свршеник, иако го немам. И тогаш мн сум плачела. И во последниот сон сонував дека стрина ми била бремена. Гледам мн сонови и секоја вечер имам парализа на сон. Не знам што ми се случува...

6. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Сонував многу тежок кошмарен сон којшто на сличен начин сум го сонувала и минатата зима,само во некоја подруга варијанта,има слични елементи,но сепак,не е тој ист сон! :sweat: Сонував дека во станот кајшто сум живеела порано.живи беа во сонот мајка ми и баба ми,се случува апокалипса и инвазија на вонземјани како во филмот Војна на световите со Том Круз во главната улога и Трансформери квадрилогијата со уништување на нашата планета што е!Јас се молев на Господа да не спаси и одеднаш сликата на телевизорот се изгуби,стана сина како кога нема кабловска и се слушна звук на мотор на авиони и баба ми ми рече да одам во собата на вујко ми и да се покријам на креветот и јас отидов таму,ноќно време беше,го оставив запалено светлото на лустерот и се покрив на креветот преку главата со јорганот и само чекав да пукне експлозија и вонземјаните да влезат во мојата соба и претчувствував дека баба ми и мајка ми повеќе не се живи,а и во реалниот живот не се навистина живи! ;( :worried: Во друга варијанта,пак,беше ден попладне и стана мрачно како на тие страшни филмови што сум го гледала со вонземјаните и имаше удар на гром од вселенско летало и дрво бреза падна и удри од прозорецот на мојата соба и јас се скрив под креветот! :sweat: Претходна вечер,пак,многу се вознемирив и имав напад на анксиозност поради одредени други причини коишто немаат апсолутно никаква врска со страшните филмови што сум ги гледала! :sweat: Што значат овие мои кошмарни сонови?

7. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував неколку сона , прво дека дедо ми починал :worried: , потоа сонував како сум била на некоја брана незнам која и водата во реката што течела била мн бистра и како да се намалувала и зголемувала , потоа како сум била на базен со колешки од факултет и како сме пливале и сме играле со топка , и после сонував како со тетка ми тетин ми и братучедми сме биле на одмор во Охрид (ама тоа не бил Охрид некако чуден бил градот) и сме искочиле да прошетаме по центарот, кој бил многу голем, и цело време сме се сликале со апаратот на секој чекор ?

8. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Сонував како сум во мојот салон дома, и имаше една змија со огромнаа уста и требаше да ја заврзи сестрами ама таја не можеше и јас појдов и ја заврзав и толку беше од змијава, ама тоа тепихот од црвен бел се претвори. И чичкоми сакаше да премини тука му реков немојјј, и мајками дојде и се правдав дека мораше така да биди со тепихот и викам ајде мамо не се грижи со боја за јајца ќе му ја вратиме бојата црвена. :?:

9. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    1.Сонував еден пореметен (буквално) бил син на некоја моја професорка и ми умрел на раце.
    2.Една моја другарка решавала задача по математика на табла и не ја знаела и професорката и рекла "Другпат не прави се паметна кога незнаеш ништо"
    3.Со другарките сме биле во мојот подрум (моментално е натрупан со ствари а во сонот бил празен и исчистен гоолем простор) и сме палеле оган (во затворен простор) и знам имало чад мн.
    Значење? :?:

10. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Сонував дека сум заспивала 2 бебиња. Едното беше мое, другото непомнам... Ова моето беше преслатко, дебелко, во тегет трењерчиња ми беше облечено. А другото беше слабичко. Сум ги нишкала и млеко сум му давала од шише.

11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Јас сонувам многу неповрзани нешта,милион соништа имам во последно време.
    Се сеќавам дека сонував пред некоја вечер многу професори...Те овој,те оној...

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.272
    Сонував синоќа како со брат му на бившиот сме зборувале сме разјаснувале зошто од никогаш не се поднесувавме, и станавме добри пријатели веднаш и тој како совет ми кажа не се надевауј веќе на брат ми тој ќе се жени , ќе ми ја кажуваше и девојката името и ми звона алармот :devil: проклет аларм, не сонувам често, еднаш годишно што се вели ама ме заинтригира сонот ]:)

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Сонував како умрела мајка и на другарка..

14. hapyygirl

hapyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    sonuvav kako doma sme imale zlato mnogu a megu toa zlato stoele i moi dve grivni i lance so si gi imam i kako dosol nekoj kradec doma i gi zima samo mojte zlatni raboti drugoto go ostava i pobegnuva a ja go gledam celo vreme i celo vreme mu vikam vrati mi gi i plakam mnogu vo son

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    несреќа
    нема значење
    нема значење, од минатото е
    радост, поголема грижа
    нема
    страв од неуспех, стрес, желба се да се заврши
    несреќа
    неодлучност, проблеми, здравје за дедо ти
    ради анксиозноста, стресот се се измешало

16. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    150
    Сонував како со мајка ми сме биле на свадба, имало и други луге, но невеста и младоженец никаде не видов, важно на свадба сме биле.. значи ли нешто?

17. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.764
    Сонував као дечкоми држи во раце мало женско бебе и јас као му викам еј ајде прошетај ја керкани па да спие... Ама незнам што значи бебенцето во раце?

18. Oki777

Oki777 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    5
    Ја сонував ќенската на еден другар беше многу насмеана сите заби и се гледаа ама не и беа баш убави, и после тоа таа седеше со него кај мене пред куќа на скалите зборуваа нешто, јас божем да влезам дома, ама стоев на една скала и не се поместив од тука, таа зборуваше нешто со него и рече дека ако не положела музичко ќе есум одела јас место неа да полагам, после сонував како се качувам по многу скали и цело време внимавав да не паднам зошто имаше простор помеѓу скалите.

19. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    Сонував дека сум поминувала покрај еден дуќан таму имало маса и столчиња и на едниот стол седеше баба и сум и рекла здраво баба Л.. (почината е пред неколку месеци) и после една жена ми рече ноубади грев е бабата не е жива зошто и рече здраво. И после сме седнале со другарките и целата бев наежана и го видов некрологот залепен на дрво на истата баба.

20. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3
    Сонував како со еден од клас сме се мувале во училница,не видел професорот по физичко..само не погледнал ништо не ни рекол..:worried: