Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    кавга
    1. проблем, тага, но брзо враќање на среќа 2. и 3. немаат значење
    недоразбирање
    нема значење
    нема значење

2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Можда ке звучи глупаво,ама сонував една пријателка,се запознав со неа на одмор кога бев годинава,и низ дупки се сеќавам,незнам каде беше,ја сретнав некаге. Таа беше облечена во еден костим како што носат во индиски серии,не е таков ист,ама нешто слично.И одозгора имаше една голема капа(голема во должина) во склоп со костимот.И по некое време,за Хеловин,30 Октомври гледам објавува слика на Фејсбук,од неа,облечена во не сосема ист,ама беше прилично сличен таков костим,имаше сосема иста боја како и во сонот,беше приближно ист модел како и во сонот,и иста капа,малку пониска од сонот.Баш пријатно се изненадив,ама сепак дефинитивно мислам дека е случајност,бидејќи сепак не верувам во такви натприродни нешта :)

3. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Зошто никогаш не можам да се сетам што сум сонувала?

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    никој не знае, ни науката...само претпоставки и теории, но да не ги памтиш соновите не е ништо страшно, нормално е...а дека сонуваш, тоа да, сите сонуваат неколку пати во една вечер...
    нема значење никакво

5. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Многу ми беше чудно кога вчера вечер ја сонував професорката по претприемништво и истиот ден кога појдов на училиште беше сосема исто облечена како во сонот. Скорз истите алишта. А ја немам видено со тие алишта претходно да дојди. Баш се зачудив кога ја видов и одма се сетив на сонот. :^)

6. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Тоа значи дека си порастеретена и поопуштена, подобро е за тебе, верувај :) . Мене соновите ми создаваат замор кога ќе се разбудам, како да не сум спиела.

7. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    коинциденција можеби

8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Зошто бе секоја вечер сонувам ... сонувам глупости :( се плашам у сон ќе се разбудам и си викам Уф добро е сон е ...продолжувам да спијам и сонот ми продолжува .Кога ќе се разбудам цел ден ми е безврска глава ме боли :worried:

9. natalijja

natalijja Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    13
    Веќе една недела планирам да одам наа фризер и да си ја скратам само косата, а шишките да не ги кратам. А вчера сонував како конечно сум отишла на фризер, но само шишките сум ги скратила,а косата не и во сонот како да се покајав за тоа и си велам зошто шишките ги скратив кога јас сакав само врвовите на косата.
    И што значи тоа дали ќе отргнам некоја мала брига или што.

10. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    109
    Колку се исплашив од сонов.. Најпрво се сеќавам касно се разбудив негде во 15:40 и лежев, гледав во небото и времето беше убаво. Некоја непозната жена ме гледаше од страна и ми викаше ако гледај си убаво е тоа. После тоа незнам дали беше истиот или друг сон ама бев заклучена во кола. Ме држеше некој возрасен човек кој бил луд. Исто така беше вечер и надвор од колата имаше луѓе но никој не ми помогна. Гледав преку прозорецот што беше малку отворен и барав помош. Некако успеав да избегам па дури и блузата да му ја земам. Некој ми кажал дека сум требала блузата во лудница да ја оставам. И сум отишла таму и било повеќе како затвор со луѓе (само машки видов) што умираат. Седеа во ходникот иако имаше многу врати. Отидов до последната и влегов. Еден лудак се разбуди и јас само ја фрлив блузата, бела беше, на креветот и избегав дека тој почнал да ме мава со некоја бела тетратка или листови.

Долг е сонов ама ве молам за значење да ми кажете. :$

11. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Vaka...imam 7 mesecno bebence.I jas i mazot sonuvavme recisi identicen son,kako na naseto bebce mu porasnale zapcinja i mozelo da grize (inaku nemame se uste niedno zapce).Sonuvav i kako pocnalo da se diga vo krevetceto,da se pridvizuva...sto bi znacelo ova?

12. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    treti pat sonuvam eden ist son ja sonuvam satanata cela vo crno bukvalno kako da me prati samo mi izlaga od nekade mnogu mi e strav od ovie sonovi sto bi mozelo da znaci se plasam dajte mi odgovor ???

13. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    многу скали што моравме да ги изодиме???премногу беа.......и горе кога стигнавме баба ми и дедо ми имаа некое куче кое го имаа претворено по грешка во минијатурно, помало беше од глушец...ми рекоа не е ништо ќе си порасне самото пак за некое време.....и навистина порасна во мало кутре, се шеташе и душкаше наоколу низ соба......татко ми влезе и го подгази малку, среќа нишо не му беше....само му се развикав да пази....тоаш на татко ми му покажував некои мои цртежи као по ликовно ама и не добив некоја пофалба......и дојде време да си заминеме али излезе дека сатовите ни се расипале и времето било веќе одамна поминато.......

14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    проблем, препреки
    несреќа, оди в црква
    радост
    стрес
    ништо, од реалноста е
    стрес, многу си напната

15. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сонував како ми била порасната косата многу и сум си ја гледала не сум можела да и се изнарадувам,степенесто така шишана и доле како опашки :D

16. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    sabajlevo sonuvam kako edna drugarka mi nosi podarok vo podarokot nekolku raboti a toj podarok mi bil od nekoj si bivsi decko od porano iako ,sega sum srekno mazena vo podarokot imalo telefon mobilen , tetratka crvena i vo nea kako pisuvan i voden dnevnik od porano i nekoi sliki zalepeni ne se sekavam bas ubavo na niv :) molam za odgovor psihich :))) blagodarammm :) odnapred :)

17. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    неколку дена по ред сонувам едно девојче сестра на еден другар лично искрено не ја знам нит па мислам на неа ,а цело време сонувам како правам нешто со неа одиме негде некои задачи средби....

18. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    овој сонов го имам сонувано можеби 5-6 пати :|
    *Првиов заб од левава страна на горнава вилица ми се скршил до пола и многу ми се нишал и ми паднал.
    *и истото го сонував на истиот заб само што не ми паднал :?:
    Дали нешто значат овие два сона ?!

19. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    несреќа
    нема значење
    носталгија
    можеби таква коса сакаш, друго значење нема

20. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    1. Сонував на десната рака сум имала пчела која што била ненормално закачена за мене и ми пиела крв и целата таа била со крв таква голема била и јас не сум можела да ја отстранам и сум почнала да ја довикувам сестрата на мојата најдобра другарка и да трчам.

2. Градите почнале да ми растат односно ми пораснале.

3. Сум праела прв час писмена работа (петок) ама сум се успала и додека да се облечам поминале 2 саати и сум решила да не одам на училиште, а мајка ми да се јави и да каже дека сум била болна.

Значење?