Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. sim0na

sim0na Истакнат член

Сум сонувала како да требало да одам на свадба кај едни пријатели (кои во реалноста се веќе во брак)
    ама сум закаснала и дечко ми ми рекол оди спремај се подоцна ке те земам јас морам да одам оти бил нешто од законитите ... и кога сум се спремила дошол да ме земи со него кај мене дошле мајка му и татко му. и сми заминале а тие останале. и пред салата кога сми пошле сум му рекла чекај да си ги сменам новите црвени штикли и ми рекол не убаво ти стојат облечиси ги старите и така сум направила. Кога сне влегле сум ја видела бившата негова и таа на свадба ...али музика немало и ми рекле заврши свадбата али младите ке одиме на друга забава. Потоа сни го гледале цд то од свадбата и немало ништо освен неколку секунди од свадбата баш јас кога сум дошла ....

2. valejunior

valejunior Истакнат член

мојот сон од синоќа
    со другарка сме во Скопје и вика каде ќе одиме заНова година,немам идеја ниту пари,таа вика ајде ќе одиме за Тирана за нова година,ама со што ќе одиме гледаме една бела кола постар човек и таа вика со него ќе идеме стигнуваме таму го прашувам кој си ти а тој вика Цветко професор тој и тој ми предаваше два предмета на постдиполмски студии те познавам уште од 2000 година, се шетаме по Тирана така згради осветлени и накитени како за Нова година ,си купувам новогодишни честитки ама ги заборавам некаде и пак ги најдов,застануваме некаде доаѓаат двајца во бело и викаат зарем е можно пред тебе ништо да не гледаш и не можеш да го препознаеш секаде околу тебе и пред тебе е божествена светлост како може тоа да не го препознаеш.
    поздрав валејуниор

3. psychic

psychic Популарен член

нема значење
    помала самодоверба
    те нервира тој
    1. драга ти е, не можеш без неа 2. страв од промени
    не
    несигурност
    несреќа, предизвик
    неочекуван пресврт
    нема значење, освен дека не се сложувате можеби

sajonaramucaca likes this.
  4. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

...а што значи циганче дете да те бакне во врат??? не баш на врат туку делот меѓу вратот и рамото,,,,

5. RAZ

RAZ Активен член

Јас сонував дека одам до некој шалтер и на жената таму што работеше и подавам некоја крвпа или некое парше облека(незнам точно сто беше)за да ми ја испере и покасно да дојдам да си ја земам,во мегувреме ми вади шолја за кафе и почнува да ми гледа на кафе од нејзината шолја ми кажа дека имам мн светци кои ме штителе,дека треба да размислам за 40 дена дали да се смирам со бившиот(сега брзо имам раскинато) и дека подобро ке ми било да се смирам со него затоа што за брзо време ке сум имала некоја голема кавка со некоја од моите другарки....има некакво значење сонов????:)))))

6. nikiiii

nikiiii Популарен член

Сонував како седиме во собата кај бабами и дедоми, јас бабами, дедоми, сестрами, бевме прилично среќни насмеани да речам. Во еден момент влезе таткоми кој беше на патерици и му беше пресечена десната нога до колено. Јас кога го видов почнав да викам т.е почнав да плачам ама не испуштав глас многу ми беше тешко...а таткоми рече тоа е се случи..онака ладно за да не не загрижи. :?:
    што би можело да значи ова? :?:

7. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Сонував прво како сум шиела фустан за некоја свадба и сум отишла кај снајдерката да си го земам и многу ми се свиѓал во виолетова боја бил, потоа сонував како сум била во сендвичара и сум купила тостови за мене и за сестра ми, и на крај сонував како бифшиот дечко бил кај мене дома, но како мајстор значи службено, во сонот сме биле смирени и јас сум се мислела дали да им кажам на моите за него ? :?:

8. Oki777

Oki777 Активен член

Сонував како една машка личност ( со која што се гледам некое време ) била албанец, и сакаше нешто да ме нападне, јас многу се исплашив зошто не го очекував тоа и почнав да врескам многу силно за да ми помогне некој, и од звуците што врескав јас многу тој падна некако..знам во моментот бев со брат ми но не сум сигурна на една раскрсница како во Скопје да беше. гледав и коли и семафори и неколку личности по улица но се уште никој не се сврте за да ми помогне ..односно на моменти тука беа лиѓето на моменти чекав да дојде некој немаше никој... Кога го сонував тоа многу тешко сум дишела и брат ми ме разбуди и му кажав дека сум викала сум сонувала нешто па затоа.

9. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Дали може некој да ми полкува што значи да сонуваш женска особа во краток бел фустан. Фала :)

10. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Сонував како дечко ми идел истовремено и со мене и со уште едно девојче. И му се дерев како може со двете и дека мора да и раскине на неа, но ми кажа дека нема шанси да и раскине ни на неа ни на мене..
    А после тоа не знам како се префрли дека сум требала да му купам поклон и сум му купила 4 моливи. хахахаха глупости се соновиве, ама ме интересира дали има некое значење?

11. atala

atala Популарен член

Сонував како лежев ноќно време во мојата соба на мојот кревети од вратата на терасата се гледаше сенка на орангутан и имаше еден непознат малју постар човек којшто ја отвори вратата од терасата и орангутанот со трчечки чекор дотрча до мојот кревет,а јас многу се исплашив и врескав и го тепав орангутанот со рацете! :sweat: Претходната вечер се карав со татко ми поради предменструалните тегоби и поради анксиозноста,па изгубив нерви! :devil: Дали овој мој кошмар има некое значење? :sweat: :^)

12. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Што значи да сонуваш како дечко ми ме побарал за жена но без прстен? Сум прифатила, но сум рекла ова не е официјално и на никого нема да кажеме се додека не ми дадеш прстен, но сепак сум и кажала на мајка ми ?

13. psychic

psychic Популарен член

напредок
    стрес
    кавга
    добрина
    не му веруваш
    поголема самодоверба и женственост
    го сакаш многу
    тоа што ти е кажано во сонот е значењето
    недоверливост,изигрување

Oki777 likes this.
  14. redhat

redhat Истакнат член

сонував како друга особа не јас во рацете држеше риба , рибата скокаше пошто нели жива и се лизга и добре до мене и јас ја фатив и пак ја вратив кај него во раце после тоа јас се смеев во сонот ама во себе бев тажна значи не се радував туку само имав насмевка на лицето а осекав тежина некоја и на крајот се појави една мачка до рибата не беше страшна само седеше и посматраше сакаше да се гали и ја погалив ама ја снема после мачката беше мнг кратко во сонот рибата беше главна уствари :o тенјку

15. jagodka.18

Сонував како со дедо ми сме биле по град и сме застанале кај една бурекџилница да ми купи да јадам бурек , кога сме влегле внатре нго го снемало и јас таму сама сум чекала и сум гледала како го прават бурекот, потоа сонував како сме биле на одмор незнам со кого не памтам само братучедми бил со мене и сме се бањале во морето и сме играле со топка , но морето било немирно имало брановии?

16. Abeja

Abeja Популарен член

Јас обично не сонувам многу, за тоа се имам изјаснето, но последниов месец постојано сонувам неповрзани соништа на кои не се ни сеќавам, но толку се длабоки и нелогични, неразбирливи што и кога ќе се разбудам знам дека цела ноќ сонував но на ништо не можам да се сетам.
    Се сеќавам само дека пред некој ден се разбудив од еден сон во кој видов голем ама страшно голем, како да беше вонземски црн пајак дури телото му беше како црн дебел оклоп. Пајакот беше на врата, зафаќаше половина врата и јас не бев сигурна што е па се приближив да видам и толку многу се исплашив од него (дури и сега можам да го доловам моментот, стравот и изгледот), па дури и кога падна долу јас од страв почнав да мавтам со ногата и осетив нешто под стапалото и иако не го гледав пајакот знаев дека има шанси да е тој, во тој момент се разбудив и можно е и да сум го почувствувала ќебето под стопалото.
    Да не ме киднапираат вонземјани мене во сон? :D Нешто чудно се случува.
    А вчера пред да се разбудам приметив како нешто зборував во сон, прошепотив нешто како-уште не сум умрела :$ , ама тоа не го кажав со некаква тага, жалење или страв туку со мала доза на насмевка, дури саркастично.
    Мразам кога сонувам вакви соништа кои не можам да ги дешифрирам, поубаво ми беше кога ништо не сонував (или барем на ништо не се сеќавав)

17. psychic

psychic Популарен член

очигледно е дека си под стрес и притисок, што значат и самите сонови
    проблеми
    потценуваш нешто

18. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

Сонував дека каде што живеам имало дојдено некое девојче (околу 11 години) и било бездомник. Мене многу ми падна жал за него и му помагав како можев. Така едно време тоа ми се приближи и изваде 500 ден. и сакаше да ми ги даде мене поради благодарност за тоа што му помагав. Но јас не прифатив и му реков дека мене не ми требаат и да ги чува за неа бидејќи нејзе и се потребни. А од каде ги пронашло тие пари не знам.

19. jagodka.18

Сонував како сме биле со моите некаде и кога сме се враќале јас многу брзо сум возела, ми вкале да намалам ама не сум ги слушала ама за среќа ништо не се случило, после пак со моите сме биле некаде и заврнало и сме отишле кај некои роднини и куќата била голема како лавиринт и таа жената не водела од соба во соба (таква била куќата) додека да стигнеме до таму кај што треба да седиме?

20. ang246

ang246 Истакнат член

тетками сонувала како од градата и течи млеко...
    јас сонував како боцкам инекција венска и многу на човекот крв му течеше...