Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. Anne15

Anne15 Истакнат член

1.Бев тука во мојата населба.Сите бевме надвор,јас баба ми дедо ми,мајка ми и татко ми.Нешто го закачав братучед ми кој е помал од мене.Во раце го развртував.Во тој момент застана автобусот тука и дечко ми се симна.Носеше многу убава сина маица.Се погледнавме.Одма тука застана и стоеше со една постара жена,можеби колку мајка ми.И таа му велеше таа ти е девојка?Кажи ми девојка ти ли е?
    А мама ми рече што бара тој со таа,таа е распуштеница.

2.Во кутија најдов чадор зелена боја од оние процирните,но имаше некои дупчиња на него,бидејки постар бил.(се изначудив зошто видов дека мајка му на дечко ми има таков чадор и тоа го видов после сонов,потполно ист.)

3.Мајка ми ја сонувала мајка му на дечко ми.Седела таа во автобус со некои нејзини пријателки и косата и била скратена,многу убава фризура имала.И имало некое правило,некој закон измислен дека не требало да зјапаш во некој во автобус.Мама си велела ллее да не ме види оваа,бидејки ќе ме казнат. :lol:

2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Ич не ги сакам соновите :^) премногу лоши кошмари имам во последно време :worried:

3. RAZ

RAZ Активен член

Sto znaci da sonuva kako jades cokolado,kolaci....:)))

4. esperansa777

esperansa777 Популарен член

1.вчера поручек сонував како сме на гости со мајка ми кај едни роднини и мајками била сама во другата соба и јас сум одела докај неа а овие домакиниве во друга соба биле и некако сум гледала преку прозор,надвор и многу ми се пиело вода ама овие не ми давале

2.синоќа сонував како сум на пазар и си пробувам ефтини чевли и некако ми се допаднале 2 пара и си ги купив а таму кај што пробував се претворило во задно седиште на автомобил кој го возел бившиот и земал го запалил автомобилот и рекол е сега ќе одиме да разговараме ние двајца и некако додека возел гледам ви кесето чевлите не биле како тие што сум ги купила.и некако тој се менувал,станал еден од маало,па еден симпатија од детството па нешто некои другари му дошле со девојките па нешто сме славеле,и на крај се најдов дома и си облеков бели и удобни чевли и и се фалев на мајками дека многу ми се убави и удобни новите чевли

5. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Сонував како ми се скршил заб, на три парчиња, од тие страничните заби.. ?

6. delvi

delvi Популарен член

Сонував како со сестра ми сме се шетале низ едне поголем град со голем сообракај. Сме почнале да ја преминуваме улицата и одеднаш се задал еден голем авотбус кој излегол пред мене и за малку ке ме згазил. Возачот успеал да ме избегне а јас од страв сум се стаписала на место не сум можела да реагирам никако. Потоа со колеите сме биле во хотел, а јас сум купила слатки и сум ги почастила. За малку сум излегла од собата и дошол шефот и го зел моето парче да го јаде, па јас сум отишла да си земам друго парче.

7. Matee

Matee Активен член

1.сонував како дечко ми ми го дал неговиот телефон,ја сум гледала слики и сум наишла на некој слики како е со друга во која ја се сомневам,посче тоа незнам како тел се нашол кај другар му и он ми ги покажал сликите и ми рекол глеј те вара така нешто....
    и вториот сон сум сонувала он дека умрел.:/

8. psychic

psychic Популарен член

многу го сакаш
    стрес
    несреќа
    1. незадоволство 2. желба за промена
    радост
    само 3тиот има значење, кавга можеби
    стрес и проблеми

9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Ја сонував тетка ми мртва , не сум ја видела само ми кажаа дека починала... сите беа растрчани а јас сум плачела многу гласно (тетка ми ја сакам како мајка) тогаш кога ми соопштиле тоа сум требала да полагам и само сум велела:Ништо не ми е важно,не сакам да полагам ја сакам тета....

(мн ми е неубав денот после ваквите сонови :( )

10. psychic

psychic Популарен член

не можеш без неа...

11. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Овој сон ми беше оддамна кога ми почина кученцето.

Го сонував кучето мое (кое скоро почина) и ми кажа "стави си цвеќиња во куќата, кога ќе ги гледаш нив... ќе знаеш дека сум до тебе"

Луѓе, од кога го сонував тоа неможам нормално да фукционирам
    Многу ми фали ;(

12. psychic

psychic Популарен член

ти недостига, затоа го сонуваш...

13. skygirl

skygirl Истакнат член

Сум слушала дека ваквите сонови значат дека ќе исчезне само некоја грижа на личноста за која си сонувала дека е мртва, и дека и се продолжува животот.
    Ако сонуваш дека плачеш, значи дека ќе се смееш.

Viktorijaaa5 likes this.
  14. jagodka.18

Сонував некако чуден сон, како сум отишла кај стрина ми и чичо ми и сум ги затекнала на јадење и јас сум седнала со нив и сум јадела бурек, после стрина ми нешто ми кажувала дека бара марами да си купи и после кога сум дошла дома на мајка ми сум и покажувала една марама жолто златна боја била...?

15. DigY

DigY Популарен член

секогаш кога сум болна сонувам некој од починатите мои. овој пат баба ми-како одевме накај болница кај мајка ми и баба ми се фрли од скали. не умре. но се качи и пак се фрли и почина.
    следниот ден кога кренав пак температура пак ја сонував -ми збореше за одење негде заедно...

16. Oki777

Oki777 Активен член

Прв сон: Сонував една раскрсница во Скопје, брат ми беше во една црна кола, а тука во близина друга црна кола само што не направи судар, јас гледав некако како од небо и беше многу чудно имав многу лошо претчуство и му реков на брат ми да не ргнува со колата ама тој тргна, после беше на точак и возеше по една пруга, си реков сите што го гледаат се чудат што прави и само што си помислив дека би можел воз да дојде и дојде, ама брат ми некако набрзина се тргна од пругата, речиси еден до друго се движеа со возот тој навака брат ми натака, и точакот го изгази возот, после откако помина брат ми го крена точакот јас отидов кај него и го гушнав му реков дека многу сум се исплашила, тој ми рече дека си рекол ако го гледам тоа ке добијам нервен слом.
    Втор сон: Од зградата каде што престојувам излегов на тераса и видов двајца како гледаат нагоре баш на нашиот балкон, така два три пати излегов да ѕирнам да видам дали е на нашиот, и едниот на другиот му рече дека сме на втор кат, и тој со трчање дојде, имавме една врата со решетки и некако тука се најде професорот по математика и почнаа да се гаѓаат со човекот со чевли, а пред тоа профсорот ни вареше компири.
    Трет сон: Сум се фатила со еден поранешен школски и ми рекол дека многу сум грешела во животов дека тој ќе ме научи како треба женско да постапува.
    Сите сонови ги сонував ноќеска и се разбудив во 6ипол сабајле не знаејќи на што да мислам попрво.

17. crazygirl123

crazygirl123 Активен член

sto bi trebalo da znaci popis,nekolku pati imam sonuvano bARAM ne mozam da go najdam vo sonovnikot

18. psychic

psychic Популарен член

ретроспектива
    2. и 3. нема значење 1. стрес
    нормално е, нема значење
    нема значење

19. jagodka.18

Сонував како сум била кај бифшиот дечко дома демек да се смириме, но он ми кажал дека се верил со друга и тогаш се појавила и она, а јас многу сум плачела ?

20. LjubicaIG

LjubicaIG Активен член

Сонував Дека сум била кај мајка ми и татко ми на гости, поцнала силна бура од дожд, силен ветер, одеднаш паднал покривот на куката пред нас, а ние сме гледаеле низ прозорец, бев мн исплашена