Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    1.Сонував како сум на Ромска свадба. :fubar: Сите беа Роми,освен јас.Играа некое чудно оро.А јас си играв со некое мало девојченце.Додека игравме,еден со ориз ме мавна во глава.
    Тој човек беше џуџаст по раст(мислев недораснат).

2. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сонувам како ке го правеле патот покрај мојата куќа,одам пополека и гледам како истураат песок и каменчиња ,одам јас пополека со дечко ми и ја гледам мајка ми на терасата и му велам на дечко ми,мајка ми пак ке чисти нешто а таа облечена во црно :!:
    инаку во реалноста тој пат или таа улица што ја сонував е асфалтирана од пред 10-15 год :?:

сонувам како сум била со мајка ми и татко ми во чаршија сме пазареле нешто,и наеднаш ја гледам тетка ми (почината е ) седи на едно столче кај трговскиот некаде и ми вели,ајде бе вие нели довагате кај мене нели треба нешто да ми донесете,лелее јас кога си ја викнав да плачам во сонот викам по баба ми по дедо ми да ме спасат од неа на некој начин сум велела дека многу ја мразам иако е мртва ,се будам и ја прашувам баба ми дали стварно сум викала по неа или по дедо ми ,ми велат не си викала по никој ,
    (инаку често ми се случува да ја сонувам покојната ми тетка,како бара нешто од мене или било што,но не сакам да е така не сакам да ги сонувам мртвите ми е страв многуу :( ;( )

3. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    sonuvav kako jas majka mi sestra mi kerka mi i vnuka mi se vozime t e letame so avion mnogu visoko i odozgora sme go gledale celiot grad koj mnogu bil osvetlen so ubavi fontani i posle kako stignavme kako bozem vo grcka sme stignale i sme bile na shoping sme pazarele od nekoi tezgi sme gledale alista :)) sega vtor son kako sum trebala da bidam sekretarka na gradonacalnikot na butel i vo sonot gradonacalnikov me vika da odam so nego i da zemam nekoi poklonski kesi jas vo sonot bev mnogu doterana ............. a isto taka imase i drugi zeni ... devojki kako na konkurs za da rabotat i da bidat sekretarki :))) pozzzzzzzzzz molam za odgovorrr :))))

4. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Сонував дека книгата што треба да ја вратам во библиотека сум ја ишарала кај што треба да ги читам битните реченици и цела книга кај што е пишувано,не сум сигурна дали јас сум ја ишарала или таква си е,книгата покрај тоа што требаше одамна да ја вратам и сега планирам да ја вратам не ми е баш најомилена,само има паметни работи во неа,па затоа сум ја земала да ја читам,сепак многу ме нервира и многу ме фрустрира! :envy: :devil: Што значи сонот? :^)

5. Never.Stop

Never.Stop Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    11
    Што значи да го сонуваш цело семејство на бившиот како седиш со нив на трпеза и си муабетите :fubar: :D

6. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ништо не значи
    нервоза
    поголема самодоверба
    1. желба за поправка на нешто 2. ти недостига
    неадекватност

7. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував како сум купила штикли високи, црни биле ?

8. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Сонував еден сон кој нема никаква логика..Сонував како сум се мувала со пријател на мм (Инаку типот е грдддддд :puke: и не сум педофил :lol: ) Што би значело ова? Нормално дека ништо ни имам ни сакам да имам :lol:

9. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Ромите на сон значат светци, а ако играат значи дека се имаш исмевано со Господ.. :?:

10. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    1.сонував како сме биле во нашата куќа на таванот,јас,мајка ми,едни роднини и едни 2 другарки и имало глувци,едно големо бело и едно мало бело глувче,а некако сум разговарала со другаркиве и се појави едно големо црно и велам ова е глувче или маче,и некако се накостреши накај мене и сакаше да ме касне,ептен луто беше,и некако ми рипна и сакаше да ме касне за прст и си помислив дека нема спас,ќе ми го скине прстот,се исплашив и се разбудив.

2.некако другарками била во близина и гледала а јас сум имала многу пари,сум ги фаќала,ова оговарање ли значеше

11. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    2. парите се зборови, така да најверојатно оговарање 1. многу обрнуваш внимание на ситници
    зголемена женственост
    поголема самодоверба

12. macigv

macigv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    сонував дека на секој прст сум имала прстени многу убави со камења разни ви разни бои и сум ја гледала раката и сум рекла многу накитена сум :D

13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    радост, самодоверба

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Последниве два дена сонувам едно момче како седи на столче карши мене облечен во сиво палто и фармерки, со плава коса..кога се будам претпоставувам дека знам кој е но не му го памтам лицето. Во сонот го гледам, но кога сум будна не му го памтам лицето, памтам само дека му е свртено лицето на лева страна.

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    нема значење

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Сонував како тетка ми ( која е стоматолог ) ми го сече јазикот, и сонував како меѓу забите сум имала врзани конци кои сум сакала да ги извадам, но со секое влечење ми паѓале забите, прво тие најназад, па по ред нанапред. Многу сум вознемирена од ваквиот сон, ќе замолам некој да ми го толкува :(

17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Како нема значење? |( Тоа значи дека го сонувала нејзиниот маж но уште не знае кој е бидејќи не го запознала. Косата му беше долга или кратка? И како тоа лицето му било свртено на лева страна? :^) Не дека одговорите на овие прашања имаат некоја улога во толкувањето, чисто од љубопитност. :rofl:
    Сигурна сум дека ќе го видиш човекот, не е битно каде, во автобус, во продавница, во вц, на пазарче, во кино...и тогаш ќе ти текне дека него си го сонувала. Но не мора да значи дека тој мора да стане дел од твојот живот туку само случајност. А можеби ќе го сретнеш во некој филм, или веќе си го видела на филм па не ти текнува.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Да ти кажам право верувам дека има значење зошто 90% од соновите ми се остваруваат, но дури тогаш кога ќе заборавам на нив.
    Тука си во право.

19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Се сонував со побелена коса, не целосно само така некои влакна. Што значи сонов?

20. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    радост