1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    1.Го сонував моето мило гумено бебе Тупузанче што ми е спомен од баба и дедо од Хрватска и не е кај мене сега туку во станот кај што сум живеела порано како неговото убаво мило лице му се изобличило,како растопена му била гумата на лицето и затоа можело да му се меси лицето и му се изобличило,делуваше многу грдо,а јас претходниот ден го гледав филмот Бој на косово кадешто на српските кралеви им ги сечат Турците главите,па може и тоа си имало влијание врз сонот!
    2.Истото тоа гумено бебе го сонував како оживеало,облечено како мал Дедо мраз,со залепена со лепило бела брада,во станот на мајка ми и таа беше жива исто,славевме заедно нова година и Тупѕзанче со вилиците негови гумени бидејќи мало бебе нема запчиња јаде кикиритки и прди,се слуша неговиот прдеж и малку му се поместува газето и право фаци бебето како да се кае и вика:Извинете,јас сум убаво воспитан!А,потоа пие кисела вода од чаша и ждрига од неа и пак прави фаца како да се кае и вика:извинете јас сум убаво воспитан!
    3.Тоа мое мило бебе јас си го сонував како го стискам под јорганот и си го бакнувам и го вдишувам мирисот на неговата гума којшто многу го сакам и му ги гледам убавите големи светло сини очи и му велам дека многу си го сакам и многу ми е слатко и многу убаво мое мило бебе!

2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    ШТО ЗНАЧИ НА СЕКОЕ ГО СОНУВАМ МОЈОТ БИВШИ ДЕЧКО А РАЗДЕЛЕНИ СМЕ 4 ГОДИНИ БУКВАЛНО СЕКОЈА ВЕЧЕР ГО СОНУВАМ КАКО РАЗГОВАРАМЕ ЗА ДА БИДИМЕ ЗАЕДНО??????????????

3. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    или тоа го сакаш, или е од минатото
    многу ти значи бебето

4. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    1. Едниот сон - стојам со уште некој(и) и чекаме да полетаат орли од прозорец ( истите биле на некој од присутните ). Сите летнуваат ( биле околу 4 - 5 ) , а еден од нив се упатува кон нас, од оние белоглави. Подоцна што се сеќавам е како истиот гордо стои , а сопственикот го фали .
    2. Другиот - убаво време, околу снег кој се топи, на снегот дигитална вага , а јас треба да се качам и да се измерам, но била дел покриена со снег ( особено делот каде што ја покажува бројката ) , па морав да го расчистам за да видам :^)

5. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Седев со другарка ми кај мене во соба.Имаше едно малечко девојченце со нас.Сега не можам да се сетам како изгледаше.Извади некоја моја кутија,кога ја отвори внатре имаше премногу шминки,накит и бонбончиња во разни бои.Се израдува девојчево и почна да ги разгледува.Јас не бев изненадена бидејки знаев дека ги имав.Имав уште едно помало кутиче,беше завиткано со машничка.Веројатно имаше нешто внатре,а јас на другарка ми и реков дека таму накитот ќе го преместам. :?:

6. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    571
    Имаше една река, матна, загадена.. Над неа имаше ептен мало мостче на кое беше качен другар ми и некој друг беше пред него (не се сеќавам кој). И јас се качив на мостчето и ја повикав другарка ми, а таа со страв викаше дека не се качува затоа што водата била мноогу длабока (и навистина беше) и матна. И најпосле се качи, а мостот се урна. Во водата се најдовме јас, мајка ми, татко ми, брат ми, стрико ми и братучедките. Пливавме напред, а за чудо водата беше мноогу бистра, чиста.. Се се гледаше долу, ептен беше чиста. Изгледа требаше да фатиме некоја змија, или што ти знам таму.. Јас ја видов змијата десно од нас, а татко ми ја зеде и ми ја даде да ја фатам. Јас ја фатив и многу се исплашив, па ја фрлив. Потоа татко ми повторно ја фати и ја стави во едно шише, каде што имаше и други змии...

7. nina99

nina99 Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    [СДК] Сакам да кажам...

девојки ми треба совет... веќе цела недела да бидам искрена сонувам. Уште од понеделникот, а веќе секоја наредна вечер сонот си продолжуваше таму од каде што запира. Некако сум збунета, знам дека не е можно ништо од тоа де се исполни, но неговата содржина ме плаши. Сонувам како едно момче кое го познавам и кое има своја девојка започна да ми изјавува љубов во секој сон, тој се скара со својата девојка во моите сни, а вчера ми кажаа дека и во живо врската не им била баш најдобра. Но да признаам полошото е тоа што јас во сонот прифатив да бидеме заедно и да признаам се беше толку реално и на некој начин убаво.
    П.С. незнам како, но навистина ме мачи ова цела недела, некако се чувствувам виновна иако знам дека е само сон, но некако и се прашувам зошто и да не е така. Денес зборував со девојчето нешто за некој оцени, стоевме ние двете, а тој не гледаше.(се чувствував глупаво) А да признаам не сме многу блиски и никогаш не сум почувствувала ништо во живо, бидејќи го знам само еден месец ...

8. nina99

nina99 Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Вака.. незнам колку ќе ти помогнам, но знам нешто за соништата. Овој сон може да значи дека сте имале некој што ви влева дома, што ви љубоморо односно што не ве сака, па затоа сте морале да се изборите и да го истерате злото. Совет внимавај на кого што му кажувате, особено некој приватни работи или тајни

На AquaBlue му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Пред некоја вечер сонував како излегувам на улица кај мене (значи буквално мојата улица), а на небото авион како слетува. Бидејќи слетуваше се гледаше како многу голем (во сонот пистата на слетување се наоѓа во близина. Јас и живеам во близина на аеродром, но кога авионите слетуваат не се гледаат толку ниско). Одеднаш при слетување се запали. Беше како да горат крилата, но и телото, али некако нереален пламен. Како конструцијата да не беше запалено, но сепак да има пламен. Нешто како лебдечки пламен (ако ме сфативте). Откако се запали наместо кон пистата, авионот го менува правецот на слетување и оди кон планината и таму се руши. Одеднаш од секаде се слушаат сирени.

10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049

Најверојатно потсвесно ти се допаѓа момчето, само поради неговата врска чувствуваш вина за свесно да си признаеш, ништо страшно, симпатија, ни прва ни последна, особено на тие години. :)

На nina99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    изгубени идеали
    тој потсвесно ти се допаѓа, но и премногу обрнуваш внимание на сонот
    несреќа
    нема значење
    1. желба за слобода, гордост 2. расчистување стари проблеми

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Сонував дека дечко ми ми кажал дека спиел со друга, а јас колку силно и да сум сакала да му простам и да бидеме заедно, не сум можела и сум му кажала дека е крај, иако сме биле и двајцата многу тажни. Мислам дека јас сум почнала и да плачам. Четврт пат плачам во сон, и ова ли значи радост? :D :wasntme:

13. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Дали ќе може да ми кажете што значи сонот..Синоќа сонував како со дечко ми мајка му татко му и баба му оди ме во град ама на главниов пат снемува бензин па врти во едно сокаче лево за да ја паркира колат..Влегува во сокачето и застанува точно пред куќа кај покојната тетка на дечко ми..Баба му излегува од кола и оди пред куќата седнува на стол и е многу тажна и плачи без солзи и наеднас ја гледам тетка му како стојт зад баба му како жива да е..викам во сонов плачам излегуваме сите од кола бабаму тргнуват на кај нас а покојнава пак зад неа ама не застаната на нозе него како ангел..и бас му викав на татко му на децко ми зос ме гледат онака можда ние љута мене и на децко ми зш не имаме запалено свеќа ама не знам многу лошо се цувствував..теско сум дишела па дечко ми се упласис и ме разбуди..позз

14. RAZ

RAZ Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Sonuvav kako mojata drugarka me sretnuva i mi kazuva deka go videla mojot bivsi decko so nekoja devojka vo nekoj kafic,jas po nekoe vreme trgnuvam po taa ulica slucajno da ne go vidam i jas,taka pominuvajki pokraj kaficite gi zgogledav dvajcata kako sedat ( devojkata imase mn ubava dolga smega kosa so lokni) se sokriv pozadi sankot za da ne me vidat.Vo toj moment stanaa i se nasocija kon mene devojkava otide do vc i mojot bivsi decko me zdogleda i zastana do mene me prasa kako sum,sto ima novo,ama bese tolku laden kako najnormalno da e se i na kraj doaga devojkata i mu vika maci ajde da si odime i si otidoa.Pocekav nekoja minuta za da se svrtam i koga se svrtev veke gi nemase...

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    нема значење, од минатото е
    мешавина од реалноста
    значи дека многу ти значи дечко ти

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Често сонувам кај што ме изневерува дечко ми.
    Последниот сон беше вчера.. го начекав во спалната на мајка ми и татко ми како лежи со две девојчиња на кревет, со едната се бакнуваше. И кога влегов стана како попарен и почна да ми се правда и извинува.

Пс. Пред некоја недела дознав дека татко ми имал друга освен мајка ми.. што многу ме погоди, па можеби тоа има влијание.. стварно незнам.
    Плус за последниот дечко сонував дека се смувал со друга за 1ви мај и другиот ден дознавам дека стварно се случило тоа. Некако страв ме фаќа дека можеби има буквално значење сонов. Не ми е прв пат да сонувам нешто и да се оствари. :worried:

17. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував како во двор кај нас имало работници, како ја доградувале куќата , јас сум ги гледала низ прозор ?

18. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сонував дека на другарка ми и се скршило огледало и кога паднало се направило во форма на срце. :^)

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    Сонвав дека ми се јавила некоја женска и ми рекла јас сум таја и таја и сум жена на твојот бивши, жалам :o Се преплашив :sweat:

Сум влегла во некоја пицерија и таму бил другар ми кој патем ми е колега и е од др град и баш сме се изненадиле дека сме се виделе и следеше многу гушкање :)

Некојјј? се плашамм за 1 сон :(

20. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.887
    Сонував многу лош сон, на сонот дечко ми беше мртов а јас неможев да се смирам од болка. Значи не ја видов неговата смрт туку ја чуствував само болката и постојано ги слушав тешењата од другите?