1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. од реалноста 2. промена
    несреќа
    не сакаш промена
    развој на некоја ситуација
    никакво, како желба е само

2. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Сонував од странава на детево што се гледам ми дале две златни наруквици да ги поносам, едната машка другата женска и јас сум ја изглубила машката наруквица и неколку делови од женската. Што значи?

3. Oki777

Oki777 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    5
    Сонував многу испомешани работи. Бев кај едно дете што ми се свига но онака скришно влегов не знам ни зошто а потоа избегав. Кога стигнав дома неговите поминуваа со едно бело комбе и кога видов дека се тие се исплашив малку и татко му покажа накај мене како да знае дека јас сум таа со која се гледа син им. Потоа се најдов пак кај нив и свонеше домашниот телефон јас се јавив брат му на мајка му ја бараше мајка му. Потоа еден другар мој донел кај него двајца другари од Скопје, беа облечени дотерани со одело и седевме на маса ние и неколку другарки, па кога си заминуваа двајцата и една другарка отиде со нив и тие прашаа дали би имало некоја к**ва што би сакала да оди. А пред тоа јас се мував со најдобрата другарка.

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    поголема женственост
    ти недостигаат зборови

5. Kate222

Kate222 Нов член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Сонував дека ми дошло менструација :D Дај кажете шо значи??

6. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    6.710
    Сонував како со еден колега сме береле некои лисја, па дојде една жена (фризерка е) и ме гледала и ме пцуела нешто, па заминал колегава некаде и го немало со саати, се најдов дома наеднаш, и зад куќава наша има нива со пченки, во нив влегов го барав и ајде го најдов. А додека сум го чекала помислив демек шо ќе биде ако направам нешто со него. Дечко ми нема да знае... И наеднаш пред мене се најде дечко ми со уште едни двајца, отидов да се поздравам тој се тргна настрана..Па се најдов во автобус, сме патувале некаде со блиски мои, ама имаше многу кривини, и многу мачки по патот, јас осеќав некој страв...

7. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    што значи да сонуваш дека некој ти дава клуч(многу битен за мене),ми стави клуч во рака и си замина .
    Исто еднаш сонував дека ми стави саат на рака клекнат пред мене ;) Ako знае некој нека ми каже ве молам,само немојте од фемина овие

8. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Сонував дека имало маскенбал и дека сум се преправила во полицаец. Специјално за маската сум си ја исекла косата :lol:

9. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    промена
    верност
    кавга, несреќа
    ништо, од реалноста е, а може и скоро да ти дојде

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  10. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.063
    Сонував како требало да патувам со автобус. и сум тргналa и некаде на половина пат ми се јавиле и ми рекле абе не требаше да идеш со тој автобус, ваму има сообраќајка ( или така нешто ) и ќе треба многу да чекаш. Ама по пат не сме сретнале ништо такво ии сум стигнала дома. И потоа дојде мислам дека мајка ми и ме праша дали сум слушнала за тоа што се случило и јас не, што се случи? и она ми вика абе на тоа и тоа место ( блиску до местото каде што живеам) се самоубила некоја жена (не ја знаев ни у сонот која e) и јас што ? што зборуваш бе? и она да да затоа ти се јавија да ти кажат да не идеш со тој автобус ама добро е што стигна, што не имаше некој застој по патот . :wasntme: :wasntme:
    А толку беше реален сонот, незнам , многу бев исплашена.
    што би можело да значи ?

11. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    608
    сонувам како имало многу снег и се искачувам по една угорнина,кога стигнав до местото имаше едни деца како испробуваа некој мотор и едниот велеше на другиот немој да мислиш ако го направам ке ти го дадам тебе ,а од местото каде што стоев јас натаму беше суво немаше ни снег ни ништо ,половина снег половина ништо

потоа сонував како соседката што е до мене ми давала очила за гледање ама тие биле некако интересни кога сум ги ставала да гледам со нив како зелено ми се гледало се ,чудно незнам ни јас како да објаснам

12. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував неколку сонови, прво како сум била на свадба кај братучедка, и сум играла, но некој се пуштил од орото и после ја сум го водела-коловоџа, знам сум носела многу високи штикли, потоа сонував како сум се качувала по скали , многу биле, исто со штиклите и ми било мачно да одам на нив и после како сум се туширала(но не дома) и сум го заборавила пешкирот (темно син- теѓет) ?

13. Crvenata

Crvenata Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Што значи на сон близок роднина да ти даде торба, а внатре 4 несесери различни по големина.
    Во вц-то кога бев беа 2 машки (браќа). Се видов менструација дека имам. потоа Влегов во када да се капам , само горен дел немав и се покривав оти ми беше срам , а едниот од браќата ми го тријаше грбот.

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сонував дека сум пробувала некое црно палто и кога ќе сум ги испружела рацете ракавите ми биле куси. И после тоа сум одела само по чорапи и сум видела дека многу сум се извалкала. :^)

15. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Сонував дека се наоѓам во станот кај што сум живеела порано,стојам до креветот на дедо ми којшто 17 години беше шлогиран,но во сонот тој неше свесен,а не излапен како во реалноста,лежеше непокриен со ќебе на креветот и ми кажуваше дека ќе ми дозволеле да го славам роденденот,инку дури напролет ми е роденденот,а не ми е сега,но тие,семејството да биле дома затоа што во спротивно ќе ме искрадело друштвото!Мене ме фати анксиозноста и се распававме како тој претерувал и се занесувал,така му велев,тој се зачуди на мојата дрскост,јас се разбудив,претходно не можев да спијам поради анксиозноста исто бев многу вознемирена и во глобала лошо спиев тој ден! :worried: :( :sweat: Значење?

16. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Сонував дека сме сакале да купуваме куќа во некоја чудна населба, сме влегле во една и внатре се било темно, искршено, растурено никакво на сите страни. И сме рекле дека не ни се допаѓа и сме излегле.

После сум била на некоја чудна забава со една другарка, сме се забавувале сме праеле глупости.. и кога сум излегла надвор таму стоел бившиот мој :$ дошол ме гушнал а исто време јадел нешто,
    јас нон стоп сум му зборала а тој само ме гледал и не зборал ништо. :^)

17. NoOrdinary

NoOrdinary Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Сонував дека сум била дома и дека пред огледало сум си ги броела влакната од косата. Секое десетто го кинев. Некое време така, после само сум прекинала наеднаш и сум почнала да плачам и да трчам. Наеднаш се најдов на врв на некоја планина, каде што медитирам. До мене веднаш имаше мало зајаче, а зад мене огромно огледало. Кога го кренав огледалото повторно сонот се врати во мојата соба, каде што секое десетто влакно го кинам. :^)

18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.446
    Сонував како со две другарки сум била некаде на гости. Испаднав на тераса да пушам цигаре и одеднаш се појавил бившиот и без ништо да ми рече клекнал пред мене и ме запросил. Во тој момент се почувствувам многу убаво и без размислување сум рекла Да. Прстенот бил многу убав но ми бил малку голем и тој ми рекол дека ке го поправиме. Цело време сум гледала во раката и сум се восхитувала на прстенот. Кога последниот пат пред да се разбудам погледнав, до вереничкиот прстен имав и бурма.
    Што значи ова? :?:

19. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    верност, можеби сеуште емоции кон бившиот
    смиреност
    1. сигурен став, стрес 2. можеби сеуште ти значи бившиот или е од минатото
    од минатото е, нема значење
    неадекватност, неприпаѓање
    1. ништо 2. запознавање на себе, сопственото его
    поголема самодоверба
    смени перспектива
    незаинтересираност

На iloveyou29 и martinuska им се допаѓа ова.
  20. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    1. Сонував како околку мене имаше многу мачки и јас бегав бидејќи се плашев. :|
    2. Сонував како нешто со другарка ми бев излезена и дојде едно дете кое го неќам, и во сонов и беше дечко. :^)
    3. Во 3тиов сон, на истата другарка од 2от сон и го раскажував тој сон и се што сме праеле, и свесна бев дека сонувам и и раскажував, и она се смееше и јас земав теlефонот и летнав. :rofl:
    ( овој луциден да не е ? :lol: )