1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Сонував како еден пријател ми дава свршенички прстен,што значи тоа?

2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сонував како сум купила 2-3 риби и сум ги ставила дома во некој аквариум. Убаво сум го средила голем бил аквариумот сум го наполнила со вода, ама откако сум ги ставила рибите, помини замини од време се празнел аквариумот и сум се чудела од каде тече водата. Неколку пати ќе го преполнував, убаво ќе го наполнев до врв и после повторно кога ќе поминам покрај него бил речиси празен. Постојано разгледував од каде би можело водата да тече...
    Што значи сонов?

3. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    СНошто сонував дека сум била со некаде залутана, како пустина беше, како планина ама со песок.. И сум се нашла со другарка ромка и сме тргнале кај нејзе, по пат јас сум начекала кеој човек и сум купила 2 ланчиња и една белезица, не беше темно надвор, ама ги одбирав ланчинава раслични д бида, во различни бои, и кога втасавме кај нејзе таа ги гледа дека се исти, нежно розеви беа тие камчињата на ланчето. Потоа, имало нешто извадено кај нејзе на маса, сирење, пиперки печени и кифлички, и сум се свртила на маса и сум јадела... Особено ме зачуди ова со ланчињава, и то бирав таму за да бидат различни за да имам да менувам во зависност од облеката.
    Незнам дали има врска тоа што сум бремена 5 недели..?

4. Bennet

Bennet Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    55
    Сонував дека сум правела колачи со некоја девојка, и потоа сум имала интимни односи со неа.... грозно чувство ко се разбудив. Не сум лез... :D далеку од тоа ама и кога би била :lol: мислам дека не би ме привлекувала таа девојка па нз како да си го толкувам овој сон. :)

5. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ја запознаваш соптвената женственост
    нема ништо врска, ни сонот нема значење
    неприпадност
    верен пријател
    2 и 3 немаат значење 1. несреќа

6. sweetgirl77

sweetgirl77 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    12
    Знае некој што значи сонот.Ја сонуван личноста која што ја сакам ( тој не ме сака) како седел до мене а јас сум го допирала и после сум го фанала за рака а тој ја тргнал :sweat:

7. parfemlilav

parfemlilav Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    20
    Јас ја сонував разделбата со мојот дечко во повеке наврати И плачев не мозжев да се помирам со ситуацијата во која ме стави дечкото :tmi: дали знае некој што е тоа...

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    реалноста е..
    ти недостига

На parfemlilav и sweetgirl77 им се допаѓа ова.
  9. mhmrj

mhmrj Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Не се сеќавам најасно на сонот... затоа ќе пишам некои клучни елементи па ако сака некој нека каже што би можело да значат... сонував како отворав во фиоки од биро 3-4 беа и во секоја имаше многу многуу пенкала. И втората слика од сонот беше како ко низ парк ја шетав брачедами во количка за мали деца ( на сонот она како да имаше 4-5 години, а иначе има 8 години ).

10. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Маж ми ме сонувал бремена,сум требало да родам 4 бебиња :)
    Што значи ова???

11. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Сонував како сум отишла кај бившата девојка на дечко ми (со кој идам 3 ипол години,а он со неа се има мотано исто долго време 2-3 години.) и сум седела со неа кај неа дома,и тоа со куче сум отишла,сум зборела со неа внатре и ми кажала дека они цело време се гледале дур он бил со мене.и ја натерав му се јави демек за доказ,и му вика е и он еј кажи и она ќутеше едно 10 секунди па после му рече нешто да се видиме ама не ми текнува што точно и он ајде нешто и рече и ја се убацив у конверзацијата и нешто се раздрав и се вознемирив и кога излегов да си одам кучето не беше таму.и после неешто на планина бев со снег се симнував и бев вознемирена многу

12. sweetgirl77

sweetgirl77 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    12
    Веке неколку дена ги сонувам одговорите на некои прашања кои ми се мотаат низ глава.

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
    Две вечери по ред сонувам погреби на луѓе и блиски и некои што ги знам, ковчези, луѓе што плачат... Страшни кошмари.
    Што значи ова? :^) :sweat:

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сенза според соновникот што ми е дома, баш сега пребарав да сонуваш туѓ погреб значи голема радост.

А тука па на Фемина соновникот гледам пишува: Ако видите како спуштаат ковчег в гроб
    Ви претстои проширување на семејството.

Kaжи му на дечко ти да внимава малце :lol: :lol:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  15. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Сонував како се возам во такси и жолта змија излегла од седиштето на шоферот. Кога шоферот закочи ја видов змијата како ја отвара устата за да ме касне на ногата и се разбудив.. што значи ова? :^)

16. Forever18

Forever18 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Имам сонувано како сум изела/голтнала влакно
    Шо би значело знае некој ?? :)

17. bh1lady

bh1lady Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ај ако може некој барем малку да ми го разјасни сонот..
    Баба ми дошла на гости кај нас (инаку е почината неколку години), и мајка ми правела некои специјални обланди, шарени беа. Подоцна не знам како се најдовме јас и мајка ми во мојата соба, баба ми донела смоки и пола сум ги сипала а пола сум ги оставила во кесето, и она како преку ѕидот(кај прозорот што ми е, значи како однадвор да влегла), ми се приближува и ми дава уште едни смоки и ми вика Јади, ако треба уште кажи. Потоа баба ја снемува, а од главната врата влегуваат вујко ми и вујна ми.

Во тој момент, кучето на вујна и вујче, заедно со вујна влегоа во мојата соба и ме разбудија.. Ама навистина ме разбудија, и се зачудив каква случајност кога баш ја сонував вујна пред тоа...

18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Змија воглавно е лошо да сонуваш, асоцира на душмани, непријатели, зли намери од страна. Тоа значи дека некој од околината сака да ти наштети.
    Да те касни змија значи поради озборување ќе расипете добри односи со некого.

19. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Вечерва штпо се не сонував :D
    Најпрвин сонував како на ѕид имаче бубачки некои црни ситни...во сонот реков дека се вошки :?: али нели тие нели не с егледаат и послем тоа го тргнав кревото и имаше на целиот ѕид како во вертикала...
    Послем тоа сонував како имало нешто како наградна игра да најдеш нешто...и моето семејство најдовме и победивем нез што освоивме :lol:
    И на крја сонував како сум во хотел нешто и еден човек почна да ме брка со пушк аи егав бегав али ме фати во едн асоба и на крај дојде една жена и испадна деке ми се татко и мајка(а прв пат ги гледам луѓево и во живо не ги знам) и нешто ја му ркеов н атој па ит си ми татко нема да ме убиеш нешто и он рече нешто не биди толку сигурна (во смисла ако сум лоша ке го направел и тоа :^) )

20. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Сонував како ме обвинуваат дека сум го давела татко ми во кофа вода и сум го убила.Ме сликале како демек одам до местото и јас се присеќавам но,не се сеќавам како се случило тоа.И после татко ми и мајка ми ми збореле нешто покрај една карпа. :|
    Најморбидно од се е што веќе 3 пати сонувам како татко ми умира. :(