Не се секирај! Бубачки се ситни кавги,а да плачеш на сон е голема среќа. Значи очекувај да се израдуваш во иднина
јас синоќа сонував војна, сме се криеле во некои карпи а над нас летале авиони и сум гледала кон небото дали ќе пуштат бомби. имаше и пукање, заседа, криење, многу крв на застрелан човек и кога бев јас на ред да ме убијат се разбудив мислам зошто не памтам што се случило.... знае некој што значи војна?
Војна е кавга, ако гледаш авион е позитивна промена и некоја работа ќе ти појде на добро, а тоа дека требало да пукаат во тебе значи дека треба да внимаваш од повреди и туѓа крв е опасност.
Кога гледаш авион во соновите, тоа значи позитивна промена, ако слушнеш само еден истрел од пукање значи дека ќе се вљубиш, а војна значи кавга.
Cрекичка што значи да сонуваш бисери?јас носев црн бисер,и баба и мама ми велеа да го тргнам и ми нудеја бели,златни бисери,јас ги разгледував,ама црниот не го тргнав
1.Бисер - среќна вест; Ако носиш на себе бисери - солзи радосници; Бисерна огрлица - чувај се од прерпавања. 2.Бисер ако гледаш - радост; ако го носиш - нови грижи.
Сонував како се влечам по улица со голема слабост, после се онесвестив и еден пријател ме носеше на рамена. Што значи?
^ Претпоставувам дека можеби моментално си во тешка ситуација од која едвај се извлекуваш. БАш кога ќе се откажеш, ќе се најде некој пријател кој ќе ти помогне да излезеш од таа ситуација. Или тоа пак може да значи дека во некој тежок момент од твојот живот ќе пронајдеш и стекнеш нов пријател.
Јас сонував како сум се карала со сите другарки бидејќи зборувале нешто лошо за моите родители.Со сите сум влегла во конфликт.
Кавга на сон покажува внатрешни превирања.Некои аспекти од себе се во конфликт со други аспекти од себе.Можеби еден нерешен и непризнат дел од тебе делумно се бори за своето право да биде сослушан.
вака мене скоро секоја вечер а од кога знам за себе сонувам водни површини најчесто мориња и езера поретко реки, најчесто на тие водни површини има бродови некогаш само брод сонувам, ваше мислење околу ова што би можело да значи и зашто се повторува ај некој ако се разбира нека протолкува!
Јас!Јас се разбирам Значи поимите значат: Морето го претставува преминот меѓу несвесното и свесното.Како и со сите симболи со вода,исто така,морето ги претставува твоите чувства.Сонот може да биде и игра на зборови, за твоето разбирање и перцепција на одредена ситуаицја.Алтернативно,сонот укажува на потребата да се осигураш себеси или да понудиш сигурност на некого.Тоа ти носи надеж,нова перспектива и позитивен поглед на животот без разлика колку се тешки твоите сегашни проблеми. Езерото ја означува твојата емоционална состојба.Се чувствуваш ограничено и не можиш слободно да ги изразиш своите емоции слободно.Алтернативно,езерото значи утеха,безбедност и внатрешен мир.Ако езерото во сонот е бурно и немирно значи внатрешни превирања. Реката симболизира радосна утеха,мир,просперитет и плодност. Бродот може да значи или пријатно чувство или чувство на агресија.
Сонував синоќа како сум дома во семејната куќа, а надвор се спремало невреме. Почнало да дува многу силен ветер како ураган, се носел со себе. Мајка ми заклучила и од прозорец сме гледале што се случува. Беше страшно. После излеговме да видиме што недостасува и дали куќата на комшиите е на местото??? А исто ме интересира што значи леб на сон, сестра ми го печеше, ама никако цел да се испече па го јадевме недопечен???