Сонував како јас, другарка ми, бившиот (инаку сеуште сме во контакт) сме лежеле на трева.. тој запалил цигара и ми ја дал мене.. ??
Што значи да сонуваш т.е мојот дечко сонувал... Бил ден кога требало да даваме збор за нас двајцата прво биле кај нив дома се спремале а бил и неговиот дедо покоен. Потоа дошле неговите најблиски кај мене но мажите седеле во една соба ние жените во друга дали овај сон има некакво значење???? А јас сонував како сум се карала со дечкото и тоа многу имам прстен златен што тој ми го даде како поклон. Кога сми се карале сум го извадила да му го вратам ама наеднаш пак си го зедов и го ставив на мојата рака.???
Сонував како цела улица е обоена со бела боја и низ неа со четки мачкаа розева,а таму беше и братучедка ми,она го мачкаше ѕидот со розева боја,а и дечко ми стоеше во одело и се врткаше навака-натака а јас цела збунета ги гледав
Не ми е јасно како некои сонови имаат, а некои сонови немаат значење? Сите сонови имаат значење, и не е ништо надприродно или супермоќно, или како сакате наречете го. Ако добро ги разгледате сите делови од вашите соништа, ќе бидете способни да си ги поврзете со нешто за кое сте размислувале, посакувале, или едноставно ви поминало низ мисли, ама сигурно. Не се на кое се сеќаваме е складирано во свеста, голем дел од она за кое не размислуваме е сместено во нашата потсвест која патем не е ништо мистериозно и трагично, и голем дел од работите кои не сакаме да ги мислиме или прифатиме ги потиснуваме токму таму. Sometimes you people just set your mind free and dream stuff. Simple as that.
Sonuvav kako sum bila vo sredno I profesorot ni dal nekoja zadaca pa ne sum ja znaela I drugiot den sum otisla da go prasam no nego ne go najdov tuku najdov nekoj mlad profesor po muzicko,nekoj kolega...Se bendisavme na prv pogled no jas si zaminav bideki imam decko vo sonot.Me najde kaj ziveam I dojde da me vikni na kafe.Jas presrekna I izbezumena prifativ iako znaev deka imam decko. Znaci poubav covek ne sum sonila do sega I ne sakav da stanam od sto mi bese ubavo.Tolku zaednicki interesi I neiscrpni temi na razgovor imavme kako so mene da si pravev muabet.I pamtam deka dodeka bevme na kafe se kriev od drugarite na deckoto I neznaev sto da pravam dali da prodolzam so nego vo vrska kade sto nemame nisto zaednicko no mi e sigurno ili pa da probam so noviov..I taman se odlluciv da mu kazam na deckoto deka mu raskinuvam se razbudiv..Znacenje? Izvinete za lat.
Сонував сличен сон како пред некое време, како сум била на свадба кај комшика моја, и сме играле кај неа во двор , и јас сум играла и сум носела сребрени високи штикли, но бидејќи сме играле на треба и мене не ми било згодно па сум се пуштила ??
Сонував дека сме биле на базен во некој хотел близу салата кај што тренирам. Јас и уште неколку (мислам 3) другари и другарки. Кога стигнавме одма скокнавме во најдлабокиот базен. Чудо, можев да дишам во водата Потоа, кога излеговме, седнавме и ги гледавме малите како си играат во најплиткиот базен. Во еден момент се појави братчето на моја другарка (која не беше таму). Требаше една недела да дојде кај нас да седи. Сестра му била некаде на екскурзија, а нивните родители не ги спомна. И ајде дојде татко ми, и го однесовме детето дома. Во меѓувреме јас отидов да си ја средам собата бидејќи требаше со мене да спие. Ја видов мајка ми низ прозорот, која не знаеше ништо. Што значи ?
бараш да се докажеш, предизвик радост недостаток на самодоверба висока самодоверба па пад можеби бараш дечко, а со средното е од минатото
сонував како сум на плажа со друштво и некако сум отишла до некаде и сум се вратилс со пар обувки кои одамна ги посакувам а биле во кафена боја баш како што сакам и некако другаркиве ме викнале некаде и јас им ја излупив горниот дел на обувкиве и станале кремова боја и некако една другарка ми велела да си земам јадранки и ми ги покажа,вели многу се ефтини кај нас,130 денари и некако не сум сакала и се разбудив
Беше лето и јас и мајка ми бвме на една плажа подалеку од градот,ама јас требаше да патувам до Грција и до 15 и 30 да бидам спремна...И си седам јас на плажа и си гледам на сат 14 дошло...И незнам како наредното гледање одма беше 15 Зедовме трчавме и двете и гледам јас не трчаме накај дома туку во обратен правец.И ојдовме во една куќа што не е мојата која,а се наоѓаше во населбата блиску до плажата. И почнувам да да местам куфер и оп 15 и 24..
Sonuvav kako vikam na cel glas a nikoj ne me slusa(kako da sum go izgubila glasot),vikav po majkami i sestrami koj sedea vo dnevnata ama dzabeee...Pocnav da se boram so nekoja osoba vo krevet i edvaj nekako na kolenici stignav do dnevnata i pak se derev kolku sto me drzi glas i pak nisto..Majkami bese svrtena so grb i zboruvase na tel a sestrami i pravese nesto muabet,stignav do niv i bidejki nikoj ne go slusa moeto vikanje pocnav da udiram vo fruziderot i konecno me vidoa,a jas klecev na kolena i so rasireni race pocnav da placam zosto nikoj ne me slusal...Ima nekakvo znacenje sonov
Сонував како сум се шминкала со шминките на сестрата на дечко ми. Сум ставала бел креон и го сонував кучето мн водено беше.. Има ли некое значење?
сонував долг сон, ама запамтив една сцена: во една од собите или кај мм или кај мајками не помнам, била празна и имало само еден стар регал празен и во тоа кај што има стакло имало верско календарче, од оние малите. што би можело да биди?
sonuvav kako so toj so go sakam odev po pat za raka na kraj stignavme do edni skali i imase tesen vlez mi bese mng straf ama u sonot on me ohrbri i pocnav da se kacuvam zaedno so nego imase skali i nemozev da vidam kade se kacivme na krajot fala odnapred i izvinete za fontov ne e do mene
Сонував како сум збирала злато, делови од загинато злато во дното од базен.Имало и една обетка, прстен и алки белезеци но нив не сум смеела да ги чепнам, само другите сум ги збирала. значение??
сонував како сум била во некоја нива и таму бил и мојот комшија(постар човек)и ми побарал вода да му однесам,јас земав скинав 3 јаболки и 1 шише вода и му однесов а мајка ми некако како да не сакала да му однесам,па нешто сум разговарала со моите и сум забележала во калта бебешка рака фрлена