1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Сонував качена сум била на високо, нешто како скелината што се за градба и ми било мн страв. Но се најдол некој човек и ме спасил ми помогнал да слезам.

2. mallecko

mallecko Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Дали може некој да ми каже дали личноста што ја сонуваш во бел невестински фустан ќе умре?

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Сонував како сум била бремена, стомакот веќе почнувал да ми се познава. Од дома се било прифатено, иако сум скоро 18 години, немало никакви драми и слично.... ?

4. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    синоќа сонував како сум имала детенце,машко,на околу 1 годинка и некако сум одила на нива и сум го одвела со мене и сум го носела и цело време ме гушкало и гребело како маче

што може да значи ова?

5. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Сношти сонував дека со домашните (мајка ми и татко ми) сме биле на гости кај дечко ми. Во близина на нивната куќа сум видела коњ (кафен) со пресечена глава. Многу грда и морбидна слика а и кога проверив што значи се испотресив.

6. tweety93

tweety93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    8
    Што може да значи да сонуваш дека даваш свој бубрег на близок другар?

7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Прво сонував дека јас и уште неколку другарки и другари сме биле како во некој храм не знам што било, и таму сме спиеле во некоја соба на цименто покриено само со неколку теписи.. било нечисто и неудобно јас постојано сум се жалела.

А вториот сон, сум се карала со мојата најдобра другарка заради тој што го сакам. |(

:?:

8. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    nekoj me sonuval kako sum doela mace iako sega sum vo faza na odbivanje so doenje kon moeto dete i kako demek sum go doela maceto na plaza sto e toa

9. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Сонував дека лежам на мојот кревет и на перницата од косата ми излегуваат големи црни болви коишто јас ги убивам со стискање со рацете и тие пукаат и гинат без крв и мене ми е многу непријатно поради тоа! :puke: :envy: :devil: :| Значење?

10. burni.vreminja

burni.vreminja Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    Дали може некој да ми каже што значи да сонуваш змија.

11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Мислам дека значи душмани,некој кој ти мисли лошо..Ако ја убиваш во сонот,се спасуваш од непријателите.Во други случаи,не е убаво..

12. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    несреќа
    повеќе пари
    од реалноста е мешавина
    стрес
    дека тој многу ти значи
    кавга
    радост
    промена
    не, ништо нема да се случи

13. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Јас сношти сонував како возам автомобил.Повеќе пати сум сонувала,ама овој пат демек сум конечно научила бидејќи предходно имам сонувано кај што возам ама овој бил најнормален пат на возење предходните живи глупости!

На Purrinn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Purrinn

Purrinn Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    77
    Сонував како возам автомобил, сама во него. Една личност од моето минато во сонот. И познато чувство што ги поврзува сонот и јавето.

15. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сонував како сум си отишла од работа со некој автомибил кој го возеле наркомани ама сум тврдела дека не се опасни и една жена што ја знам како неморална се возела со мене,па сме стигнале до патот од кајшто си одам и го гледам дечко ми ме чекал и некако требало да се качам во неговата кола ама некако ја свртел и дошол пешки,сме седнеле на патеката и дошла и таа жена,потоа почнало да врне ама сме имале заштита не не врнело,па моите родители со полни ќесиња паштети брзале накај некои роднини иако врнело биле со чадори

16. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Здраво,

После подолго време, сонувам чуден сон... Се наоѓав на гробишта, требало да одам да го посетам гробот на дедо ми, но се најдов на средина од гробиштата меѓу делот на муслиманските гробишта и христијанските, меѓутоа не ги гледав муслиманските гробови, гледав само христијански од кои голем број беа отворени и по некој човек имаше, си ги бараа мртвите, некои од нив биле живи закопани, затоа сега ги барале... Времето беше облачно, темно... А јас како со лебдење се движев и гледав, најмногу се сеќавам дека застанав и вдов постара жена во црно како си ја извадила веројатно ќерката од гробот, која беше бледа, но жива, :^) и жената викаше нешто, плачеше затоа што жива и ја закопале... Бидејќи многу се исплашив, знаев дека сонувам, сакав да се разбудам и за момент наводно сум разбудена и си ги извршувам утринските обврски :^) ми звони телефонот, всушност тогаш се разбудувам.... Доколку некој знае, ќе ве молам да ми го протолкувате сонот.

Ви благодарам :)

17. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Ја сонував сестра ми каде си купува патики.
    :^)

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.326
    Ако купувате нешто-Ви претстои подобрување на материјалната состојба.
    А за друг да купува,не најдов. :)

На CutieWithABeauty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Ми течеше многу крв од носот
    а друг сон си одбирав да си купам чанта
    некакво значење?

20. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Сонував дека одам во ВЦ во куќата кадешто живеам и зад мене лазат по мене две змии една поголема,друга помала и јас им избегувам и се затворам во ВЦ!Инаку,јас многу се плашам од змии!Значење?