Мртовец значи дека си под влијание на негативни луѓе, се дружиш со погрешни луѓе, а кога ќе го порвзеш тоа со телефонскиот повик, најверојатно самите тие негативци те влечат кон себе.. шо знам..
Сонував како баба ми и кажала на мајка ми дека уште еден ден ќе живее. Јас сум почнала да плачам, да викам по неа " Го бараше дедо ми? Сакаше да одиш кај него? Оди сега, заедно ќе сте ". Па имало во дворот како куќичка со скалички висока, и имаше една плоча од гроб, уствари таа била од дедо ми (покоен) и јас сум ја треснала долу. Потоа се најдов зад нашава куќа со црево сум ја прскала улицата.
Сонував како сум била на свадба но незнам чива, и како сум играла оро, и уште еден сон како сум возела велосипед?
Сонвав сон како филм Си бил некој маж, плав, убав, згоден.. со еден збор Казанова, и заведувал убави девојки и спиел со нив и потоа сабајлето дури тие не го сеќавале тој тајно им бегал од постелите Арно ама јас сум го фатила и кај мене не му успеало. Во сонот сум била облечена како оние бурлеска девојките во црно тесно фустанче со пердуви нараквици и онаква долга цигара После тоа тој отишол кај некоја постара жена и таман да избега и од кај неа јас сум го начекала и сум почнала да го бркам. Што значи овој мој сон? Или пак е некое сценарио кое треба да го претворам во филм и да станам милионерка
Сонував како сум шетала со сукња и сите гледале во мене и коментирале леле кај излегла онаа не депилирана и ја ги чув и кога се погледнав навистина сум била недепилиранавлакна многу големи и пропадднав во земја од срам и сум се криела да не ме гледаат и сум ја спуштала сукњата подоле да не се приметувало дека сум недепилирана
Сонував многу тутун околу мене? И друг сон т.е ме сонувале со бебе кое плачело и сум му сменувала пелени нешто поконкретно?
Тутун - Ќе имате работа која не е доволно платена. Бебе кое плаче-Ваш близок ќе се разболи или вие ќе доживеете разочарување.
Ако возите велосипед-Ќе ги победите вашите конкуренти. Ако присуствувате на свадба-Ако не сте во брак – набрзо ќе правите свадба. Ако сте во брак – ќе доживеете среќни моменти со вашите деца.
1.Вака некој празник беше.Јас си бев во двор со мајка ми.Погледнав накај улица и видов роми како одат и свират и пееат од двор во двор,нели за оние селските слави што се така прават. Јас како што стоев во двор кај мене,гледам од внатре излегува некоја ромка и кога требаше да запее,јас ја слушнав онаа песната Ночи у Сибиру хаха и започнав да плачам.Мајка ми ми вели што ти е?А јас и велам не можам премногу ме растажува песнава и си плачев. 2.Исто бев дома.И имав некое ново маче,бело со розево беше. Ми беше ставено во некое исто бело со розево ќебенце и го носев како бебе.Излегувам надвор и гледам тука на тераса на масата еден големммммм огроменннннн црн мачор со зелении очи,прекрасен беше.И велам на мајка ми види го каковв ее ,дебелл и голем бреј.
Сонував како сум била на свадба на брат му на мојот бивши (инаку тој навистина ке прави свадба наскоро ).Не сум ги видела брат му и невестата но тоа била нивна свадба. Сум седела само на масата и го гледам цело време бившиот како игра на орото , т.е цело време тој е прв, тој го води орото, многу беше весел и некако подебел отколку што е навистина??
Сонував како некој светец ми рекол да носам поклон во црква ако сакам некогаш да се омажам. Знае некој што значи? И дали да носам еве зејтин во црква на пример, пошто сакам некој ден да се омажам бе.
Ја сонував баба ми бевм прегрнати а таа е мртва. Сега за некој ден ќе бидат 6 години од нејзината смрт. Што би можело да значи?
Се разбудив многу тешко.Беше околу четири часот,сонував дека се качувам на некои скали на кои имало и други кои веќе биле качени а јас сум и помагала,ја сервисирале уличната светилка. Јас сум паднала и сум ги турнала и другите,потоа малку морбидно е ама крв имало насекаде,сите имале повреди зошо биле на многу високо,а јас сум имала повреда на левата страна и сум имала крв,кај колкот,кај срцето,незнам како да објаснам тој дел,ама сум била жива,ми ставиле гипс се што треба и сум била добро. Потоа сонував една сосетка како поминувала со женско мало дете во рацете,и замислете сум била многу добра со детето,му се насмевнав и зборев на детето,а немам навика да бида многу љубезна со малечки дечиња.Овој првиов повеќе ме изплаши зошо стварно ја почуствував таа болка кај срцето,стегањето,како и да се гушев,зато и се разбудив околу четири часот.
Сонував како со другарки сме биле до еден манастир и послеза враќање било многу темно и страшно по патот и ни искочиле некои луѓе-чудовишта и не нападнале и ние сме се тепале со нив и после некако сме се ослободиле и со трчање сме избегале од од , но понатаму на патот повторно не нападнале но ние повторно се избегале и потоа друг сон како сум и дала пари на другарка бидејќи она немала на заем сум и дала ?
Сон од синоќа се врааќам од некаде доага поворка на жени сите облечени во црно се враќаат од погреб на некој маж аглавни биле две постари жени едната од нив го закопала својот омилен син и многу плачела а до неа била сестра двете беа со плави очи а сите жени носеа запалени свеќи ,како жалат и плачат . поздрав валејуниор.