1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Сонував како ми се јавува мртовец на телефон и ме вика на кафе.... Значење?

2. SM12

SM12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    29
    Мртовец значи дека си под влијание на негативни луѓе, се дружиш со погрешни луѓе, а кога ќе го порвзеш тоа со телефонскиот повик, најверојатно самите тие негативци те влечат кон себе.. шо знам.. :^)

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    A da si oblecena vo nevestinski fustan sto znaci? Nemase ni svadba ni nish samo go probav

4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    6.710
    Сонував како баба ми и кажала на мајка ми дека уште еден ден ќе живее. Јас сум почнала да плачам, да викам по неа " Го бараше дедо ми? Сакаше да одиш кај него? Оди сега, заедно ќе сте ". Па имало во дворот како куќичка со скалички висока, и имаше една плоча од гроб, уствари таа била од дедо ми (покоен) и јас сум ја треснала долу. Потоа се најдов зад нашава куќа со црево сум ја прскала улицата. :^)

5. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував како сум била на свадба но незнам чива, и како сум играла оро, и уште еден сон како сум возела велосипед?

6. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Сонвав сон како филм :D
    Си бил некој маж, плав, убав, згоден.. со еден збор Казанова, и заведувал убави девојки и спиел со нив и потоа сабајлето дури тие не го сеќавале тој тајно им бегал од постелите :D
    Арно ама јас сум го фатила и кај мене не му успеало. Во сонот сум била облечена како оние бурлеска девојките во црно тесно фустанче со пердуви нараквици и онаква долга цигара :D
    После тоа тој отишол кај некоја постара жена и таман да избега и од кај неа јас сум го начекала и сум почнала да го бркам.
    Што значи овој мој сон? Или пак е некое сценарио кое треба да го претворам во филм и да станам милионерка :D :^)

7. macigv

macigv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Сонував како сум шетала со сукња и сите гледале во мене и коментирале леле кај излегла онаа не депилирана и ја ги чув и кога се погледнав навистина сум била недепилиранавлакна многу големи и пропадднав во земја од срам и сум се криела да не ме гледаат и сум ја спуштала сукњата подоле да не се приметувало дека сум недепилирана :$

8. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Сонував многу тутун околу мене?
    И друг сон т.е ме сонувале со бебе кое плачело и сум му сменувала пелени нешто поконкретно?

На HoneyAxl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.326
    Тутун - Ќе имате работа која не е доволно платена.
    Бебе кое плаче-Ваш близок ќе се разболи или вие ќе доживеете разочарување.

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.326
    Ако возите велосипед-Ќе ги победите вашите конкуренти.
    Ако присуствувате на свадба-Ако не сте во брак – набрзо ќе правите свадба. Ако сте во брак – ќе доживеете среќни моменти со вашите деца.

На jagodka.18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    1.Вака некој празник беше.Јас си бев во двор со мајка ми.Погледнав накај улица и видов роми како одат и свират и пееат од двор во двор,нели за оние селските слави што се така прават. :wasntme:
    Јас како што стоев во двор кај мене,гледам од внатре излегува некоја ромка и кога требаше да запее,јас ја слушнав онаа песната Ночи у Сибиру хаха и започнав да плачам.Мајка ми ми вели што ти е?А јас и велам не можам премногу ме растажува песнава и си плачев.

2.Исто бев дома.И имав некое ново маче,бело со розево беше. :wasntme: Ми беше ставено во некое исто бело со розево ќебенце и го носев како бебе.Излегувам надвор и гледам тука на тераса на масата еден големммммм огроменннннн црн мачор со зелении очи,прекрасен беше.И велам на мајка ми види го каковв ее ,дебелл и голем бреј. :lol:

12. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    радост
    се плашиш од срам
    самодоверба

13. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Тутун:работа БЕЗ успех и резлутати :wasntme:

14. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    148
    Сонував како сум била на свадба на брат му на мојот бивши (инаку тој навистина ке прави свадба наскоро ).Не сум ги видела брат му и невестата но тоа била нивна свадба. Сум седела само на масата и го гледам цело време бившиот како игра на орото , т.е цело време тој е прв, тој го води орото, многу беше весел и некако подебел отколку што е навистина??

15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сонував како некој светец ми рекол да носам поклон во црква ако сакам некогаш да се омажам. Знае некој што значи? И дали да носам еве зејтин во црква на пример, пошто сакам некој ден да се омажам бе. :D

16. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ја сонував баба ми бевм прегрнати а таа е мртва. Сега за некој ден ќе бидат 6 години од нејзината смрт. Што би можело да значи?

17. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Се разбудив многу тешко.Беше околу четири часот,сонував дека се качувам на некои скали на кои имало и други кои веќе биле качени а јас сум и помагала,ја сервисирале уличната светилка.
    Јас сум паднала и сум ги турнала и другите,потоа малку морбидно е ама крв имало насекаде,сите имале повреди зошо биле на многу високо,а јас сум имала повреда на левата страна и сум имала крв,кај колкот,кај срцето,незнам како да објаснам тој дел,ама сум била жива,ми ставиле гипс се што треба и сум била добро.
    Потоа сонував една сосетка како поминувала со женско мало дете во рацете,и замислете сум била многу добра со детето,му се насмевнав и зборев на детето,а немам навика да бида многу љубезна со малечки дечиња.Овој првиов повеќе ме изплаши зошо стварно ја почуствував таа болка кај срцето,стегањето,како и да се гушев,зато и се разбудив околу четири часот.

18. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував како со другарки сме биле до еден манастир и послеза враќање било многу темно и страшно по патот и ни искочиле некои луѓе-чудовишта и не нападнале и ние сме се тепале со нив и после некако сме се ослободиле и со трчање сме избегале од од , но понатаму на патот повторно не нападнале но ние повторно се избегале :worried: и потоа друг сон како сум и дала пари на другарка бидејќи она немала на заем сум и дала ?

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. valejunior

valejunior Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Сон од синоќа
    се врааќам од некаде доага поворка на жени сите облечени во црно се враќаат од погреб на некој маж аглавни биле две постари жени едната од нив го закопала својот омилен син и многу плачела а до неа била сестра двете беа со плави очи а сите жени носеа запалени свеќи ,како жалат и плачат .
    поздрав валејуниор.

20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Што значи да бидеш застрелан од пиштол? Носев бела кошула и ми течеше крв од ушите и устата ? :^)