1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    psychic ќе може ли да ми кажеш што значење има мојов? :)

2. Be.Free.28

Be.Free.28 Нов член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Незнам зошто,но кога сонувам сон,а јас имам сонови секоја вечер,не се сеќавам на детали,но знам дека соновите најчесто,скоро секогаш се дешаваат кога ке зајде сонцето и самрак е,такво е небото во сонот.Дан значи нешто? :geek:

3. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    571
    Два страшни сонови по ред :worried: :

1.
    Сонував како јас, татко ми и брат ми сме биле да го земеме компјутерот кој бил на поправка ( и во реалност беше ). Откако го зедовме, тато ни рече дека ќе не носи на сладолед, и ние се согласивме. Кога свртивме кај една улица, таму се наоѓаше една група Роми, со кои брат ми бил многу скаран.. Тие почнаа да трчаат по колата и да ја маваат, а татко ми за да се откачи од нив, почна да вози пребрзо.. Пред нас се наоѓаше ужасно голема, преголема удолница, каде татко ми почна да вози пребрзо, колку што може.. За прст избегнавме сообраќајка. Потоа продолживме по патот. Го сонував патот Охрид-Св.Наум, скроз ист.. На патот видовме еден Забавен Парк, во кој имаше гоолем рингишпил, и се друго (го запамтив само рингишпилот). Рингишпилот премногу брзо и страшно се вртеше, и мноогу се исплашив. :whew: Потоа конечно стигнавме во ресторанот, каде јадевме сладолед. Додека јадевме, брат ми почна силно да вришти.. Јас се завртев исплашена, и видов огромна тарантула, во темно кремава боја.. Таа почна да шета насекаде низ масите, а татко ми со еден предмет се обидуваше да ја отепа.. Таа одеднаш почна да лета (имате видено пајак како лета, обесен на својата пајажина), и се качи на мојата глава. Го осетив.. Пробував да викнам, ама не можев, напинав, ама успеав само да кажам „Тато, еве ја... На мене тато, на.....“ Не можев да викнам.. И се разбудив. :whew:

2. Јас, татко ми и другарка ми бевме до град.. Татко ми застана со колата, и излезе, отиде во продавница за авто-делови.. Мене и на другарка ми ни беше досадно, и излеговме.. Застанавме пред една продавница, веднаш до колата, и чекавме.. До нас цело време стоеше еден човек, возрасен (околу 30-40 години), со округна фаца, темен.. Само не гледаше.. Тогаш пробав да изустам нешто, но тој само се впушти кон нас, и ја грабна другарка ми.. Таа почна да вика „Акуаа, помош“, а јас бев беспомошна, и отидов да го викнам татко ми.. Човекот ја однесе другарка ми во станот пред нас (малку чуден стан, голем).. Јас ги собрав сите комшии, почнав да плачам, да вриштам, да и помогнеме на другарка ми.. Човекот ја силоваше неа, додека татко ми и другите мажи пробуваа да ја скршат вратата за да влезат, а пак јас и жените плачевме, и се молевме што побрзо да се спаси другарка ми. :worried: После тоа не се сеќавам, само се сеќавам дека другарка ми беше спасена, и додека шетавме во парк ја прашав што и како се случило.. А таа се однесуваше како да било нешто убаво, ништо страшно, со една таква слатка задоволна насмевка на лицето. :^)

Значење ? :^)

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    стрес
    не...
    тага
    стрес, проблеми
    радост, промена
    вториот ништо, првиот - на патот кон сигурноста имаш неволји
    проблеми
    ти недостига
    не значи ништо
    малку од реалноста, но нема значење

На kikkki и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  5. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    А дали можеби некој знае што значи тоа да сонуваш како си ја скршил венчалната бурма.Пред некој ден тоа го сонував и сега се прашувам што значи да не е можеби некоја неволја во бракот.

6. Schmetterling4

Schmetterling4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    51
    Може ли некој да ми каже што значи сонов?Однапред благодарам. :)
    Значи вака, раскинав со дечкото пред месец , месец ипол така нешто 5 години бевме заедно , но сеуште контактираме.Дали ќе се смириме незнам.
    Е сега сонував како ми се јавил да се видиме, и јас одма сум отишла во вц да се измијам лице заби да се средам за средбата.И како што сум се миела заби наеднаш сум си го извадила рбетот и сум почнала него да го мијам, да го чистам.Демек се детално да сум измиела.И како што го мијам рбетот наеднаш ми текнува што сум направила и ме фаќа паника како сега ќе го вратам назад во телото.А и сум се чудела како стојам уште на нозе.И тука се разбудив.Штета не стигнав до средбата. :@

Заборавив да надополнам, ова го сонував пред неполн месец а пред неколку дена он си ја скрши раката.Има некаква поврзаност?
    Многу ретко сонувам и не верувам многу во нивното значење и дека имаат некакво влијание врз животот, но сонов ме замисли и тоа многу.

7. SweetGirl-13

SweetGirl-13 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Сум сонувала сон :worried:

Сум одела во шума,ама така мрачна,сонот беше црно-бел како од девеесетите :lol:
    И наеднаш се појавила слветлина,почнала да сум трчала по неа,земјата се лизгала....Се појавило виножито,веќе не било црно-бело....И некој викал Дај отпор,дај отпор!Некоја сила ме привлекла кон небото и се разбудив :( :tmi:

Значи нешто?

8. valejunior

valejunior Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    драга псуцхиц

благодарам за толкувањето .
    поздрав валејуниор

9. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Сонував како да сум била излезена во чаршија со мајка ми и уште едно малечко дете кое ми е роднина.
    Сме влегувале во продавници за текстил, и во една продавница некоја жена ми дала нешто како клопче и во него закачена игла. Јас сум се израдувала.. :^)
    Што значи? :?:

10. Survive

Survive Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    40
    Е баш чуден сон сум сонувала, а и многу долг беше. Некој човек ми подарил некоја вила, огромна, убава, но имало еден проблем, во подрумот имало чудовишта кои сакале да се качат горе :x И сега јас со уште некое машко сме сакале да ги убиеме, па во таа кујнатаод куќата сме нашле и некои црнци (веројатно беа познати кошаркари) коисе согласиле да се симат со нас. Во меѓувреме сум се скарала со братучедата и една школска, а пред тоа сум и се извинила на школската и сум и рекла немој да умреш таму долу, многу ми значиш и многу ми е жал за се што ти сторив!! И после сите сме се симнале во тој подрумот и само јас и тоа машкото сме останале живи. После кога сум испаднала од вилата сум сакала да одам на некја планина, но почнала да ме брка баба ми, а позади неа еден куп зомби! И јас су ги мавала со грозје :!: за да умрат. Лелеле како се испотресив.. Има некое значење или?

11. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    Сонував како поминувам покрај моја симпатија и таков тој застанува до мене нешто ми збори ќе те барам а друштвото што беше соо него патем го знамм во реалност иаме муабет и се ме одбегнуваат ми вртат грб и јас таква да кажам здраво се разбудив мислам дека нема нешто значењ али ај псиЧик може знае :)

12. macigv

macigv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    сонував како сум била во продавница сум купувала палто ама последно било и јас сега го пробувам и добро да го земам ама ми го зеде една друга демек таа ќе го купела зашто јас се миселв дали да го купам ама му го зедов и демек сега немам пари да го купам и отворив во паричникот и водов дека имам пари точно за да го купма и го купив

13. Desert.Rose

Desert.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    189
    Сонувам иста личност неколку пати по ред, ништо посебно, само разговараме... :?:

14. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    да знаеше дечко ми што сонував,одма ке ми раскине :lol:

На LittlePinky и Dea8 им се допаѓа ова.
  15. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сонував како сум купила блуза беж боја и сум ја носела одма, и сонував како ми дошле гости роднините од Америка ?

16. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    еве јас што сонував: јас и сестра ми спиеме во мојата соба бидејќи таа се плаши (инаку и навистина е така). и двете се будиме сред ноќ, слушаме некаков звук (како пиштење и полициска сирена во исто време). сите врати се затворени, освен таа во дневна. таа е отворена неколку центиметри (инаку таа е заклучена и нема ништо освен ламинант). во собата има нешто големо, сино, свети и пишти. влегуваме во бањата трчајќи, ја затвораме вратата и сестра ми седнува на ве-це школката, а јас ја буткам вратата никој да не влезе (зошто не сум заклучила поима немам). некој тропнува на вратата и јас ѕиркам да видам кој е тоа. нема никој. Се будам.

17. Oki777

Oki777 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    5
    Сонував некој вид на крај на светот, требаше да дојде голем бран на светлина и топлина и фактички да не изгори, кога се обидев да погледнам низ прозорев што се случува се појви црно нешто и по некое време сите прозорци беа црни за да не заштитат од бранот. Потоа сонував една бивша школска како ми кажува дека мојата сипматија, што моментално е во војна, рекла дека нема да земе за жена бидејќи и да се омажам за него пак ќе сум се ратела на факултет. Потоа низ факултет бев нешто тажна и еден школски ме праша што ми е рече дека сигурно сум сакала некого, јас реков дека сум сакала и дека веќе нема никогаш да сакам, и тој до него рече и дека и чичко му така зборувал на времето па сега друго било.

18. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Бившиот во последниве денови го сонувам.. :^)
    А во последниов сон сонував дека сме се сретнале во некој стар магацин, а он огорчен од начинот на кој што сум го оставила ми префрлуваше за се што се случило меѓу нас, дури на моменти изгледаше како да има психички проблеми, на некој чуден начин го држеше телото.. Демек поради мене станал таков. Ми беше жал за него. По некое време излеговме за рака фатени и поминавме покрај куќата на сегашниов дечко, фрлив еден поглед натаму и пак продолживме. Потаму се смувавме на една клупа. На крајот осеќав вина поради тоа.

19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.327
    Ако купувате блуза-Предзнак за голема радост.
    Далечни гости-Некој ќе ви ја докаже својата лојалност.

20. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Сонувам дека некој ми подарил дневник, а јас само сум го зела во рацете и сум го гледала така и сум мислела дека во него немам за што да пишувам :o :?: