Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    бремена сум точно 7 месеци, сношти сонував дека јас и неколку други кизнеј кој беа, сме трчале кој прв ќе втаса на манастир, овде кај нас во градот имаме манастир.. И таму ко сме пошле една што не живеам јас му рекла на светецот или поп незнам што беше да ме викни да му се исповедам, во смисла таа беше тука нешто поглавно и за да слушни и таа тоа што ќе се исповедам....... не сум се исповедала, само сум свртила круг и сум заминала дома, и кога сум пошла сме се спремале јас и бебето ( било родено ) да појдеме кај мајками на поседок..

2. lloovveellyy

lloovveellyy Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    Sinoka sonuvav kako sum bila so studenti od univerzitet I kako me odnesle nekade ama kako da ne sum se ni potrudila da pomislam kade I dali e opasno I slicno. Ne gi poznavam bea dve devojcinja I dve maski I uste dvajca ili trojca drugi sto ne gi ni zaprimetiv vo sonot tolku mnogu. Po patot pred da vlezeme edno od maskite mi rece nesto. Vo still sto edna moja poranesna drugarka postojano I'm zbori loso na drugarki moi sto edvaj me poznavaat I tie ke dojdat kaj mene da me prasuvaat odokolu kako da me ispituvaat na nekoj nacin za toa sto I'm zborela. Istoto I toj go napravi kako taka I jas se nalutiv vo sonot I kako mu se razvikav. I me odnesoa vo edna sala so tribini tie sednaa na niv a vo sredinata na salata imase stolce I masa. Na masata imase namesto fioka na sredina kako na vremeto sto bea Po selata imase sipki zelezni. I samo sto vidov toa samo sto sednav I mi dojde slika kako covek so mantilla okolu glavata kako duhovi sto si igravme kako mali. Bese se crno I toa bese crno I kako zad mene pozadi zamagleno staklo bese. I od ednas pocna da me vlece za nozete silno I kako losi zvuci I vetar. Ne me odvlece. Vikav ama nemav glass. Se drzev za sipkite. I me vide edno od devojcinjata deka probuvam da kazam nesto I I kaza na drugoto devojce ama taa licese pogolema moze 25. I taa i rece demek ostavi ja nisto ne I e. I me pusti toa sto me vlecese za nekoe vreme veke mozev da zemam vozduh. I nekoj od niv rece ajde sega da vidime dobrata strana. Kako za moment se najdov na trotoar pred bolnica I doktorka zabolekarka kako sto mi se vide vo sonot. Ne me pogledna ni nisto samo pomina pozadi mene. I vo momentot se najdov kako pred kompiuter na desktop sliki od nejze ama neli kako sto se stavaat kako kockicki nasmeana bese ama ne so otvorena usta I so crven karmin. I odednas I se iskrivi ustata I zabite I bea skapani na site sliki. Se najdov kako pisuvam nesto I imase samo edna sveka zapaleno na masata I naednas kako da duvna istiot vetar od predtoa I se izdisav vo isto vreme I se izgasi svekata stana sve skroz crno I kako ladno. I taka se razbudiv. Nikogo neznam od sonot ama neznam sto moze da znaci probav da go raskazam poopsirno, se nadevam nema da vi e problem da procitate pa se nadevam I ke mi kazete sto znaci. VI blagodaram :)

3. Nasstasijaaa

Nasstasijaaa Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Sonuvav deka isceznale dve devojcinja od naseto ucilise ama skoloto se naogalo na eden rid... vo skolskoto wc pronasle pantaloni i drugi rasfrlani raboti potoa neznam kako dobivme informacija deka nekoj psihopat gi zakopal zivi ednata ja najdovme so raci i go otkopavme grobot bese pokriena so sino kebe ama bese ziva a drugata ne ja najdoa se razbudiv... a ni dvete ne gi znaev. :worried:

4. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Првиот сон ми беше не знам каде отидов дали во некоја викендица со моите.И гледам таму лежат дечко ми и еден негов другар,се сончаа.И велам на мајка ми види го се сонча,ќе поцрни. :D Дојде другарот накај нас,дечко ми остана да се сонча.Јас реков јас ќе одам кај него.Кога отидов тој беше претворен во моето куче,а мене не ми беше чудно.Го галев,а тој не сакаше да се тргне од мене.Кога го погледнав во очи кучето,ги видов неговите очи. :?:

Вториот сон беше некоја слава,Духовден ми се чини беше.Сите спремаат за слава,ова она,а јас со дечко ми бев во спалната на мајка ми и татко ми.Лежевме,правевме што правевме и дечко ми се шегува и ми вели ај облакај се и оди си,а јас пак ти ќе се шегуваш со мене и скокнав врз него.После тоа излегов од спалната,отидов во кујната и видов многу храна,вкусна.Отидов кај баба ми потоа.Се поздравував со сите гости.Седеше баба ми(од кај мајка ми),дојдов ја гушнав и ми дојдоа некои солзи на очи,а таа ми рече еј заборавив да ти ја донесам алката(за некоја алка од Црква,кога ми кажа така,знаев која и каква е алката).Отидов сега кај другата баба ја гушнав и почнав да плачам.Ме гледаа сите,а баба ми вика што ти е,зошто плачеш?А јас ништо де,ќе одам до тоалет да се избришам. :?:

5. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Вака женски јас сонвав дека сум си ја скратила и офарбала косата.
    Кратењето коса значи смрт на некој билзок. :x :x
    А бојадисувањето повторување . :worried:
    Така видов во соновник. Не сакам ниту едно од ова да се случи. :shake:

6. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244

Кратењето коса знам дека значи некое олеснување,дека ќе решиш некој проблем.Така сум слушнала,така ми кажувале. :?:

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Да не имаш ветено нешто а да не си однесла во манастирот? Ја би ти рекла да си појдеш и да си запалиш свеќа таму :)

8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    ^ А бе во соновник така прочитав.А тато од прилика ги толкува соновите и ми рече неволја.. :x

9. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Eве шо значи...мене ми се има исполнето се шо иам прочитано тука :)

Прикачени фајлови:

• Screenshot_3.png
      Screenshot_3.png
      Големина на фајлот:
      119 KB
      Прегледи:
      128
  10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    сонував дека дечко ми се изгубил одеднаш, сум го барала во секоја дупка не сум можела да го најдам, во сон сум се плашела да не е со некоја друга... :?:

11. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    А бе јас само ја видов косата скратена,не видов дали сама ја секов или не. :^) И дали сама сум се фарбала или не.Читам од друг соновник :P

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.172
    Допаѓања:
    169.525
    Нека иде у пм и у сон ми се појавува
    Има една особа што не контактираме со години е сега ја сонувам како вракам рикверц и сум и ја чукнала гаражата вракајки во рикверц па дошла дома и ми побарала многу пари за да не викаме полиција
    Вратата на гаражата половично била падната едната страна падната другата навалена
    ??????????????????????????

13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Со другарка која не се познаваме лично, туку само на фб, а сепак сме блиски сме сонувале речиси исто.
    Заедно сме биле на полуматура, и сеа кај неа јас сум ја тешела дека симпатијата ќе дојде, а во мојот сон, таа ме тешеше. И сеа, во нејзиниот сон навистина дошол нејзиниот симпатија, а во мојот сон, мојот симпатија.Потоа таа се разбудила, додека јас со симпатијата танцувавме, па седнавме на маса, па мене ме викнал еден млад, средна висина, да сум собрала топки некакви. А до секоја топка, огромно куче кое спие. Сум ги зела топките, одам накај тој, му ги давам топките и се будам. Ај некој нека ми го протолкува.

14. loveenglish

loveenglish Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Синоќа сонував како сме се вериле со дечко ми (инаку тој е надвор од земјата моментално на 3 месеци) и сме си размениле бурми. Во соновник најдов дека бурма значи верна љубов, ама само толку. Знае ли некој подетално што значи разменување на бурми?

15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.089
    Допаѓања:
    26.919
    Најчудно е кај мене што си ги заборавам соновите. :drunk:

16. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    со мајка ми сум била и сум си купувала невестински фустан :D после кога сум одбрала еден дома кога сум стигнала ми го немало, па сум морала друг да купувам :lol: барав на соковников на фемина што е, ама нема конкретно за фустан невестински што е
    знае некој? :)

17. AffyJelenator

AffyJelenator Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    35
    Сонував како со братучетка ми и тета сме отишле на базент.Немало никој друг освен нас.И,така братучетка ми се бањала во базентот сама,а јас со тета сум пиела лимонада надвор од базентот.И наеднаш испаднала братучетка ми и ни рекла дека додека се бањала видела нешто црвено во водата,и кога се појавило видела дека е змија која никогаш не ја видела до сега.И ни рече дека и пуштило како некоја црвена течност.Тета и рече да седне и незнам таму нешто и правеше и јас отидов во базентот да видам каде е таа црвена змија ама сум се спрепнала на нешто и сум паднала во базентот.И ја барав ја барав,неможев да ја најдам.И си реков,кога веќе сум во базентот да се избањам,за тоа сум дошла.И од нигде никаде,ме пецна нешто на ногата и ми се залепи како пијавица.Набрзина излегов од базентот,а уште чуствував дека нешто ми е залепено за ногата,ме стиска,ме пече..И кога гледам шарена змија.Сум почнала да викам како ненормална.Змијата само ме погледнала и ме стиснала уште повеќе и се пикнала во базентот.Потоа сум се онесвестила и ме однеле во болница.И сега не се сеќавам баш многу,ама сум умрела изгледа,или незнам што.И потоа се разбудив.
    Значење??

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Сме биле во некој трговски со дечко ми и сме гледале прстени и одеднаш за еден што го здогледал во излогот ми рекол еј, па ова е твојот (веренички) прстен, ама мене ми било грдо камчето, не ми се допаѓал. :lol:

Исто така, сум била на некое место каде што се подготвувале десерти и коктели арно ама сум можела од таму да го видам дечко ми на работа. Кога сум погледнала што да видам, бил наведнат речиси во несвест и не можел да престане да повраќа. :( Колегите сите наведнати околу него и сум се стрчала и јас. Потоа мислам дека му било добро.

Видов што значи прстен и повраќање во соновник, ама викам да си прашам и овде, ќе се најде некој може да одговори. :D

19. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Сонував дека бев на школо. И сега овој мојот не беше до мене туку седеше со едно друго девојче (таа во реалноста мислам дека го сака). Тој ме игнорираше цело време, си се смее со неа, мене не ме рецка 2%. Јас се мотам околу него, му зборувам, тој не реагира. Почнав во сон да се нервирам. И му викам „Да не претерате малку?“ и тој ми рече нешто да не претерувам јас, и јас почнав да плачам. Ама здраво плачење, крокодолски солзи и му викам „Лажеееш, лажеееш“ и тој ја гушна неа бидејќи мислеше дека не ги гледам и и' се доближува да ја бакне, а јас плачам и пак им викам „Срам да ти е, ќе ве убијам“. Потоа излегов и цело одд. отидовме во спортската сала, која беше поделена на два дела и полна беше, во првиот дел со патики и деца. Поминав јас низ првиот дел и отидов во вториот. Сите седеа на земјата и пак го видов него, како ме игнорира, а седеше блиску до него.
    Видов на соновник Неверство - Ќе бидете жртва на измама, Ако повеќепати сонувате исто училиште - Знак дека постојано ги правите истите грешки. Крајно време е да започнете да учите од грешките, Полна сала - Ќе имате конкуренција на љубовен план ама не знам дали е точно.
    Значење ве молам? :)

20. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Zdravo na site
    sakam da ve prasam da mi kazete sto da napravam,sonuvam edna zena koja od pred nekolku godini e pocinata koga ke ja sonam sekogas posle toa se slucuvaat losi raboti vo moeto semejstvo neznam zosto no sekogas e taka neznam sto treba da napravam imam zapaleno sveka vo crkva za nea kaj sto se pali dolu za umrenite i toa nekolku pati inace taa zena e pogrebana vo selo i toa e daleku ne bi mozela da mozam da odam do grobot pa da zapalam sveka ,kazete mi sto da napravam zato sto navistina taa e kosmar za mene neznam zosto no sekogas koga ja sonam mnogu losi raboti ni se slucuvaat.
    pozdrav i se nadevam na pomos