Сонував како сум на некоја тезга и разгледаувам да купам папучки за по дома. На тезгата продаваше една моја школска другарка ( ромка),ми се свиделе едни но не ми ги давала поевтино од 200ден. и не сум ги купила Што би значело ова?
Сонував еден чуден сон, ве сонував вас феминки а најмногу во сонот ја имаше скај-ејнџел - се качувала по некои скали од куќа и јас сум и велела „и во моето маало има таква слична куќа со такви скали“ .. после незнам точно што биднало, ама ќе требало да патуваме некаде, а не не збирало никаде затоа што сме многу, па ни нашле неколку авиони.. до мене седеле ким и вајлд, а до вајлд седела оффи .. и се слушала бучава во сонот од авионите, во тоа време јас се разбудувам и со отворени очи уште ми се слушаше бучавата од авионите
Јас сонував последно едни блиски куќни пријатели, т.е. се сонував како поминувам низ нивниот двор навечер сум ги видела случајно (напоменувам дека одамна ги немам видено), а тие имале забава дома. Исто сонував дека тетка ми со семејството се преселиле од градот (каде што во стварност живеат) во комшилук кај гореспоменативе пријатели (тие живеат во Пештани; тоа кога се оди од Охрид накај Св. Наум, пред Градиште).
супер протолкувано но имам едно надополнение кое го заборавив додека го пишував овој пост а тоа е дека секогаш во соништата преовладува пролет или лето и јако сонце, најретко облачно време и зима, но секогаш, било познато или непознато место, лошо или добро време, јас сцената во сонот ја доживувам многу убаво сите места имаат поубав шарм во моите соништа и секогаш се многу шивописни и оригинал така што чувството ме држи цел ден и постојано ми се навраќа. се надевам ќе го одгатнеш и ова, ако не здравје поздрав.
во рок од 1 месец три пати го сонувам истиов сон.Сонувам како се пораѓам, и како раѓам женско дете, а во тоа ми помага мајка ми.
Сонував како сум одговарала по бизнис на училиште но сум била мн дрска кон професорката и сум добила единица ....а потоа како сум крадела играчки од некој двор и сум ги ставала во ранецот ...знае некој што значи сонов?
сонував бубачки како ми лазеле по подот во една соба и други во тавата каде што сум готвела нешто.... што би значело ова?
Сонував како дечко ми ми кажал ТЕ САКАМ. Само толку. Е и сонував како сум се степала со најдобрата другарка.
Бевме во школо, прво во нашата училна а после во хемија, и имало предавање, па сме ги испратиле 2те другарки од другото школо, и јас потрчав по едната, ја гушнав и и реков да ме слика, (ноќ беше) и дојде една слика и ме осветли, и почнавме да се смееме. Се вративме назад во холот,. и почнавме да ја бараме училницата по хемија, а тоа била преместена. И ја најдовме, влегов и внатре не беше училна туку соба, си го земав кесето, и видов 210 денари на земја, ги зедов, и побарав да не има уште, и имаше под масичето(онакво за кафе) ситни пари по 10 ден. и скоро сите ги собрав. Излеговме, и отидовме до нашата училна да си ја земам и другата кеса, и таму класната отклучува, и јас само ги раширив рацете да ја гушнам, и таа мене ме гушна, и наеднаш се најдов на местото на кое седи другар ми(навистина), и се наведнав и ја земав кесата и така како го гледам другар ми пред мене на новото место, се разбудив. Толкувачи, кај сте?
Хмм...бубачките обично значат некоја болест (настинка, грип итн.) Или пак некои проблеми кои ги имаш и се обидуваш да ги разрешиш а неможеш да го сториш тоа на лесен начин.
Првото значи дека мораш да воспоставиш контрола врз себе бидејки во скоро време можеш да избувнеш поради некоја ситуација, додека пак второто (со ранецот), дека мораш да ги контролираш своите желби и да почнеш да го менуваш мислењето за околу тебе кон позитивно. Сепак, во двата случаја ти е самиот сон показател дека треба да имаш повеќе самоконтрола и да воспоставиш баланс кон некои неприлични ситуации кои ќе те чекаат во иднина.
Жива среќна сум што постои некое вакво местенце кај што можам да се консултирам во врска со моите необични сонови. Замислете пред некој ден сонував како пред мене има еден огромен "штанд"(да го крстам) со шминки, баш онаков како во парфимериите. И јас на големо огледало се гледам и многу убав беше својот одраз што го гледав.. хаха И така јас си се шминкам си се дотерувам си ставам пудра сјај... хахаах.. И така јако си се нашминкав, имав чувство во сонот дека сум многу убава.. Сето тоа е многу убаво вака, но како што проверив нити да сонуваш шминка е убаво, нити да се гледаш во огледало е убаво. Е ај најдете НЗС, како може да си среќен со сонот што си го сонувал, а симболите во него да имаат лошо значење :\
Дали некој знае што значи да сонуваш роденден или нова година... се така нешто сонувам, неќна мене ми било роденден, па вчера сонував на еден другар, па на една другарка хахах ама ги заредив
Ми се има и мене случено да сонувам такви нешта, не можам да најдам сега, ама се сеќавам дека тогаш кога чепкав по соновници, убави толкувања беа во прашање. п.с. ако сонуваш многу луѓе во сонот, некоја собиранка каде што гледаш многу познати, значи дека забораваш на тие луѓе, т.е. во реалност не им посветуваш доволно време.