Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сонував како сум на некоја тезга и разгледаувам да купам папучки за по дома. На тезгата продаваше една моја школска другарка ( ромка),ми се свиделе едни но не ми ги давала поевтино од 200ден. и не сум ги купила :lol: Што би значело ова?

2. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сонував еден чуден сон, ве сонував вас феминки :lol:
    а најмногу во сонот ја имаше скај-ејнџел - се качувала по некои скали од куќа и јас сум и велела „и во моето маало има таква слична куќа со такви скали“ .. после незнам точно што биднало, ама ќе требало да патуваме некаде, а не не збирало никаде затоа што сме многу, па ни нашле неколку авиони.. до мене седеле ким и вајлд, а до вајлд седела оффи .. и се слушала бучава во сонот од авионите, во тоа време јас се разбудувам и со отворени очи уште ми се слушаше бучавата од авионите :D :D

3. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    :lol: :lol: Хахаха чим мене си ме сонувала значи треба да ги посетиш роднините во Штип. :rofl:

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Јас сонував последно едни блиски куќни пријатели, т.е. се сонував како поминувам низ нивниот двор навечер сум ги видела случајно (напоменувам дека одамна ги немам видено), а тие имале забава дома.
    Исто сонував дека тетка ми со семејството се преселиле од градот (каде што во стварност живеат) во комшилук кај гореспоменативе пријатели (тие живеат во Пештани; тоа кога се оди од Охрид накај Св. Наум, пред Градиште).

5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    супер протолкувано но имам едно надополнение кое го заборавив додека го пишував овој пост а тоа е дека секогаш во соништата преовладува пролет или лето и јако сонце, најретко облачно време и зима, но секогаш, било познато или непознато место, лошо или добро време, јас сцената во сонот ја доживувам многу убаво сите места имаат поубав шарм во моите соништа и секогаш се многу шивописни и оригинал така што чувството ме држи цел ден и постојано ми се навраќа.

се надевам ќе го одгатнеш и ова, ако не здравје поздрав.

6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    2.715
    во рок од 1 месец три пати го сонувам истиов сон.Сонувам како се пораѓам, и како раѓам женско дете, а во тоа ми помага мајка ми.

7. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сонував како сум одговарала по бизнис на училиште но сум била мн дрска кон професорката и сум добила единица :worried: ....а потоа како сум крадела играчки од некој двор и сум ги ставала во ранецот ...знае некој што значи сонов?

8. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сонував бубачки како ми лазеле по подот во една соба и други во тавата каде што сум готвела нешто.... што би значело ова?

9. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сонував како дечко ми ми кажал ТЕ САКАМ. :) Само толку.
    Е и сонував како сум се степала со најдобрата другарка. :worried:

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Бевме во школо, прво во нашата училна а после во хемија, и имало предавање, па сме ги испратиле 2те другарки од другото школо, и јас потрчав по едната, ја гушнав и и реков да ме слика, (ноќ беше) и дојде една слика и ме осветли, и почнавме да се смееме. Се вративме назад во холот,. и почнавме да ја бараме училницата по хемија, а тоа била преместена. И ја најдовме, влегов и внатре не беше училна туку соба, си го земав кесето, и видов 210 денари на земја, ги зедов, и побарав да не има уште, и имаше под масичето(онакво за кафе) ситни пари по 10 ден. и скоро сите ги собрав. Излеговме, и отидовме до нашата училна да си ја земам и другата кеса, и таму класната отклучува, и јас само ги раширив рацете да ја гушнам, и таа мене ме гушна, и наеднаш се најдов на местото на кое седи другар ми(навистина), и се наведнав и ја земав кесата и така како го гледам другар ми пред мене на новото место, се разбудив.

Толкувачи, кај сте? :)

11. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Хмм...бубачките обично значат некоја болест (настинка, грип итн.)
    Или пак некои проблеми кои ги имаш и се обидуваш да ги разрешиш а неможеш да го сториш тоа на лесен начин.

12. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279

Првото значи дека мораш да воспоставиш контрола врз себе бидејки во скоро време можеш да избувнеш поради некоја ситуација, додека пак второто (со ранецот), дека мораш да ги контролираш своите желби и да почнеш да го менуваш мислењето за околу тебе кон позитивно.
    Сепак, во двата случаја ти е самиот сон показател дека треба да имаш повеќе самоконтрола и да воспоставиш баланс кон некои неприлични ситуации кои ќе те чекаат во иднина.

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303

Благодарам Valerin за вложениот труд и време :bow:

14. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Скршен прстен на сон што значи ? :)

15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Кавга и разделба

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Се смеев на клипчиња и кога прочитав вака бев :o ииииии! со кој?

А ова?

17. D.Lady

D.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Жива среќна сум што постои некое вакво местенце кај што можам да се консултирам во врска со моите необични сонови.
    Замислете пред некој ден сонував како пред мене има еден огромен "штанд"(да го крстам) со шминки, баш онаков како во парфимериите. И јас на големо огледало се гледам и многу убав беше својот одраз што го гледав.. хаха И така јас си се шминкам си се дотерувам си ставам пудра сјај... хахаах.. И така јако си се нашминкав, имав чувство во сонот дека сум многу убава..

Сето тоа е многу убаво вака, но како што проверив нити да сонуваш шминка е убаво, нити да се гледаш во огледало е убаво.

Е ај најдете НЗС, како може да си среќен со сонот што си го сонувал, а симболите во него да имаат лошо значење :\

18. D.Lady

D.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6

Баба ми ми има кажано дека бубачки да сонуваш, значи добивка парична :) :$

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Дали некој знае што значи да сонуваш роденден или нова година... се така нешто сонувам, неќна мене ми било роденден, па вчера сонував на еден другар, па на една другарка хахах ама ги заредив :)

20. D.Lady

D.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Ми се има и мене случено да сонувам такви нешта, не можам да најдам сега, ама се сеќавам дека тогаш кога чепкав по соновници, убави толкувања беа во прашање.

п.с. ако сонуваш многу луѓе во сонот, некоја собиранка каде што гледаш многу познати, значи дека забораваш на тие луѓе, т.е. во реалност не им посветуваш доволно време. :)