Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.991
    Не ме болеше, што знам. :( Како што велиш, не верувам многу во вакви работи, а и другите сонови што сум побарала толкување не ми се остварија. :^) :( Како и да е.

2. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Белиот фустан можно е да претставува некоја твоја одлука која имаш намера да ја донесеш во брзо време или веќе си ја донела а мислиш дека е потполно исправна. Истата може да се однесува за одредена личност, кариера, семејство итн.
    Воедно, белиот фустан може да симболизира душевно прочистување, спокојство или мир. Можеби периодов ти е онака убав без некои големи турболенции, или бар мислиш дека ти претстои таков во блиска иднина. Косата пак од друга страна значи отфрлање некоја стара грижа, или тежина, за која чувствуваш дека ќе ја надминеш во периодов кој следува.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    Sonuvam mnogu cesto more,sekogas sum na plaza so razlicni luge,pocnav i mesta koi ne gi znam ,vo detali da gi sonuvam .Ima li nekoj tolkuvanje?

4. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Sonuvav roj lastovici kako letaat vrz mene.... Znae li nekoja sto znaci?

5. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Sonuvav roj lastovici kako letaat vrz mene.... Znae li nekoja sto znaci?

6. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    значи нема вечер да не го сонувам бившиот и то најчесто прајме муабетчина! шо можи да значи?

7. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Најверојато многу мислиш на него. Нема значење,само опседнатост или ти фали на моменти. :)

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Што значат влакнести нозе? :D
    Немав јас во сонов, него едно друго девојче, кое читаше списание и гајле си немаше.. 8)

9. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Здраво,
    што значи бременост? е сонував бремена со тежини но не многу болки, и после тоа припрема за порагај

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    Bremenost znaci nosis nekoja tezina ,a poragaj ke ti olesni ,ke se resi problemot.
    P.S A na mene nekoj da kaze za sonot so voda,sekoja vecer pak prodolzuva...

11. monika12343

monika12343 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Shto znachi na son da gledas bolnicari i da primas injekcii vo nozete ? :D :?:

12. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Сонував како сум се туширала и кога сум ја миела косата место шампон сум ставила сапун и цела ми се затестила па кога сум излегла од бањата збунето сум видела дека косата не ми е измиена.

Значење? :)

13. Princess.A

Princess.A Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    20
    Па нешто што мислиш дека ќе го средиш и ќе го откачиш веќе, уствари нема така нешто... Треба сама да си знаеш што е тоа што сакаш да го поправиш на јаве, да си олесниш.

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Сонував како на прозорецот имало многу пчели. Отворајќи го прозорецот, долу паднале неколку и јас сите сум ги згазила. Ми се залепиле за стапалата и ми било многу страв. Не ме каснале, ништо. Туку знам дека бев преплашена, ми беше страв и гад да ги тргнам. :?:
    А не знам која е разликата помеѓу пчела и оса, ама во сонот знаев дека е пчела. :D

15. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Во последно време, многу често сонувам како сонувам.На пример, ќе сонувам нешто, било што и потоа се будам во сонот и сфаќам дека сум сонувала.Кога навистина ќе се разбудам, пак истото се повторува, мислам на соновите(на сите се сеќавам веднаш по будењето :D ).Имаат некакво значење?

16. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.267
    Одамна не сум сонувала нешто толку чудно и необично. Дождлива вечер, излегувам од зграда директно на прометна улица, несредена со чадор во рака. Започнува до роси, го отварам чадорот и сфаќам дека започнувам да се кревам нагоре. Го затварам, ме враќа повторно на земја. Истово се повторува неколку пати, кога најпосле собирам храброст, го отворам целосно чадорот и летам како Мери Попинс, со единствена разлика што сум по тренерки. :D Луѓе запираат, започнуваат да вриштат по мене и да ме сликаат, ми аплаудираат, јас си стојам во воздух збунета.

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.396
    Допаѓања:
    42.138
    Луѓе јас сонував како одам во црква или манастир, не знам што беше влегувам внатре со дечко ми и брат ми и барам икони да се помолам, сите икони биле празни, само рамки, брат ми го праша попот зошто е така и тој рекол дека ги крадат и затоа биле скриени, тогаш брат ми сакал да купи некоја и попот пак не му ја покажал иконата туку само која големина е.Дечко ми пушел цигара внатре и сме се скарале зошто тоа било свето место и не се пуши внатре, а брат ми за тоа време лежел на една клупа во црквата како да ќе спиел таму.Излегов надвор купив свеќи и тргнав да ги палам и потоа не можев да ги најдам каде сум ги запалила, а гледав други свеќи што горат.Сонував и како во дворот на црквата хранам едно куче со месо.А и како да беше некој празник па имаше многу народ и цвеќиња околу црквата.
    Што е сонов?На нет пишува дека има неубаво значење, смрт и болести, а денес е празник па си велам утре да појдам на црква и да купам иконка или денес да појдам?Иако пред 2-3 дена бев и палев свеќи за здравје.

18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896

Незнам да не имаш некој грев направено? :\ Или пак да не имаш нешто ветено,па да го немаш направено или дадено?
    Ако не најубаво појди си в црква запали си свеќа,ете ако сакаш можеш да си земиш и икона.

Еве јас да пишам,сонував денес како ми е скратена косава. Значи должина некаде до рамената,но во сонот никој ни ми ја потшишуваше ни ништо.Ама ептен се исплашив,на соновник прочитав демек ќе сум се разболела од сериозна болест. :\

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Синоќа сонував дека сум забременила од момчето што го сакам, но не сум му кажала дека сум бремена. Многу сум била среќна во тој период и се така убаво било. Дошло и време да се породам, ама пораѓајот не го паметам како дел од сонот, само памтам дека родив девојче, прекрасно. Доаѓале другарките мои да ја видат и знам дека мајка ми беше покрај мене цело време. Но, не му кажав на момчето дека има ќерка дури ни откако се роди. Незнам зошто баш таков сон aма преубаво ми беше, барем на сон.

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Ако некој се разбира во сонови нека ми каже што значи да сонуваш еден ист сон повеќе пати?
    Доколку се разбира во овие работи, нека ми пише и лп за подетално. :)