Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Само знам дека да сонуваш близнаци значи дека ќе доживееш голем успех т.е поголем од оној кој си го очекувала :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Сонував како со моите сме биле на плажа. Јас како се држам за гумата на сестра ми и пливам и мајка ми ми рече 'Дај и ја гумата на сестра ти, затоа што ти знаеш да пливаш, а таа не' и и ја дадов. Потоа сестра ми си играше со нашата топка за плажа (тие што се дуваат) и потоа ја пушти и топката отиде многу во длабокото, а таа си играше со друга топка. Мама ми кажа дека ни отишла топката и јас почнав да пливам кон неа (во длабокото). Ама почнаа големи бранови низ кои едвај препливав. Ми влезе вода во носот и очите, не можев да дишам, почувствував како се давам, продолжив силно да претам со нозете иако знаев дека ќе се удавам и ќе умрам и дека сум далеку од плажата и никој не може да ме спаси.
    И во последен момент - силно ја зграпчив топката со рацете и силно земав воздух.
    А баба ми сонувала како се бакнува со дедо ми (многу одамна починат).
    Ќе може ли некој да толкува?

3. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Еве и еден сон од мене. вчера го сонував. Бев дома со мајка ми, сестра ми, баба ми и дедо ми кој е починат веќе 4 години. И ни дошле 2-ца едниот беше облечен во бело а другиот во црно. прво дојде едниот па после и другиот. кога ѕвонеа на врата јас им отворив (а лугето не ги познавам по лик) почнаа да прават муабет со мене како да се знаеме одамна. и кога требаше да си одат јас да ги испратам правев нешто муабет со тој што беше облечен во бело и дедо ми (кој е починат) рече у смисла нешто па вие се познавате.... и се разбудив. ако знае некој да го протолкува,,,:worried:

4. bitaaa

bitaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2009
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Епа вака сонував како ссме на автопат јас и мојот дечкото и двајцата голи тој замина од спротивната страна на улицата имаше карпа и легна на неа и се покри со бел чаршав а јас стоев на улица наиде една црвена кокола а јас се покрив со крпа застанаа 3мажи и трчаа по мене и јас бегав на кај дечкото го разбудував тие дојдоја тука едниот црно мурест со брада изваде пиштол и нишанеше... што би можело да значи сонов? А потоа по два дена сонував какко сум со дечкото на непознато место и таму беше и мојот бивши и како цело време ме гледаше и јас едно време му викам немој дечко ми те познава кој си...и тој ми се насмеа и ми вика сакам нешто да ти кажам....и толку...позз

5. malinkasladoled

malinkasladoled Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Постојано сонувам луѓе од минатото со кои сме раскрстиле. Како да ја довршуваме недовршените приказни кои останале. Убави се соништата, понекогаш кога ќе се разбудам посакувам да било вистина, никогаш да не сме се скарале, да не сме се разделеле, времето да не поминало. Тоа се луѓе кои имале значење во мојот живот, мојата братучетка со која пораснавме заедно, бившиот дечко кого многу го сакав, некои другарки, многу често и периодот од основно, како со неакои соученички со кои никогаш не сме се дружеле седиме на иста клупа и среќни сме. Постојано ме измачува минатото во соништата, не можам да раскрстам со него. Најверојатно не можам да се помирам со загубата на тие луѓе и места. Не знам што да сторам?

6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.015

Само да си кажам. Не сакам никого да исплашам.
    Ова сум го пишувала на 10 септември. Токму во септемви на баба ми и’ ја дијагностицираа болеста, во октомври ја правеа операција и пред 9 дена почина.
    И како после да не верувам?
    Спичлес.

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    8.757
    Девојки што значи да се сонуваат бубашваби насекаде околу тебе, во цел стан

8. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Стварно и јас почнав да верувам во соновите откако пред некој период незнам точно каков беше сонот,само паметам дека значеше смрт на некој близок..И јас не верував во тоа поточно не сакав да верувам се додека не дознав дека две недели после тоа почина моја тетка...Инаку прими сочувство за баба ти..:/<3

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Сонував како сестрата на бившиот се обидува индиректно да ни намести средба и да ни помогне да се смириме, и исто така како од страна се некој не спречуваше, се вмешуваше во сонот, ке се појавеше баш некој во тој момент....дали успеа во нејзината намера да не смири не знам :) (иначе долго време се немам видено со девојкава па за да си помислам дека е потсвесно судејки според некој наш разговор).
    Има некое значење сонов? :D

10. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    сонував дека мојата солза и солзата на некоја друга особа се споиле, ако некој знае што можи да значи тоа нека ми пише :)

11. -Juliette

-Juliette Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    16
    Сношти, сонував дека на фб ми пишал мојот симпатија. Утрото кога се разбудив случајно прочитав дека вечерта наспроти Тодорова сабота тој што ќе го видиш на сон, за него ќе се омажиш. Дали е вистина? Дали и на некој друг му се има ова случено? :)

12. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Синоќа сонував дека си ги гледав забите на огледало. Сите ми беа здрави ама имаше еден катник кој беше потполно црн. Не ми падна и не ме болеше ама на сонот осетив некое лошо чувство кое ме држи денес цел ден. Како да ми затрепери срцето како знак на паника.
    Инаку, јас ретко сонувам. Речиси никогаш. И не верувам многу во овие работи ама како да ме пецка нешто.

13. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.760
    Допаѓања:
    2.066
    Девојки што значи сонував дека некое непознато машко ме бакнувало на вратот, на раката мене ми било неудобно и сум станала и сум отишла во друга соба и сум почнала да плачам :^)

14. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Sonuvav deka toj shto go sakam I pishal na edna devojka vo koja inaku se somnevam deka taa go svigja a I toj nea,I sega toj i napishal nea demek mnogu te sakam , sakam da sme zedno,blabla ama taa go odbila I toa demek ti si bolen,ne sakam da izlezime hahaha..Ve molam ako ima nekoe znacenje pisuvajte mi..

15. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503

16. Девојката

Девојката Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Што значи девојки .. сонував еден чуден сон патував некаде со автобус и допре автобусот на сред пат се расипа , требаше да продолжам пешки но пред мене се најдов на два пата еден лево еден на десно и стварно не знаев каде да тргнам многу се двоумев , се завртив позади мене еден човек ми го покажуваше патот ама не сфатив .. и сепак на крај тргнав по левиот пат т.е од левата страна ...

17. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    излажена си од некоја личност и ке се разочараш и светецот што ти излегол ке ти го покаже вистинскиот пат

На Девојката му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Девојката

Девојката Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Пак сонував еден сон ... Што значи девојки на мртов човек што ми е сосед преку оградата му подадов едно малечко зајче и тој го зеде .. ?

19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Не сфатив зошто сум цитирана...

20. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на: