Синојка сонував како се гледам во огледало а главата ми беше замотана со шамија како што носат булите
Neznam za vas no vo nashava familija na mene i na baba mi ni se ispolnuva sekoj son samo shto taa gi pamti i tolkuva no jas ne i gi dozivuvam kako deja vu. Bash vchera razgovaravme i mi rech e deka me sonuvala kako nekoj od avtomobil mi ja drzi desnata raka i me vleche po asvalt. ke moze nekoj da mi kaze sto znaci zasto stvarno veke nemam idei
Ве молам да ми помогнете да ми ги протолкувате соновиве кои се поврзани.Верувам во сонови зошто ми се извршуваат. Имаше конкурс на кој аплицирав по којзнае кој пат за вработување. Сонував како една плава жена млада ми вели дека ќе ми помогне. Во реалноста одам на гости кај моја роднина пратеничка која исто како во сонот ми кажа дека ќе ми помогне. (плава е). Се обиде а и незнам колку и дали мрдна со прст. После некоја ноќ истат жена од сонот налик пратеничкава ми вика престани со тоа вработување, неможам да те вработам. Помина скоро неколку месеци не ме примија а ги поминав сите тестови, и сонувам како јас и татко ми се караме и плачеме, значи солзи и липање, а мајка ми простира алишта да се сушат и се во непознат двор. Другата вечер повторно истата жена плава налик пратеничкава стои во мала црква се моли и плаче, си ги брише очите. Погледна накај мене нажалено со црвено лице влажно од солзи. Може да ми кажете нешто повеќе се разбира доколку знаете. Благодарам Поздрав
Значи премногу се опседнав со сонови :/ почна многу да.ми е страв..еден другар ја сонувал својата девојка дека вози кола била сама и одела кај него но поминувала покрај река и паднала во неа не можела да излезе од река се давела..тогаш се појавил тој и ја извадил од река..не била при свест но некако ја вратил во живот..што би можело да значи ова? Дали нршто ќе и се случи на девојката ?? Тажна сум многу :'( одговорете ми ве молам
Сoнувaв јaс и мoите сме биле нa нивa и некaкo пo еднa пaтекa oд земјa oкoлу мнoгу зеленилo и висoки трски,пченкa сум дoшлa дo некoи рaбoти,билo кaкo куќa без ѕидoви и сме и гo земaле телевизoрoт телефoнoт и сме зaклучиле декa тoa е мртвa девoјкa кoјa билa мнoгу зaљубенa. Пoтoa се нaјдoв вo Ск(јaс ен сум скoпјaнкa) сo седтрa ми сме oтишле сo aвтoмoбилoт и сме се кaчиле вo некoјa згрaдa не ми текнувa штo сме бaрaле вo Ск,знaм имaше причинa. И тaму ни се зaкaчијa 2 мaли цигaнчињa,дoтерaни ги бркaвме нo некaкo делумнo смњ ги oткaчиле, се нaјдoв пo едни сoкaци и нa нaјвисoк спрaт,трети, сум се кaчилa и тaму книги вo кoе се пишувaлo збoр двa зa Велигден. Ми срoеше кaкo некoјa сектa сo некoј кoвчег,кaкo сеф демек телo имaлo внaтре,некoј прoчитa мoлитвa. Гледaм oвде нa сoнoвник,уште се измешaв.. Штo oзнaчувaaт рaбoтите нa мртoвецoт,рaбoтите нa женскaтa нa нивaтa ?
Сонував дека сум родила машко дете , и мене ме пуштиле дома и ми дале термини кога да идам да си го гледам во болница неколку дена после тоа. Не сум му дала име и си го викале како ќе им текне. Инаку сум немажена. Што значи сонов ако може некој да ми каже ве молам.
Здраво девојки. ја сонував малце испомешан сон..како бегам со некој(љубовта моја) а тоа е уствари човек што не го познавам во реалноста..и го сретнувам мојот партнер за матурската и му викам извини стварно ќе те оставам без партнерка..тоа е накратко сонот ама најмногу ми е страв за тоаа : ке те оставам без партнерка.. сега се плашам дека нешто ќе ми се случи. некое значење на сонот..нешто ако знаете..
Сонував дека предниот заб ми беше расипан и шуплив и имав болки.Гледав на соновник ама не најдов значење.
Здраво.... во четвртокот спрема петокот мајка ми го сонувала дедо ми гол само кај интимните делови како се качува по скалите нагоре накај нас (а он е починат), и истрчала да заклучи врата (а горе на спрат била со татко ми и брат ми),, јас сум се бањала доле и одма стрчала да ми се јави преку мобилен да не излегувам да не се исплашам, и одеднаш дедо ми и рекол немај гајле по Тренда дојдов (а така се вика сестра му, а она сеуште е жива) и така се разбудила. Потоа го сонувала мојот бивш дечко како со пушка се качувал накај нашите скали и како нашето куче ја скинало мрежата од боксот и скокнало врз него и пукнала пушката, мајка ми истрчала и го нашла бившиот како лежи на скалите, а кучето ја држело пушката со предните нозе и стоело накај него, и му викнала да се тргне, и како од доле од двор од кола излегуваат неговите родители и и викаат на мајка ми "ве молам спасете го син ни" и мајка ми им рекла дека нема да дозволи ништо да му се случи, и како одеднаш сме се појавиле јас, брат ми и татко ми и сме вриснале и се разбудила Што би значело ова?
Јас сонувам кошмари последните неколку дена. Пред 2 дена си го сонував сопствениот погреб, јас бев дуx и лебдев над сите. Чекале поп да дојди... А баш сношти сонував дека има духој, дека е пороколната собата моја. Па со клуч ја заклучив вратата. Слеговме со мајка ми на долниот спрат. Мајка ми го праша татко ми дали ја заклучил влезната врата од куќата, тој рече да. Јас отидов да проверам вратата цела беше скршена. А она што ми е најглупо и најчудно лушпи од ореви се појавуваа насекаде каде што ќе се случеше нешто натприродно. Најстрашно во сонот беше што немав струја... Ми е страв да заспијам искрено :/ :/ :/
Ова ми е од соновникот на фемина. Сепак, мислам дека не треба да се потпираме на соновите. Ако корните трева Некој од вашите најблиски ќе се разболи.
prvo izvinete za latinicava pa pred nekolku dena imav strashen koshmar vo sono edna starica me zamolila da i pomognam zs nosela nes vo kesi i aj prifativ no ulicata na krajot zavrsvala so grobista i toa visoki i crni grobista a pocnuvala so kujki normalno jas ja prasav babo do kade da ne odime po gore mie strav od grobistata a taa samo promrmore neshto shto ne ja razbrav ubavao potoa vidov deka na tamu me nosi i izbegav taa pocna da trca po mene bese celata vo crno podgrbavena i kolnese krena kamen golem no me promasi nekako se razbudiv ...a da zaboraviv pred da dojde staricata jas sum bila so drugarka sme pletele belegzii na edni skali taa ja zamolila prvo drugarkami a drugarkami me povika mene za drustvo na kraj drugarkami iscezna ....sto moze da znaci sono mn ke vi sum blagodarna stv me fajka nekakva jeza...
Колку што сум ги слушала постариве, доколку женско бебе сонуваш, тоа значи среќа, нешто убаво ќе се случи. Но, доколку сонуваш машко бебе, не е убаво
А што значи доколку сонуваш дека врне надвор ,а во домот накиснува и тече вода буквално како од извор и никако не запира?
Јас често сонувам како се гледам во огледало и јасно си го гледам ликот малку е морбидно....што би значело тоа стварно не знам.
Сонувам како возам кола, до мене е еден колега од работа, а надвор е темно, потоа наеднаш се наоѓам во некој кафич/кафана/ресторан со големо друштво (машки и женски), и како одеднаш влегуваат тројца мои блиски луѓе од минатото заедно со керката на едниот пар која им се роди пред околу 4-5 месеца и седнуваат на маса блиску до нас, и они забележуваат дека сум тука но се прават како дека не ме виделе, и јас станувам како божем ке одам до тоалет и се поздравувам со нив, седнувам кај нив на маса, се шалиме, многу позитивно сме расположени, весели сме (но не се смеевме -напоменувам бидејќи знам дека смеењето има посебно значење), и како станувам од таму, одам до другата маса каде што ми стои ташната и од новчаникот вадам 500 ден и ги давам на бебенцето и и напоменувам "мајка ти и татко ти да ти купат среќа и едно братче", и продолжуваме да си се зезаме....