Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. BilanS

BilanS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Го сонував дедо ми кој е починат веќе две години, меѓутоа нема ден да не помислам на него.
    Сум седела во неговата куќа со баба ми и стрина ми и сум јадела нешто. Мајка ми и татко ми поминаа и ми рекоа ќе одат на бајачка дали сакам и јас, но ги одбив. Во еден момент се завртев и на креветот седеше дедо ми и дремеше седејќи. Се прашував дали е жив, зошто седи тука и видов како дише и ги отвори очите. Се држев за срцето кое забрзано ми чукаше и ми течеа солзи, а тој ми се насмевна и ме праша дали ми треба сок, млеко нешто..(секогаш се грижеше и не дозволуваше нешто да фали) Јас ништо неможев да одговорам и и кажав на стрина ми дека дедо е тука а таа вели.: а ти се причинува, и мене така ми се случува, што ти вика? И и кажувам а тој легнува во креветот и се покрива целиот преку глава.
    И се разбудив.. Се разочарав дека било сон, бидејќи премногу реално ми се чинеше.
    Ве молам кој знае нека ми протолкува.

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    А што би значело ако сонуваш дека си во манастир?
    Прво во манастирот бев ама не се сеќавам убаво, после во дворот на манастиорт се шетав. Мислам бевме цело семејство, а имаше и други непознати повеќе луѓе собрани низ дворот. :^)

п.с. Вечерта гледав слики од другарка пред истиот манастир, на свадба била. Па можно е и заради тоа, нели викаат што гледаш и што правиш во текот на денот голема е веројатноста дека тоа ќе сонуваш....ама чисто ме интересира што би значело

3. tina_p

tina_p Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Па споρед тоа што ми има κажувано баба ми..Κога починат ти спомнува нешто за јадење или пиење на сон значело деκа тρеба да отидеш да му го однесеш тоа што го спомнувал на гρобот за да имала душата миρ.
    Знам ми имала κажувано деκа и она го сонувала дедо ми година дена отκаκо почина на сон и спомнувал ρаκија и почнала многу често да го сонува истиот сон и пρашала неκого незнам κој и таκа и κажал и отκаκо му однесе ρаκија веќе нема сонувано.
    Ипаκ незнам можеби има и дρ значење,јас толκу знам од што сум слушала од постаρи.

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Што значи да сонуваш како си фатила бидермаер на свадба?
    Не ваљда дека ќе се мажам :^):D

Ама онака баш ме лупна по глава уште додека идев да се наместам у купот девојки, имаше многу девојки, стотина, а мене ме лупна по глава, нешто слично ко Шарлот кога го фрли и ја удри по глава Миранда во Секс енд д Сити. Мене ме удри по глава и го фатив.

Последна измена: 4 мај 2015
  5. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    233
    Сонував дека сум била бремена и дошло време за порагање, всушност јас како што се гледав имав мал стомак, но дојдоа од болница да ме земат за порагање и неколку пати ме седнаа на количка за да ме носат во сала, ама јас имав многу мали болки па ме вракаа (болките како будна да ги чувствував). Многу се плашев, но со мене беше човекот кој дојде да ме земе и постојано ме тешеше и смируваше (инаку непознат )
    На крај не се породив, се разбудив :)
    Не сум мажена, ниту трудна :)
    Има некакво значење сонот?

Последна измена: 4 мај 2015
  6. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Исто!!! И јас се сонив ноќеска бремена и тоа и другарка ми ја сонив исто(и тоа од бившите сме биле бремени(facepalm))..двете бевме заедно(а ние во реалност сме двете тинејџерки,бог да чува од такво нешто:lol:,исто и во сонот си бевме на таа возраст) бевме исплашени и гневни кон бившите исто и ги оговаравме,бидејќи на сонов не оставиле така безпомошни и мн бевме лути на нив (и во реалност сме им лути)..но најчудно ми беше тоа што другарка ми беше во 7ми месец бремена на сонов, а јас во 6ти месец(тоа се јуни и јули), а во реалност на тие два месеци сме токму ние родени,таа е во 7миот а јас во 6тиот.Исто така незнам во сонот каде се наоѓавме,само знам дека бевме во една темна просторија во која имаше само една клупа и маса.Јас се сонив едно време како плачам,сонот беше прилично страшен се плашам(односно се плашиме двете бидејќи имаме некои проблеми со бившите во реалност)да не се деси нешто лошо..Јас ретко да запамтам сон,досега ниту еден немам запаметено како овој ,дури памтам што разговаравме:nod:доколку има некое значење и знае некоја што значи нека пише.:sweat:

7. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Јас мислам дека многу Resident Evil се разгледав денојве, оти два дена со ред сонвам зомби апокалипса.
    До некој степен јако е да не речам, акција ми се сонојте хаха.. Ама прилично морбидно беше кога требаше да си ја убијам баба ми оти стана зомби xD
    Имам ужасно јака имагинација и се што сонвам премногу експлицитно е. Често се будам и се барам кај сум 5 минути испотресена, расплачена, испаничена.. Како и да е, знае да биде и забавно.

8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    ke imas nekoj uspeh , nekoe osloboduvanje , resavanje na nekoj problem , nepoznat covek - OZBORUVANJE

На JoVaSt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    @anakonda88 а знаеш што значи да сонуваш како си фатила бидермаер на свадба?

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.455
    Допаѓања:
    42.457
    Јас две ноќи веќе сонувам ρаботи повρзани со смρт, синоќа сонев погρеб и јас и цимеρκата го затвоρавме κовчегот и го носевме, а мρтовецот беше со отвоρени очи.Денес сонам κаκо било пρазниκ и јас одам κај дρугаρκа ми и κај мајκа и на гρоб, инаκу починати се тие, и таму на сρед гρоб една свеќа стои, јас земам да ги палам моите и тие се κρшат и се гаснат, на κρај и запалив и ги ставив.Исто вρеме бившиот мој го сонев, ама со него немам κонтаκт 7-8 год. синоќа во сонот го видов на погρебот, а денес во сонот мајκа му и сестρа му беа на неκој гρоб и палеа свеќи, не беше негов, јас пρобав да пρочитам чив е и да запалам свеќа ама немав во мене.Пρед да си тρгнам зедов еден леб од едно κесе го исκρшив и κаснав, а остатоκот го ставив таму.Не знам што можат да значат соновите дали се пρедзнаκ за нешто лошо или?Да напоменам деκа не бев вознемиρена во нив, туκу владееше неκој миρ.Ве молам аκо неκој знае неκа ми ги пρотолκува оти на мисла ќе ми се.

11. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    8.921
    Јас ноќеска сонував дека јас и снаами (која штотуку се породи) сме биле бремени и тоа во крајниот месец пред пораѓање чуствував болки и едвај се движев. Потоа како да бев со бабами и по една удолница полна со снег се симнувавме седевме со некои луѓе и едната од нив рече под тие клупи кај што седите има мртви луѓе. Незнам што значи сонов баш ме вонемири ако некој знае нека ми каже :D :*

12. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    Devojki koga ja vidov temata se setiv na son sto go sonuvav pred 2-3 meseci I na koj I den denes me lazat mornici... Vo kujnata imam vitrina kade mi stojat spomeni od svadbata e sega vo sonot namesto bombonite koi gi davavme imase crni bomboni I uste nesto dr crno I jas odam vo kujna tamu stoi edna zena koja ne ja poznavam I stava bombon crn I ja prasuvam zosto taa mi veli ako neka se tuka ubavo stojat I se razbudiv... Ako nekoj znae da mi go protolkuva :worried: od mob sum inaku

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.157
    Допаѓања:
    156.431
    Ме фати језа од еден сон.
    Како има починат, блиска личност, ама попот бил облечен во свечена облека (црвено златна), место во таговна, црна.

14. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    И јас сонуввв некои глупости.
    Живеам во зграда, прилично висока, на најгорниот кат. И сонував како цел поглед од тераса ми бил со мирно море. Значи ништо друго, нит згради, нит улици, само море пред мене.

Читав на соновников на фемина дека мирно море значи спокоен живот, но ако има некој друг толкувач тука, го замолувам да се изјасни ;)

15. tina_p

tina_p Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Значи уживање во матеρијалните задоволства но постои и тежина κоја ќе ја чувствуваш во вρсκа со нешто.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Сонував како во една соба седеле мајка ми,мајката и таткото на едно дете што ми се допаѓа и зборувале нешто и тој бил со нив ама сум се направила ко да не го гледам,а јас сум влегла со женско бебе во рацете сум им го оставила и заминав.Бебенцето беше ептен убаво и цело време се смешкаше им го оставив и излегов од собата..

17. bitaaa

bitaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2009
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Вака некни ја сонував шефицата на работа и беше во невестински фустан и едно време рече јас одам во 6часот ми почнува свадбата. А сношти сонував како стојам на постојка и го чекам автобусот за на работа и си најдов прстен влеговме потоа во автобус... потоа од нигде никаде дојде комшивчето со плачење и ми вика брат ми падна од тараса и умре и јас го гушнав и плачевме и потоа се најдов пред огледало и си ја стрижев косата и пак дојде комшивчето да ме викни да му помогнам и јас му реков сега да се дошишам ќе дојдам... што можат да значат соновиве...

18. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Да шишаш коса знам дека е убаво. Ќе ти се намалат некои грижи. Исто мислам (но не сум сигурна) дека и да умре некој е убаво. Му се продолжива животот.

19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас не е нормално какви хорори имам.. Секоја вечер нешто ново.
    Сонував пред некоја вечер како не напаѓаат Кинези, сите знаеме дека ќе нападнат и си тераме така. Па дури и сум отишла да се борам против нив. Врвот беше земам пушка и како се кријам паѓа едно мртво тело врз мене и да не ме убијат се бранам со него. :x(facepalm)

20. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Веке два денови со ред сонувам како тој што го сакам има друга...Првиот пат сонував дека шеташе со една девојка па кога поминаа пред мене таа му ја подаде раката,се фатија за рака и така продолжија:(...Готова бев да заплачам но не плачев..Вториот ден исто..Поминаа пред мене,тој и подаде рака и продолжија:|...Ве молам ако имаат некое значење соновиве да ми го кажете..Ви благодарам од напре:*:*