Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Заборавив да ве прашам,дали ова е некој знак дека има друга и дека треба да се откажам од него?

2. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Што е девојки сонував чуден сон ..
    Читав книга и полека си читам си навлегов во приказната и наеднаш гледам ми фалат страни неколку искинати од книгата беа , во себе се чудам каде се и зошто се искинати и си помислив аа многу тешко ќе ми биде сега да ја продолжам книгата некој дел ќе испуштам .. и толку беше се разбудив ..

3. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    @Elen4e123 потсвесно дане мислиш дека тој има друга? Може од тоа да е.
    Како што имам читано по соновник, да недостасуваат страници пд книга значи дека ќе загубиш нешто

На Mala Hembra, Elen4e123 и angelche16 им се допаѓа ова.
  4. SweetBabe

SweetBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    25
    Пред некое време,можеби има 3-4 месеци сонував дека сме излезени јас 3 другари( 2 женски и 1машко) и еден познаник да другарката. Бевме на место блиску до зградата наша било чудно местото,изменето.Другарите си заминале и само ми се насмевнале ме оставиле сама со познаникот на другарка ми(воопшто не личеше на него но бил тој). Седевме на земјата и разговаравме, тој беше постојано весел насмејан и ме гледаше со восхит. По некое време јас станав а и тој по мене и божем случајно падна врз мене. Не стана 2-3минути и јас сум рекла стани тежок си а тој само ми рекол ако ако навикни се ќе ти треба. Потоа сум заминала дома и со мајка ми седевме на балкунот имало страшна бура и беше темница. Ако знаете значење пишете. Фала од напред:)

5. BestFriends.99

BestFriends.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2014
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    441
    Вчера сонував дека сум пеглала пари..Значење?:?:

6. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Јас ве замолувам ако може да ми кажите што значи сонов:) свекорми синока сонувал нивата во село(на крајот од таа имало откорнати трње моментално)местото на сон имало дупка а внатре икона од богородица цела осветлена а околу неа бомбици..Тој и свекрвами на сонот земале по една бомбица и сонот завршил..

7. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    @Vikiliks Јас знам дека благо е убаво да сонуваш. Е сега дупката малку ме чуди, па можиш на соновников од фемина да си провериш значење.

На Vikiliks му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.973
    синоќа сонував дека сме биле во село со мајка ми во една куќа и сме разговарале за тоа како јас требало да умрам, селаните ќе ме жртвувале бидејќи во спротивно нешто лошо ќе се случело, како да сум се спасила од нешто лошо и тие почнале да трчаат накај куќата со такви запалени факели и викале на цел глас дека жива ќе ме закопаат а јас сум гледала преку прозорецот и сум се плашела а мама ме тешела цело време. Значење?

9. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    8.922
    Сонував како сум живеела кај снаами (само куќата ја сонував не снаами ) дома до дечко ми и неговото семејство заедно и татко ми дошол видел кај живеам и си заминал и не се лутеше воопшто а инаку вака не е таков т.е се лути што значи ова ? :D :*

10. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32

11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.003
    Јас сонував дека бев на роденден кај дечко на моја другарка во еден ресторан и додека јадевме сите одеднаш на нашата маса до мојата чинија излезе една лебарка и ептен ме уплаши. Тргнав и јадење и се, и другарките до мене го оставија своето јадење и толку од сонот.. Значење? :)

12. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Ве замолувам ако можи да ми кажите значење на сонов....
    Ние со мажот ми имаме направено свадба но во сонов ке сми правеле по втор пат бидеќи имало луѓе што не дошле на свадбата па за нив да по втор пат .... имало собрано луѓе но јас не бев облечена во невестински фуста ...со мажот ми сме пукале со пиштоли (како за веселба ) и потоа заминавме во црква. Таму кога влеговме тетка му на мажот ми му рекла да си одбери белезица од црква и му ја купи .... само незнам дали беше златна само знам дека белезицава на средина имаше како круг лилјаково .....што би можело да значи

13. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    2.358
    Девојки ајде кој знае нека ми каже што значи сонов... Сонував дека сум бремена, имав и стомаче и таа што ми беше докторка (што во реален живот не е докторка иначе) ми се јавуваше секој ден да ме праша како сум и и кажував дека сум добро, дека ми е пораснато стомачето, дека многу се движам. Исто во сонот бев на пазарење со мајками и купував работи за на работно биро (едно со друго нема везе ама ај). И неколку пати во сонот со рацете си го држев стомакот... :?:

14. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Не се сеќавам убаво на сонот, но знам дека сонував како два предни заба ми се расипале, исто така мислам сонував и забар, исплашена бев во сонот и не знам за еден заб што треба да одам деновиве да ми го извадат (т.е. пола заб бидејки ми е скршен) дали сонував како ми го вадат или не....многу бев исплашена и од тоа дека дијагностицирана ми била парадентоза и слично....има ова некое значење или може премногу сум исплашена за моиве заби последниве денови па затоа го сонував овој сон :)

15. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ja sonuvav prababa mi kako se vratila, znaci oziveala, kako da kazam ;( kamo da mozit da se vratit...
    Posle po nekoe vreme pak umrela a baba mi slavese za toa ;( ;( :fubar:

16. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Bubamaricka јас како што имам слушнато од постари ако сонуваш бремена жена или ти да си како во твојот случај дека тоа значи тежина...

Ivki ....за заби имам слушано дека не е убаво да сонуваш посебно предните .... но немора да значи сонот можи да си само преоптеретена со реалноста ....види си во соновникот на фемина пишува подетално

На Ivki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6

Прво на фемина соновник проверив но немаше тоа што јас го сонував и затоа тука го пишав сонот, во секој случај фала ти :)

18. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    2.358
    Фала sweety претпоставував дека е нешто така, се надевам ќе помине :)

19. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Jaс на сон сонував дека паѓам од некоја чудна карпа или дека некој ме турка и си ја повредувам раката. И другиот ден навистина се случи тоа. Навистина ја повредив раката

20. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Пред некоја вечер ја сонувв мојата болна сестра. Бевме пред црквата која се наоѓа во наа близина. Имаше многу луѓе но тие беа во сенка. Кога влеговме во црквата мојата сестра почна да оди и зборува. Неколку вечери со ред го сонувам ова дали некој може да ми објасни зошто. И кои се тие луѓе кои се во сенка?
    Ви блаблагодарам.