Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Мене понекогаш ми се исполнува она што ќе го сонам

2. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455

3. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    ВЕ МОЛАМ кажете ми што би значеле овие два сона, битно ми е...
    Соновиве ги сонувала мајка ми, и за да не пишувам во нејзино име, ќе ви ги прераскажам:
    **Како на мене ми звони на мобилен бившиот дечко со кого веќе 8 месеци не сме заедно, ми вика "отвори врата", јас станувам и ја будам мајка ми под изговор дека ми се оди во тоалет, а страв ми е (купатилото ни е на долниот кат), мајка ми ми вика да одам, дека ќе дојде, но јас и мавтам рака, и кога стана и кажувам дека он е пред врата без да слушне татко ми. Мајка ми прво ми вика да ѕирнеме преку прозор да се осигураме, јас ѕиркам од кујна, она од кај нивната соба, но темно е надвор и ништо не се гледа, тогаш ми вика да му се јавам да запали светло, како он пали и мама забележува дека он држи пиштол во рака, и ми вика чекај јас ќе отворам, отвара врата и пиштолот испукува.... и она се буди (се разбудила пред да види дали пиштолот ја погодил неа или не)

**Потоа си легнува мајка ми и повторно сонува нов сон, како сме во село на нивата и како одеднаш со кола бившиот мој со мајка му и татко му доаѓаат таму, он се симнува од кола и трча накај мене, а јас накај него и се прегрнуваме и многу сме биле среќни во тие мигови, и одеднаш од некаде се појавува сосема трета машка особа со пиштол во рака (во сонот непозната за мајка ми) и мајка ми извикува НЕЕЕЕ... и како третата особа извикува "ако не може јас да ја имам, нема ни он да ја има" и испукува со пиштолот, а во тој момент мајка ми излетала пред нас за да не спаси и куршумот ја погодил во стомак. За да не продолжи да пука, таткото на мојот бивш дечко, трга со колата и ја удира непознатата машка особа и го бута на земја. Јас и мојот бивш дечко сме почнале да викаме да ја спасиме мајка ми, сме викнале и брза помош, но таткото на бившиов дечко рекол оставете го он нека умре (за непознатата машка особа), да ја спасиме жената, да не беше она вие немаше да бидете живи, а што би правел јас без вас двајцата...и татко му ја качува мајка ми кај нив во кола возејќи накај болница и на сред пат сме ја префрлиле во брзата помош...и така се разбудила мајка ми.

Би ви била МНОООГУ благодарна доколку знаете да му кажете кое би било значењето на овие два сона.
    Фала ви.
    Поздрав :)

4. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Сонував како сум се породила и мене ме пратиле дома, а бебето го задржале во болница и воопшто не сумго видела.
    И како излегуваме од стан со син ми, да одиме во болница кај бебето, а јас никако неможам да заклучам. Чекаме лифт, а никако да дојде. И едвај стигнуваме во болницата.
    Таму никој не ми кажува каде е бебето. Му вртам на маж ми, не се јавува.
    И толку се разбудив.

На maca cvet му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    96.668
    Девојчиња, сонував како сама си извадив заб. Значи, таман и реков на мајка ми во сонот ме боли, го грабнав и го извадив со прстите за секунда пред огледалото и осетив болка, па дури и звук се слушна кога излезе коренот на забот. Ај ќе ве молам некоја што се разбира, знам не е убаво, ама никаде не можам да најдам ако сам си извадиш што значи.

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.885
    Допаѓања:
    15.782
    Гробишта? Бев низ гробишта и трчав за да излезам, сето беше дупки и крстови наоколу. :(:worried:

7. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Мразам кога сонувам, секогаш се будам со главоболка. :'(

8. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Сонував змија.
    Ни влегла дома и не сме можеле да ја избркаме.
    Во фемина соновникот пишува дека змија значи дека ќе сум останела бремена. :D :D
    Баш ќе видиме :D

9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Јас кога сонувам змија обично ми кажува сонот дека ке имам кавга, непријатност некоја и навистина така се случувало....предзнак ми е на душман, на непријател..Внимавај нешто дома да не ви дојде несакана вест.

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Bivsiot go sonvav vo sonot sni imale posleden razgovor,jas razgovarav dolgo i go prasvav kako mozese taka da mi napravi i kako mu e so novata a toj kutese me ignorirase i mi se smeese vo lice,na kraj stana mi rece I TI KE SI JA NAJDIS SREKATA KAKO I MENE i si zamina...
    Ova bese dovolno da se razbudam voznemirena sve vo vrska so ovaj covek me voznemiruva sve;(

11. Bonx

Bonx Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    44
    Ќе почине некој твој познаник. Јас така до сега имам сонувано 4пати, и после тој сон за некој ден почивуваше некој од познаниците. :|

12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Епа вака...пред некоја вечер го сонував бившиот..ме качи во кола и ме праша дали сум добра а јас не одговорив... после почна да ми кажува да бидам силна...да се пазам.го прашав од што ? од кого да се пазам..ми рече не смеел повеќе да зборува...го молев да проодолжи и ми кажа да не прашувам и дека премногу ми кажал...јас инсистирав и ми кажа дека сум паметна и дека ќе ги видам сите дволичности...и на крај ми кажа да се чувам и ме симна од колата... што може да значи ова ? предвидување некое ? да послушам што ми кажа...не сум сигурна..??

13. enci

enci Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    41
    јас пред 3 години сонив два сона кои што ќе ги паметам цел живот до детал,бидејќи и како да не беа сонови туку блиски мои починати ми се појавија со цел да ме утешат.Незнам што да мислам и верувам и не верувам во некои работи но после тие сонови малце повеќе се подзамислив.да напоменам,мајка ми е почината и едниот сон е во врска со неа а другиот со дедо ми (кој исто е починат)и повторно мајками.вака беше првиот. Се шетав како низ стара турска чаршија со еден човек стар со многу кратка коса и брада целиот бел .тој ме имаше прегрнато а јас толку убаво и смирено никогаш не сум се чувствувала,неможам да опишам,голема смиреност и спокој,ама тој цело време ќутеше и наеднаш се најдовме пред полица со книга и тој само ми рече одбери си некоја од книгиве која сакаш и јас зедов една ,тој да допре и од книгава светлост некоја се појави и јас му викам нему кој си ти дедо толку убаво што ми е со тебе ,а тој само ме погледна се насмевна и продолживме да одиме и ме изнесе на една ширина како балкон а доле имаше свадба (сите беа со димии).Човекот наеднаш го снема и останав сама , ја гледав свадбата и само се свртев и видов дека кон мене иде жена цела во црно(како св.петка) а дланките ги имаше една над друга вкрстени .и јас пак ја прашав кои сте вие луѓе што толку ми е убаво со вас ама и таа само ќутеше и јас само ја прашав дали вие сте поврзани со мајками која умре.Ако сте, те молам однеси ме сакам да ја видам.И таа само ми рече иди по мене и продолживме.Таа како да лебдеше а не да одеше.Се искачивме како на едни скали и наеднаш се појави маж со бело облечен и могу долга брада а до него 5 жени ,меѓу кои и мајка ми.И човекот ми рече многу се грижиш и се секираш за мајкати,ама немој зошто ним тука им е убаво,само 2 дена ги чуваме во гроб и после си ги земаме горе кај нас,тука има се и многу им е убаво.Продолжив да одам со нив сите се смееа а мајками беше тажна и јас ја прашав зошто е тажна кога чичкото рече дека тука ви е убаво а таа само ме погледна и ми покажа конец еден и ми рече како да не бидам тажна кога ми е темно,кажи му на татко ти фитилот од кандилото да го намести многу ми е темно и продолживме. НаеднасШ рече сега ти мораш да се вратиш со жената што дојде таа ќе ти покаже патот тука уште е рано за тебе. Јас почнав да плачам а таа ми рече немој да се секираШ и немој да плачеш зошто тука се има само единствено ми е тешко што нема да бидам тука кога ќе се мажиш.и се разбудив.На татко ми му го немав кажано сонот ми беше тешко ама после една недела тој дојде од гробишта и ми вика никако кандилото не гори одма се гасне незнам што да му направам и јас тогаш си поврзав со сонот и му го кажав.после тоа го прашавме попот и ни рече сменете го кандилот и ставете подолг коноп и така направивме и после си гореше нормано до крај.А вториот сон беше како дедоми кој е починат пред 15 години дојде кај нас со мајка ми ,која исто бее почината тогаш. седеа и наеднаш деоми стана и рече дојдовме само да ви кажеме да не секирате зошто Вукица ( така се викаше мајка ми) е со мене заедно и ке ја чувам.излегоа и надвор ги чекаше коњска кола а дедоми се сврте накај баба ми и и рече сега е многу рано ама наредно идење јас ќе те земам и тебе со мене да си одиме. и заврши сонот. вистина нареден смртен случај во нашата фамилија беше бабами . ете толку од соновите или како и да ги наречам,може и претскажување ,зошто за секоја ситуација што ќе се деси мене многу сонови ми кажуваат,ама не сакам што е така.позз

14. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569

На enci му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    zdravo mnogu cesto sonuvam kako se molam pred bogorodica za dete ja baknuvam ikonata i ostavam pari amnogu cesto go sonuvam vo seloto na majkami mazena sum 3 godini

16. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    dali neseto mi se kazyva vo sonot oti mnogu cesto go sonuvam dali treba na vistina da pojdam da si zapalm svejka na bogoridica

17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.612
    Допаѓања:
    167.349
    Многу ретко сонувам, ама кога сонувам се будам со плачење.
    Последно сон за кои на нет неможев да најдам значење се одвиваше вака: бев на концерт и таму видов детето со кое скоро-направив-било-што како танцува со една и не ми обрнува внимание ама не ми е тешко за то воопшто (ни на сон тешко ми падна за него ни на јаве гајле ми е) и си терам ќеф јас башка со друштвото и после то наеднаш се наоѓам дома во тоалет и со жилет сечам под вратот над градите. о,О
    Према фемина соновник барав под клучен збор - брич, зошто немаше никакви резултати за жилет, и излезе „треба да бидете особено внимателни“. Некој кој повеќе знае?

18. macedonec15

macedonec15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Според христијанската вера соновите поголем дел се дело на ѓаволот тој влегува во сонот за на луѓето да им направи немир. Помал дел од соновите се од господ тој преку соновите ни препорачува нешто . Според психологијата луѓето сонуваат најчесто нешто што им се случило во текот на животот или нешто што не се случило. Но никогаш не можеме да сонуваме личност што не сме ја виделе

На maca cvet и kateto123 им се допаѓа ова.
  19. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    18.482
    Ve molam nekoj koj znae znacenja na sonovi ako moze da mi pomogne da mi pise licna poraka nemozam ovde da go pisam a mn mi e bitno..izvinete za fondot od tel sum nemam kirilica..nova sum na forumot se nadevam ce se druzime :)

20. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Што значи некој ако знае сонував еден сон , со една моја другарка седнати бевме и пред мене голема маса со цвеќиња , направив еден букет од нив и наиде една личност од моето минато , никогаш не мислам на него на јаве али во минатото го сакав и ми значеше, помина покрај нас и само рече јас ќе го земам , го зеде букетот и без збор си замина...