Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    дали некој може да ми каже што значи на сон да сонуваш ореви?

2. sanjaspasova

sanjaspasova Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Сонував дека дома ми се појавил мал црн глушец и сум се преплашила, а глушецот влезе во една дупка па дошол татко ми и го убил глушецот дали некој знае што значи сонот?

3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Sto znaci da sonuvas deka nekoj blizok e mnogu bolen? Ve molam ako nekoj znae, mnogu bi mi znnacelo.

4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Болен од било што или ?

5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
  6. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
  7. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    @Winter Lady ili @psychic или некој друг ве молам ако може да ми го протолкувате сонот.

Го сонував бившиот заедно со неговата сопруга која моментално е бремена ( и на сонот беше бремена) и неговата мајка.
    Во дворот имаше како бетонски ступчиња како скали од бетон, на едната страна лежеше мајка му и не мрдаше, на другата страна на бетонот лежеше неговата бремена сопруга.

Стоевме кај него во двор тој ме гушна но на сонот мајка му и сопругата не знаеа дека сум му бивша девојка и ме запозна со нив како пријателка.

Одевме нагоре по улица требаше да оди на лекар со сопругата заради бременоста и таа цело време ми раскажуваше околу испитувањата.

Пред да влезат во колата тој прв влезе го бакнав во образ и го погалив по лицето му реков јави ми се не можам никако да стапам во контакт со тебе.

Тој само ме погледна и не одговори, тие приметија дека го бакнав и ме погледнаа зачудено, се поздравив со двете им реков мило ми беше што ве запознав но не ми вратија и си отидов а тие отидоа со колата.

Претходно кога сонував сон за него излезе се точно но за жал на лошо а сега после толку време повторно го сонувам и не знам што значење би имало, ако знае некој нека ми протоклува. :)

8. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    Anyoneee???? :wasntme:

9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Милаа види во сајтот на фемина во соновниκот не се ρазбиρам мн од сонови , таму напиши под κлучен збоρ бивши и κе ти излезе нешто што е повρзано со твојот сон сигуρно , минни баρав за болен ама не излегува ама мислам деκа κе оздρави неκој или нема да се ρазболи , а аκо сонувате неκој да умρе тоа значи деκа му умρело злото не се сеκиρајте . Поздρав :)

10. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    @Lavinija ја нема веќе psychic, не толкува на форумот, а и онака не е активна. Еве од соновник какво е значењето
    Бивши од младоста - Во сегашната врска ви недостига спонтаност и безгрижност. Премногу сериозно си ги сфаќате постапките на партнерот. Бивши со кого неодамна сте се разделиле - Нема да сте задоволни од својот сексуален живот."
    Луѓе мене секоја вечер ме маваат кошмари :( Веќе страв ме фаќа. И тоа секогаш кошмарот е за наредниот ден. Неколку дена не ги паметев и беше добро, само некои слики од нив ама не ме плашеа. Синоќе го сонував денешниот ден.
    Почетокот не е ништо страшно, како се будам, исто како што е, мама и тато не се дома и одеднаш излегувам од дома и одам накај амбулантата и зборам со мама по телефон и ме прашува дали сум будист :^) и јас ѝ реков дека сум христијанка, ама не сум религиозна, туку спиритуална повеќе и мама ми вика да ми го однесе шишенцето со вода што го носам на теретана во црква и после од тоа да пијам и ми вика утре да сум одела на бајарица. И јас си викам во сонот, што ѝ е,мама не ни верува во такви работи.
    Се враќам дома и одеднаш е ноќ и легнувам во кревет и како секоја вечер, си дремам на телефонот. И одеднаш чувствувам присуство, знам дека имам демони во собата. Светнувам со телефонот, не можам да ги видам, освен еден, а изгледаше како мене. Почнав да викам по нив и ме нападнаа, ѝ се фаќам за крстот од нараквицата да ги истерам, ама ги осеќам на вратот како ме задушуваат и се виткам со телото на напред, со необична брзина и еластичност, телото ми се изобличува и некој глас ми вика од внатра „Знаеш ја Оче Наш“. Ја кажувам Оче Наш еднаш, пак ме гушат. Ја кажувам втор пат и осеќам дека ги снемува ги отварам очите и си ги гледам нозете целите свиткани преку главата и пак ја затворам главата. Пак ги затворам очите и телото ми се одвиткува и паѓам во креветот во лежечка положба, ама појма си немам на која страна. Ги отворам очите да видам и се будам.
    А бев заспала после 2, а се разбудив во 2 и 25, што значи 20тина минути сум спиела. Може ли некој да ми протолкува или да ми каже нешто во врска со кошмарите и зашто ги имам константно секој ден.

11. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    @ColoursOfTheRainbow
    Земи крстена вода, напиј се измиј се, попрскај на креветот и почади со темјан во собата кадешто спиеш.
    Обично кога немирно спијам така правам и ми помага.

Можеби е само плацебо ефект но има ефект во секој случај.

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Сонував како го запознавам мојот полубрат, се шинав барајќи на соновници нигде нема толкување. Ако знае некој нека пише, фала. Поздрав. :)

13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.369
    Pred nekoe vreme go sonuvav bivsiot decko i mm .. e sega vaka kako so mm da trebalo da se sretnam bil dojden u blizina na mojata kukja a isto i bivsiov u komsii kj mene bil dojden ama u sonov mn me zamaral da se smirime duri i nekolku pati go menuvav brojot no uspevase da go najde .. I samo sto izlegov od doma pominuvam pokraj kukjata na komsiite ete go toj me ceka u dvor kj niv i napnuva pak po staro ja mu se javiv na mm ( inaku u sonov toj bese moj decko ) da dojde kj mene deka mi treba pomos zatoa sto bivsiov me napadnal sakal da me zeme da me nosi doma kj nego da me zapoznael so negovite .. Za sekund mm bese kj mene u maalo pa se tepaa vikaa krv na site strani .. Za nesrekja i jas nastradav pa koga vidoa deka me povredile nesakajki ete ti gi u bolnica dvajcata ... bdc :|

14. Koenigin

Koenigin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки, знае некој да ми каже што значи да сонуваш тетовирање...? Ме тетовирале на раката, над шаката, од двете страни...некои имиња со обична игла и мастило...не чувствував болка, само тетоважата веднаш ми фати рана и стана грозна а јас си ја лупев :puke: немаше крв, болка... Инаку немам тетоважи а не ни сакам :| ....фала

15. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Здраво, пред два дена сонував како една од обетките кои истиот тој ден ми беа поклоните ми се скршила (како ги барам за да ги ставам и забележувам едниот круг од едната обетка се скршил - го нема).
    Синојка сонував како повозрасна женска особа која ја познавам одеднаш започнува тема за моето минато и врската со бившиот дечко, како он не знаел што изгубил и дека тоа му била најголемата грешка во животот и одпосле ми соопштува дека сум 4 месец трудна (а јас не сум знаела), и одпосле во сонот се видов и јас трудна - со мало стомаче :D.
    Ова се само делчиња од соновите на кои се сеќавам.
    Фала ви.... :*

16. Lana del Rey

Lana del Rey Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Dali znae nekoj što znači da sonuvaš žensko bebe? Bifšiot moj sonuval kako ja uspiva kerkami. :|

17. CurlyGirl666

CurlyGirl666 Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1

Би ти препорачала и пред да легниш да спиеш кажи ја молитвата Оче Наш, и попрскај се со крстена вода на лицето, на креветот и напиј се една голтка. Мене ми помага. :)

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Natee2

Natee2 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    108
    Сонував еден страшен сон..Мајка ми била курва со сите се сексала на сите места тоа сите го знаеле ме гледале со други очи,што значење би имал овој сон ?

19. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    што значи да сонувам авион бел и кружел околу и јас сум го гледала и ми станало многу сомнително?

20. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Обично не прашувам за сонови, ќе видам значење во соновникот на фемина, но сега морав.
    Сонував како починала мајка ми. Душа моја, најубава, дозволив во раце да ми умре. Многу плачев во сонот,дури осетив дека и очите ми се насолзија навистина, се разбудив со солза на образ. Не сакам ова да се случи, не сакам ни да помислам :(