Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.502
    Девојки веќе неколку дена ма мачи сонов.
    Обично не обрнувам многу внимание а и повеќето ги заборавам ама овој ми се мота низ глава, дури и страв ме фаќа.

Бев легната на болнички кревет, во некоја си лабораторија, во неа беа дечко ми и на дечко ми брат му кој е биохемичар, и беше облечен во бел мантил. Како што лежев се доближи до мене и ми прозборе нешто во смисла спремна? Требаше да ме погоби не знам, се сеќавам дека плачев и низ солзи климнав во смисла да.
    Само од позадина го видов дечко ми нешто ми искометира како извини не можам јас ништо тука ( во смисла да ми помогне).
    И на дечко ми брат му, демек докоторов во сонов фрли како коцки лед врз мене, ама чувството во тој момет што го имав не можам да го опишам со зборови. Буквално осетив како да почнувам да умирам, како да почнува да ми се двои душата од телото, се ежам дури и сега кога го пишувам ова. Значи не само во сон туку буквално осетив како реално да се случува. Се разбудив веднаш и тука заврши сонот.

2. Lana del Rey

Lana del Rey Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Venčanica ili bel fustan znači svadba

На your-girl.-.friend му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lana del Rey

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Ako si gi gledala a ne si si igrala so niv novorodence vo semejstvoto. Ako si si igrala grizi.

4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    A dali nekoj znae sto znaci krstevi,ikoni i manastiri sonuvam sekogas pred praznik,a imam i darce vo crkva odneseno,i vo manastir i pak isto sonuvam mozebi ne bas za sekoj praznik no koga i da sonuvam koga ke vidam praznik se blizi,nekako me izmacuva pomislata na toa ako moze nekoj da mi kaze sto znaci fala vi odnapred

5. Lana del Rey

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Bolest , opasnost shtom si lezela na krevet a toa shto si go osekala kako vo realnosta imas zli duhovi v kuki. Pojdi si v crkva i si zemi krstena vodicka , ostavi si darce vo crkvata i zapali si sveka.
    Neka e gorniot so tebe.

6. Lana del Rey

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Krstovi ako sonuvas opasnost ako e samo 1 smrt no ne vo bliska idnina 2 ke izbegneš opasnost 3 pocest , mnogu krstovi blagosostojba.
    Manastiri grizi neprijatnosti, mracna idnina.
    Ikoni grizi , ako ja stavas na zid cest sreken brak , ako ja simnuvas od zid smrt.
    Idi si v crkva mila.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Fala,imam ideno no pak isto me zagrizuva sto nonstop e pred praznik,nesto od ova imam citano vo sonovnikot na femina,no sepak fala ti

8. Lana del Rey

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Nishto poveli vo sekij moment.
    Jas znam na primer ako sonuvash pred den praznik deka nemalo da se ostvari.
    Neka e na dobro :*

9. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    ne e pred den na pr vecer sonuvam za edna ili dve nedeli praznik

10. Lana del Rey

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Oh more mila na arno i ubo neka e se nadevam deka se na prazno.
    Na praznici obavezno da si nosiš darce v crkva zapali se sveka za zdravlje.

11. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    18.482
    Devojki znae li nekoj znacenje na sonot sonuvav kako mene na drugarka mi i drugar mi ni pagjaat zabi :( i toa mnogu zabi gi sobiravme vo ustata padnati i so rakata gi pridrzuvavme da ne ispadnat :sweat: mene mi bea padnati pola zabi od gornata vilica :worried: uste se cudam na sonot..inaku i majkite nasi dojdoa i ni vidoa vo taa situacija :shake:

12. Natee2

Natee2 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    108

Ако ви паѓаат заби
    Предзнак за сериозна болест или смрт.

Ако ви падне катник или умник
    Предзнак за смрт на ваш далечен роднина.

Ако ви падне преден заб
    Предзнак за смрт на ваша блиска личност.

13. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    18.482
    Go vidov i jas ova na femina zatoa i poveke se zagriziv ako znae nekoj podetalno..

14. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    ako si osetila bolka ke pocine nekoj blizok,ako ne osetila nekoj dalecen

15. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Пред некој ден мајка ми сонувала како доцна вечерта, она веќе била легната, а татко ми сеуште седел на тараса, одоздоле повозрасно машко го прашува дали сака гости, татко ми не го познава но вика повели (тоа бил таткото на мојот бивш дечко), кога во позадина татко ми ги здогледал мојот бивши и мајка му и веднаш не разбудил мене и мајка ми. Мајка ми излегла во пижами и се извинила и рекла дека ќе оди да се пресоблече, а гостите да влезат во соба. Вратата од мојата соба била отворена а кај мене во соба било расфрлено и бившиот ме прашал зошто е такво а јас сум одговорила дека сум досредувала од кречењето. Во тој момент збунето јас сум прашала што бараат, и бившиот клекнал на коленици за да му простам (иначе он на мене ми се налути во реалноста), а после него клекнала и мајка му да бара прошка од мене како божем она е виновна за се, јас сум и рекла да стане и дека она нема никаква вина, дека само јас и он сме виновни, и во тој момент исто така он извадил прстен за да ме побара за жена, јас сум прифатила, станал, ме гушнал и ме бакнал, а мајка ми само прашала дали сме сигурни дека сакаме да се земеме после се што поминавме, но ние сме рекле да. Тогаш мајка ми му се јавила на брат ми да купи нешто за пиење, он земал сокови, пиво...а меѓу другото и шампањско и бил многу радосен кога слушнал дека со него ќе се земам и одма на другар му му се јавил за да го земе пиштолот од кај него и со него испукал за да пукнеле душманите :) зошто многу ни завидуваа на мене и на тој дечко додека бевме заедно.
    Одпосле мајка ми се јавила кај некои роднини и сите биле пресрекни и плачеле од радост дека со него ќе се земам, а исто така и мајка ми во сонот премногу плачела од радост....

Има ли сонов некое значење...
    Фала :)

16. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ne sum sigurna no ako ne ste zaedno mozebi ke se smirite mozebi i ke se zemete,a ako ste se skarale moze i majkamu bila kriva za toa stom pobarala proska

На Ivki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    не сме заедно, а колку што мислам мајка му не е крива бидејки он на мене ми се најути :) , освен одкако он ми се налути ако она искоментирала нешто на него за што јас не знам :)

18. Lana del Rey

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Toa e kako shto pishuva na femina.

19. Lana del Rey

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    More od kaj znaesh moze i taja mu ima kazano neshto pa ti se najlutil!

20. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    14.412
    Последно време само кошмари сонувам. Смрт на драги луѓе, убиства, некои необјасливи ситуации, тешки и мачни сонови од кои сум како во бунило и незнам дали спијам или сум будна. Се будам со главоболка, тежина во градите и цел ден сум вознемирена...