Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    јас мислам дека е тоа друго нзм шо да ти кажам ајри

На IronLady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Во последно време сонувам како со колегите сме на некој забави и дружења и нон стоп сум во присуству на заменик директорот кој за разлика од дргуите колеги мене ми се доверувал за работи кои го мачат. И синока сонував дека сум отишла на забава со нив, но бидејки јас работам во одделение во друг град сум морала да заминам со автобус, но повеке пати сум доцнела на автобусот бидејки со заменикот сме правеле муабет за некои проблеми на работа. и на крај сум го испуштила автобусот а сум имала премногу тежок куфер со мене...

3. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    57
    Сонував сум била некаде на гости и на враќање кон дома кај мене имало музика свирачи се додека не влезам дома. Пред да влезам од врата го видов дечкото кој ме симпатизира а јас го одбегнувам нонстоп седеше на столче во дневната, па инстиктивно се вратив пак назад. Кога влегов музиката престана и ми кажаа дека поводот бил мојот роденден. Со сите се поздравив здраво здраво, а среќен роденден никој не ми рече. Меѓу гостите беше и баба ми која почина пред 5 дена. И со неа само се поздравив а таа ништо не ми рече само беше намуртена. Седнав до една другарка моја и ја прашав каде е другата другарка зошто не дошла а таа ми рече не излегувала имала нешто работа. Отидив да се облечам прикладно за роденденот но кога се вратив сите си заминале освен дечково кој ме симпатизира со неговиот другар и девојката негова ме чекаа. Кога видов дека се само тие се вратив кај мајками во другата соба зашто несакав да контактирам со него. Се погледнав во обувките носев сандали на полна пета и видов дека ремчето каде што се закопчуваат ми го нема па и кажав на мајками а таа се наведна и ми рече еве го се свиткало само. Си ги закопчав сандалите и тргнав пак накај дневната кај гостите. Така и се разбудив. Има ли некое значење сонов? Ви благодарам однапред.

4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.076
    Sonuvav kako drzam bebe vo race ,bev sednata na zemja i vo isto vreme placevme silno so bebeto,do mene imase ikona so Bogorodica i ikonata placese...go znaete znacenjeto na ova ?

На 2212 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.392
    Допаѓања:
    250.190
    Јас и моите сонови. Синоќа во полусон ми се чини дека сонував како мајка ми кажала каде има гледарика, и сум пошла таму со мм, ги најдовме другарите седеле на една маса, со нив била една девојка/жена слушнала кој барам па ме однесе кај нејзе. Гробиштата беа на спротивната страна а таа ме одведе на гроб и јас почнав да си ги кажувам маките,станала гледариката не знам дали била мртва, јас знам дека барав жива гледарика ме фатила за рака и рекла јас ова девојче ќе го зеам со мене. Јас се противев се отргнав и велев дека нејќам да умрам, сакам да сум жива и се разбудив. А не збам за каде ме викала. Кога заспав пак го досонував пак сонот така што вујна ми пренесе што ми предвидела и дека никој немало да умре.И правев некои адети.
    Денес сум преплашена, се плашам да не ми се случи нешто. Некој асално да ми протолкува или сонот е плод на психолошката моја состојба. Сонуван е на празник плус.

6. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    синиќа сонував дека сум била бремена и сум имала големи болки. а јас имам 13 год. погогнете ми феминки нзм што значи ова но цел ден само тоа тоа ми е во мислите

7. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    кога сонуваш дека некој ќе умре му се продолжува животот, но ако не умре мислам дека му се скратува животот не ме држи за збор ама мислам дека вака беше

8. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Девојки вчера вечер сонував како гледам едно мало кутиче и така како златно али тоа сум го видела од врата и кога сум го погледнала кутичето ср отвори и имаше слика од Исус и Марија исус кога бил бебе и марија како ги држи. Ја прашав мајка ми ми рече или те чува или бремена си и машко носиш а прашината е дека не си мажена.
    Што мислите вие за сонов дали имате мислење како мама или друго.

9. Ivanaxx

Ivanaxx Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1

10. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Ако сте болни и лежите во болница
    Ви претстојат финансиски проблеми. (Ова е од фемина соновникот)

На Ivanaxx му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ivanaxx

Ivanaxx Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Фaлa ти

12. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    сонував некоја жена во бело. И нешто ми зборуваше но јас не се сеќавам и ништо не и одговорив. неа ја снема и некако се најдов во дневната и мајка ми беше тука и ми рече зошто не и зборуваше на жената. и јас и реков па не ја познавам. мајка ми ми рече на сонов таа е св. петка одма да и се извиниш.
    цел ден го мислам сонов и мислам дека треба да одам до црквата св.петка што друго би ме посоветувале вие.

13. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Auuu me naezi postot :)
    Da odi si vo crkva zapali si sveka pa ako sakas i darce odnesi si,jas na tvoe mesto bi go napravila toa pa dur i ikona bi si kupila od sv petka msm sekako od crkva pozz

На Lana del Rey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    и јас исто мислам ќе отидам што можам поскоро

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. skorpija123

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Јас мислам дека св. Петка е во црно кога ќе ја сонуваш. Да не те лажам, можеби кај секого има различно значење

16. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    и јас така знам дека е во црно но мајка ми на сонот ми рече дека е таа. нзм сепак јас ќе отидам до во црква

17. skorpija123

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Да појди си...која и да е сепак за светец се работи

18. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    да тоа мора

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.486
    Јас сонував како одам во една шума, жолта светла и убава со густи дрвја и многу паднати листови, на сред шума минуваше пруга и јас одев по неа, се осеќам малку испаничено како да сум загубена, но истовремено и пријатно ми беше во сонот.Има некое значење?

20. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    Ke ve zamolam nekoj da mi kaze sto znaci sonov:
    Sum se vrakala od nekade i sum minuvala otkaj kukata na eden simpatija od detstvoto i imalo luge nadvor sedele i jas sum nosela vo raka beli cevli kako lizgalki odozdola i me viknala edna zena sto ja znam i me prasala za cevlite i jas sum gi dala i nekako site se izraduvale i stanale nekoi i edna zena pocna da pee demek bidela rabota i eden covek pocna da mi stava vo cinija od mezeto nekako cudno sum se osetila.

Inaku tipov ne e zenet i nz dali ima devojka no oddamna se svigame a nemame kontakt i koga bi sakal jas bi bila so nego,navistina.A zenava sto me vikna vo sonot e drugarka na majka mi i ona se druzi so niv,belkim ke bidid nesto:)