Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    33.240
    утрово сонував...Дечко ми дошол кај мене дома и веднаш извадил златен прстен и ми понудил брак.Прстенот бил старомоден(плочка и на неа имало три коси линии)

2. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    свадба и ќе добиеш заштита од некое моќно лице

На 24.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    смрт или болест на некое лице од твојата блиска околина ... :|

4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    често овие денови сонувам како ми прават операција на сотмакот, и како сум бремена , и имам мало бебе за кое од многу обврски неможам да му се посветам и чувствувам грижа на совеста...три пати слицен ваков сон сонував оваа недела

5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ Имав и јас ист сон ваков баш периодов, па баш читав/толкував низ нетов за истово. Бременост е тежина. Чим ти правеле операција, поточно си се породила претпоставувам, како што кажуваш дека си била бремена. Значи дека ќе ти олесни од некоја тежина што ја имаш, или некој проблем што те мачи периодов. Бебе е среќа, почеток на нешто, посебно во фамилија некоја среќа ќе имаш/имате.
    А, тоа што не си можела да му посветиш внимание на бебето од обврски, точно не знам што би значело. Али може и да биде во буквална смисла, да не можеш да се посветиш на проблемот што го имаш периодов, или ситуацијата..

А јас да прашам за моиве соништа, што мислите тие што се разбирате и верувате во нив. Јас се разбирам исто , но ме интересира мислење и од други. Во последниве речиси две години, почнав да сонувам руса девојка или да кажам жена поточно. Од прилика 30, 30 и нешто години да има еве. Небитно тоа толку. До сега, еднаш годишно ја имам сонувано и тоа се во ист период. Првата година ја сонував периодот од април до јуни. Исто и оваа година така нешто беше, или преку сила јули месец. Девојката во тие два сона нонстоп ми толкува за иднина. И само за иднина, ништо друго. Ми зборуваше каде ќе сум живеела во странство, колку деца ќе сум имала, што ќе сум работела и сл.. Малку језиво..

Додека ми ги зборуваше овие работи мене слики ми се појавуваа од сите овие работи, се видов јас на некои си од 27 години до 30 на работното место, две бебиња на кревет видов, видов високи згради како во странство што се, и такви слични работи. Искрено, малце језиво пак ќе кажам ми беше првиот пат кога ја сонував и со сите тие работи што ми ги кажуваше. До толку детално некој за иднина да ми кажува, не фала. А и чудно е. Ама толку го памтам сонов од А до Ш, ми остана во глава. Вториот сон , годинава, пак нешто вака беше само без слики, али истите реченици. Не го памтам многу вториов. И тоа би било тоа. А да, и многу позитивно, убаво, среќно се осеќав во овие два соништа додека ја гледав/слушав девојкава :) ( Во сонот не осеќам дека ја знам девојката, али во реалноста 100% сум сигурна дека ја знам. Така некое чудно чувство имам за неа)

6. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Ве очекува насилна промена, болест, семејни грижи

7. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Сонував како цело мое школо е собрано на еден рид, висок и стрмен и луѓе (муслимани) не тераа да се фрлиме од ридот, за тие што се противеа луѓево земаа нешто слично на ова:
    И муслиманските деца ги туркаа со ова од левата страна, а другарка ми се чудеше зошто баш од левата, и јас и викам дека кај нив се паѓа од лева страна :^)
    И океј ние со другарка ми се фрламе и како што паѓав во сонот полека се стануваше бело и во истиот миг сите деца се најдовме на ливада со цвеќиња и слично.Од една страна на ливадата имаше висока трева над метри и човекот фрла молив во тревата и вика -Кој ќе го најде моливот, значи има дарба да виде бог! (Во меѓу време на сонот се појавува случка какоа Наполеон Бонапарта се тепа со ѓаволот). И јас со некоја надприодна брзина го најдов моливот и му го вратив на човекот, тој само ми се насмевна, сите ги снема и јас се разбудив, бев ваква :drunk:

8. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Проблеми со здравјето (крвоток или притисок), ќе бидете оштетени... Откако ова ќе го надминеш следи убав период - имаш ослободување од грижите и повторна средба со некоја изгубена љубов како и успех во трговијата кој ќе донесе добар профит.

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    19.724
    Веке некое време сонувам како вадам заби и тоа горните кецови. Читав' дека не е ништо лошо на фемина соновникот ама преку глава ми е, тоа па тоа. :^)

10. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    ќе ги прекинеш односите со некое непријатно лице

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angela.bebe

angela.bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Луге имам една мака ... Тетка на мм..сонувала дека нејзината мајка и рекла дека мажот ми ке се
    жени а пак таја и викала мамо тој е женет има и детенце ..не не ке се жени тој а мајка и е умрена..всушност мајкава е баба на мм..ние сме заедно еве земени 4 години ..и теткава ми вика не е убо свадба шо ми спомнува...ме мача многу работи мене,пред една недела ми почина втора братучеда од нигде никаде наеднаш.и еве од тогас секоја вечер станувам ноке и ги проверувам мм и детево дали се живи дали дишат можи глупо звучи ама многу се нервирам ...Ве молам одговорете ми ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

12. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    толкувањево се однесува на тетка ти - кажи и дека свадба се спрема во брзо време...а ти гледај да се опуштиш уживај во семејстото..сонов нема врска со тебе ... не се нервирај

На angela.bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  13. angela.bebe

angela.bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Баш ме смири да ти кажам право...оти ми велитаја теткава да е глува земја незнам шо незнам каде као демек ко таја сонувала свадба некој морало да умре а то некој сакаше да го кажи демек за мажот ми

14. Ranger

Ranger Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Jas sonuvav cuden son, sonuvav dvajca mrtovci od koi edniot bese dedo mi koi e mrtov veke 7 godini a trebalo da go zakopaat taman koga popot gi peese dedo mi se razbudi, dosle doktori tuka da go proverat, a imalo edna doktorka tukaaa so go pregleduvala navednata stegnata pukase suknjata na nea i ko da se zaljubiv vo nea vo sonot golema strast pocuvstvuvav za neaa so mozi da znaci ovaaa? :D

15. moneni

moneni Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    ako se zaljubis na son na jave ke se rzocaras
    ova go procitav vo sonovnik mnogu star i kaj mene vistina ispadna
    koga i da se zaljubev vo son duri i od koga ke se probudev nekoe vreme
    uste ja cuvstvuvav zaljubenosta za kratko posle toa se cuvstvuvav kako cel svet da
    mi se srusil

16. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    среќно разрешување на вашие грижи.. ви претстои некоја голема радост.

17. moneni

moneni Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    @Ranger zaboraviv da pisam ne deka nesto loso mi se slucuvase od nisto nikade nekoe razocaruvanje doagase ili pak nekoja vnatresnja neispolnetost koja potsvesno se odrazuvase

18. Ranger

Ranger Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    E fala vi mnoguu :D

19. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Здраво, што значи сонов -сонувам како другарка ми ми поклонува шарен новчаник, и го одбивам подарокот, а во меѓувреме и малку го ѕиркам поклонот и не ми се свиѓал новчаникот и затоа никако не сакав да го прифатам поклонот....не знам што се случи понатака, ни дали го прифатив поклонот, ни дали во новчаникот имаше нешто... :)

20. Betyboopy

Betyboopy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo dami, sakam da ve prasam dokolku znae nekoj da tolkuva sonovi, dali moze da mi kazi sto znaci na sonot si kupiv visoki stikli crveni so belo sto mozi da znaci :o:|:|