Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Vedranka

Vedranka Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Го сонував татко ми со насмевка на лицето (татко ми е починат пред повеќе од 10 год.), а позади него некој простор (како тунел во темница). Јас стоев со мајка ми, и и викав не гледај натаму, не одиии!!! Но, мајка ми отиде заедно со татко ми, во тој темен простор, а јас останав сама да стојам и чекам. После некое време мајка ми се врати од таму. И се разбудив...
    Дали некој би можел да го протолкува сонот...

2. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Незнам каде да го сместам прашањето дали овде или во необјасниви слуки ама ќе пишам бидејќи е сон.
    Значи синоќе сонував погреб, луѓе во црно носат кофчег. Никој не знам, нели обично сонувам луѓе кои ги знам. Прашувам демек кој починал и ми велат некое мало девојче Анастасија.
    Да биде уште почудно денес седнувам на кафе со пријателките и вртам по фб случајно читам статија: денеска е св. АНАСТАСИЈЈА римска маченичка.
    Луѓе, цело тело ми се наежи. Не знам што требаше да значи.

3. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Незнам и jас што би значел сонот,но може да отидеш во црква и да запалиш свека за неа за празникот.

4. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Што значи да сонуваш пари?Се работи за 2 евра(facepalm)

5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.357
    Допаѓања:
    26.248
    Го сонував маж ми кај што ми имаше поклонато златен накит,огрлица,белезица...

6. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    14.447
    Сонував дека моја познаничка се мажела и на денот на свадбата загинала во сообрајќајка.После тоа многу ми било страв па со мајка ми сум отишла кај прабаба ми да ми гата,да ме заштити од стравот.Инаку прабаба ми умрела уште кога мајка ми била средношколка и јас воопшто не ја познавам.Сум влегла сама со одредена доза на страв а таа имала ставено маска.На себе сум носела унифрома и ми кажа дека униформата ќе ми го чува здравјето.Како што поминувало времето разговорот со неа ми стана пријатен и видов дека не е морничава.После тоа сум отишла кај дедо ми и на враќање сум сакала да ја поздравам и тогаш се разбудив.Може некој да ми каже што значи ова?

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Сонував многу језив сон пред некој ден, и иако обично ги заборавам одма, овој не можам.
    Ако некој знае да ми даде било какво објаснување...

Сонував како станувам од спиење и одам да се измијам во тоалетот. Над мијалникот имам огледало, и како што сум си го измила лицето, ја кренав главата да се видам во огледало. Во едното, мислам десното око, забележав нешто како влакно или конец, и пробав да го извлечам да го извадам. И како што потегнав, целото око ми стана црно. Онака црно, не како дупка црно туку црно како зеницита. Стоев така долго време пред огледалото и се гледав сама себе. Многу се вознемирив и почнав да врискам.... и така се разбудив...:whew:

8. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    Сонував како го паднав колоквиумот...и денес се оствари сонот ... :(:)

9. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Сонував дека ми ѕвони мобилниот и на екранот го пишуваше името на една особа која посакувам да ми се јави,ама напразно изгледа.Дали на психа ми мава,па од што го посакувам го сонувам или има посебно значење?
    П.С: Не ми текнува дали се јавив и што и како се случи,единствено само овој дел го памтам.

10. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Пред 1 недела сонував еден другар што го запознав сега брзо пред 3-4 месеца и дечкото мене не ми е убав ама откако го сонував сонов незнам што ми е :^) Сонував како сме се лапале и од тогаш кога и да го видам чудно некако се осеќам како да ми поминува нешто низ стомаков и некако се срамам од него незнам незнам како да објасам чудно ете денес го видов и се потресов целата кога дојде да се поздрави со мене и после цело време бев замислена. Незнам што ми се случува...Ви се случило ли на вас некогаш нешто слично вака?

11. GrungeGirl123

GrungeGirl123 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Mpze li nekoj da mi kaze, ako mu se ima sluceno sekako, sto znaci ako eden ist son go sonuvas sekoja godina, i otprilika vo ist period sekoja godinina.Sonot go sonuvam vekje nekoi 3-4 godini. Ako znae nekoj nesto, neka mi kaze, bi sakala da doznaam. Pozdrav. :)

12. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004

хихих многу пати...знам како е чувството убавоо :inlove: стварно незнам зошто така..и исто така сум се осеќала како да знае тој нешто ... :inlove:

13. Girl❤

Girl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    16
    Здраво феминки сакав да прашам дали на некој од вас му се случува истото и како се справувате со тоа.Значи секоја вечер сонувам некои чудни сонови(погреби,смрт на непознати личности,личности облечени во црно,растурени гробишта,војни,терористички напади,неостварена љубов,личности кои ги сакам и слично) и секое утро се будам со силно срце биење и некое време неможам да се освестам каде сум често се мислам дали било сон или јаве пошто секој сон ми изгледа многу реален т.е. како вистина да се случувале тие работи.Ако има некој исто вакво или слично искуство нека го сподели...
    Се плашам многу долго време ми се случува оваа...

14. Targaryen

Targaryen Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    113
    Поглуп сон амин(facepalm)

Сонував како сум била во циркус во 3 саатот и цела вечер ме бркало некое магаре.

На Kimberly11 и peperutche21 им се допаѓа ова.
  15. Kalinka1

Kalinka1 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Сонував вц шоља ама шољата беше празна и чиста . Знае некој што значи?

На vecnost му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.676
    Допаѓања:
    79.741
    Често сонувам некои непознати места и тоа неколку пати... И секогаш се случува истото на тоа место. Што ќе да е работава не знам.

17. Girl❤

Girl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    16
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Otkako pocina baba mi postojano sonuvam nesto. Prvo ja sonuvav v sanduk mrtovec I vujko mi ja prasuva majko za tamu li bese? (Za v mrtovecki kovceg) I ona mu.vika NE. Vcera se sonuvav trudna so bolki za poragjaj. Sabajlevo sonuvam kako pravam test za bremenost I ispaga pozitiven testot. A pak tetka mi sonuvala kako baba I dedo zaedno se I kako baba mi odi I I velela vidi jas mozam da odam.(dedo mi e pocinat 17g a baba mi 4 dena inaku baba mi bese 6 godini nepodvizna od.udar). So bi mozelo da znaci?

19. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    А да не знае некој што значи да сонуваш една иста личност вечерта спроти секој празник? :wasntme:
    Прво си велев случајност е, ама еве скоро 2 години на секој поважен празник случајно на сон ми се појавува личноста:x.

20. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    14.447
    Дали личноста е почината? Обично починатите ги сонуваме пред празник.Доколку личноста е жива и немаш контакт можеш да ја сонуваш,потсвеста многу влијае на соновите.