Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Springbella

Springbella Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Како со една другарка сум носела ролат поделен на пола или торта нешто такво,не се сеќавам каде,дали на гробишта...Битно таа ноќ починаа двајца комшии,има ли некаква повржаност?

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Синоќа сонував дека џвакав нешто и брзав да седнам на компјутер да запишам некои мисли (не се сеќавам што беше)... да не заборавам, демек. И, го плукнав јадењето во рака, го ставив на бирото и седнав.:|

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Jas gledam ovde samo si kazuvame sto sme sonuvale...nikoj ne tumaci :)

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.763
    Допаѓања:
    169.155
    Јас во глобала ич не сонувам, ама еве си почнав пак. Еден арен нема и си се чудам на бујната ми фантазија. Значи на почеток бев машко (?), и беше како во трето лице. Имав женска која се претвораше во пајак и се движеше покрај луѓето и јас се загрижив дека ќе фати сида (?) па за да видам дали имаат тие луѓе на неќење заминав Германија и ме касна комарец и ојдов да проверам дали имам сида (?!?!?!). Во меѓувреме кај шо се наоѓа новото Арт, Бт имало една како пештера и таму бил дечко ми (?) и имало терористички напад и ко се обидов да влезам внатре зошто мислев дека во тој дел нема луѓе други, а дечко ми го видов на мапа (малце претерав со игрите изгледа па дур на сон на мапа луѓе барам.
    Пс женско сум сеа, не знам од кога), од дупката за влегвање излегоја пајаци и ме бркаја и јас ги тепав. Ама големи пајаци.
    Склоп на околности - сите умреја и излегоја многу пајаци за да ме убијат и сфатив дека е сон и за жал се разбудив.

Пс дур го пречитвав мислењето памтам дека бев и на училиште и тој период се сменав во женско и сликав на клупа пишано за да му пуштам дома.
    И памтам дека многу тесни столчиња имаше на училиште

Еее откако го напишав ова чудо негде можи да продолжам со утринската рутина шо не вклучува пишување сонови.

Добро утро :hug:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    Здраво, сакам да ве прашам што значи сонов, значи го сонував дедо ми (кој сега е починат ;( ) го сонував дека е жив и дека повторно умира но како никој да не го виде дека е тука само преку еден братучед комуницирал и дека тој не известил дека тој починал и после една личност вика како да се обидат докторите да го спасат затоа што тоа е можно но не прифаќаат но таа инсистира..и толку повеќе не го досонував

6. Marojo budalO

Marojo budalO Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2015
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    133
    Ете ме и овде..
    Скоро цел месец сонувам маскирани пијани, издрогирани лица, сега знам дека и во сонот не можам да одам на тој маскембал ради смртта од млад близок дури и во сонот за тоа сум свесна, а маскирани лица минуваат покрај мојата куќа и испуштаат некакви чудни страшни звуци..
    Мн чест сон, различно место, различна ситуација, ама маскирани има секогаш..
    Ве молам ако некој знае, разбира нека пише! :sweat:
    Секогаш после ваков сон се будам исплашена и со потни дланки, стопала и грб... :(

7. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.295
    Те сонував ноќеска. Беше некако црн, топол и мирисаше малку непријатно. И тогаш пуштив вода и одеднаш те снема.

На rustiko му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Го сонував дечко ми како дошол кај мене со моторот и црната кацига ја носеше.И во реалност го има моторот (црвена хонда,но на сонов не заприметив каков беше моторот бидејки бев изненадена не гледав ништо друго освен него)и после долго време треба пак да се видиме но јас треба да отидам кај него,додека на сонов е обратно...Што може да значи?

9. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Здраво, дали имаат некакво значење овие два сона:

1* Сонував како газдарицата плаче пред мене и ми се правда за ситуација која веќе е случена во реалноста.
    2* Сонував бивш дечко со кој не сум во врска многу долго (со кој и случајно да се сретнеме не разговараме) како некаде сме се сретнале, за некој повод (или вечерно излегување - не се сеќавам најубаво), и како за кратко сме се смириле и со многу љубов и радост ме гушкал цела вечер и не сакал да ме испушти од неговата прегратка. Ова е дел од сонот на кој се сеќавам.

Фала на одговорот. Поздрав.

10. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Девојки сонував еден чуден сон.:)
    Како јас и дечкоми (скарани сме сега) сме седеле еден до еден рака за рака и до нас два гробови.
    Од карши нас имало двајца старци машко и женско (е са незнам дали ние се гледавме како старци или други беа не се сеќавам):sweat:
    И на сонот на дечкоми сум му рекла ете вака сакам да остариме заедно тогаш ме погледнал се насмеал ме бацил на образ и се разбудив!
    Некоја да не знае што би значело ова ?:wasntme:
    Фала однапред:*

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ЕднаИединствена1

ЕднаИединствена1 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    21
    Lugje ve molam otrgnete me od makata ili uteshete me... ne go pamtam sonot od sinokja do detalj ali ova shto go zapamtiv kje go pisam...
    Odevme po edna ulica shto okolu ulicata ima kukji bev so mama tato edna baba i edna zena sho bese oblechena kako da kazam... seksi u minici i mene mi bese kako dadilka ili kukjna pomosnicka ni bese neznam i odednash odese pred tato i zastana pred nego i go udarase pred penisot poso ja fantila kriza za seks sigurno i tato ja stavi vo negovite pantaloni i na tesno se seksaa pred mene mama i taa edna baba shto bese tamu.. i jas samo gledav i nisto ne kazuvav a zenata sho ja seksase dozivuvashe organizam i mn glupo mi padna i posle tie od kako zavrshija jas im se razdrav i rekov

"a ti pa tato kako pu*ka da ne si videl, pa na sred ulica se seksash" i posle toa ne pamtam
    AJ VE MOLAM KOJ I DA GO VIDE OVA NEKA NAPISE MISLENJE ILI NEKOJ EKSPERT DA MI KAZI KAKOV ZNAK E TOA.....

12. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    525
    Ако некој знае да ми каже што значи да сонуваш мртовец што плаче? Сонував еден умрен човек како заплака кога му кажав дека тетка ми била дојдена кај мене, а таа моментално е болна има рак и тој кога му кажав тоа почна да плаче и ми вика греота таа се изнамачи со болеста. Ви благодарам однапред за одговор.

13. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    dali znae nekoj sto znaci nekoj da te baci vo usta?(os sprotiven pol normalno)

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Татко ми ќе починел ова зимо. Ги сонував се караа. Па, јас се карав со него и таа му се сврте и му го рече токму тоа...:|

15. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    @Ivki првиот сон може потвесно да го имаш сонувано, затоа што рече дека е дел од реалноста. А тоа што плачела газдарицата е убаво, да плачеш на сон. За вториот не знам

На Ivki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.678
    Допаѓања:
    79.751
    Порано често сонував, секоја вечер, но сега не е така. Или сонувам но не паметам, којзнае. И сега соновите мислам дека не ми се како порано. Сега сонувам, освен непознатите места кои ги спомнав претходно, и непознати луѓе. И тоа не по еден или двајца, туку голема група на луѓе. Знам, сите тие фаци некаде сум ги сретнала, или во овој живот или во претходниот.

На cipoihipo и sugarlips им се допаѓа ова.
  17. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Мозокот не може да создава ликови(мислам кога сонуваш :D),што значи дека тие непознати луѓе што ги сонуваш ги имаш видено па макар и во секунда :)

@rustiko бакнежот значи дека ќе се скараш.

18. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Фала на одговорот.

На skorpija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. niki_88

niki_88 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Сонував како сум сосема случајно на пат со некоја девојка (а не е девојка ми), а сме биле од различни градови, сме се запознале некако, сме резмениле неколку муабети и интимности, сум завршил во нејзиниот град каде што работела, сум ја чекал после работа, па сме отишле кај нејзе дома...
    Е сега никако неможам да се сетам на ликот на девојчето а баш би сакал да знам кое е :)
    има некакво значење ова сонов или чисто онака било :D

20. nelisumsrce

nelisumsrce Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    9
    Сонував дека дедо ми кој е во болница, оздравел, што значи ова??