Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Анамј13

Анамј13 Нов член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Еднаш додека седев во соба, и погледнав низ прозорецот во дворот ми се причини девојка со секира(во дворот беше темно), неколку пати така ми се има повторено но пред некој ден истото и го сонував. Да не знае некој што значи, нема ништа на соновник поврзано со тоа.

2. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    7.996
    Помош девојки.
    -Дали знае некој што значи да сонуваш сопствена баба како се дави во река. И подадов рака но не успеав да ја спасам и не се сеќавам дали се удави :(
    -Исто така сонував борда книга со знатна рамка и со златни букви пишуваше БИБЛИЈА, но беше затворена дали може би ова има некакво значење бидејки беше затворена?

3. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Знае ли некој што значи да сонуваш диносаурус. Барав по нетов ама не ми излезе ништо за диносаурус, па реков вас да ве прашам

4. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Здраво, дали сонов има некакво значење:

Не се сеќавам убаво на цел сон, но ќе ви го пишам тоа на што се сеќавам.

Синојка (Велики Четврток спрема Велики Петок), сонувам дека сум со големо друштво но постојано останувам сам.
    Најпрво, во вагон од воз каде нема прозори, само што влегов во еден од вагоните вратата позади мене автоматски се затвори и пред мене мене се појави машко дете во кое во моментот гледам како влегува некој зли дух кој ме прогонувал (или ѓавол-не се сеќавам убаво) и како започнува да ме дави но јас иако неможев да се одбранам длабоко во подсвеста си имав зацртано дека не ми може ништо и дека нема да успее да ме повреди.

Потоа се сеќавам како сум на некоја ноќна забава на отворено и како 3-4 вооружени машки особи провалуваат и сите не ограбуваат, на мене ми земаат околу 3000-4000 ден и едниот искоментира конечно да најдам поголем износ кај некој. Јас ги молев да не ми ги земаат парите бидејќи премногу ми се потребни, но сето тоа беше залудно.

Потоа се сеќавам како сум на некоја друга локација и како коментираме нешто во врска со дечковци, љубов, свадби и кога ме прашаа мене многу бев одсечна за таа тема и им одговорив да не ме прашуваат бидејќи сите знаат дека премногу го сакам него (еден од моите бивши) и дека иако се обидов со други залудно беше. Им кажав дека моето заврши, незнам дали некој друг ќе засакам и ке се омажам или цел живот ке го сакам само него иако сум прифатила дека повеќе никогаш нема да бидеме заедно и дека факт е после 19 месеци од нашата разделба нема надеж за нас. Одеднаш личност која не ја познавам ми се уфрла во разговорот со зборовите: не се откажувај од вас, и он тебе те сака, ќе се смирите. Му одговорив дека тоа после се не е возможно но друга многу постара машка личност со бела брада се врти накај мене и ми се обраќа со: верувај му, видовит е. Ако вели дека ке се смирите, значи ќе се смирите.
    И во сонот бев скептик на тие зборови но за кратко време случајно го сретнав бившиот а потоа ми се јави да сме разговарале на некоја тема која не беше за нас (на што поточно не можам да се сетам).

Исто така сонував уште многу други работи на кои неможам да се сетам, но се сеќавам дека во поголемиот дел од сонот чувствував голема самодоверба.

Фала за одговорот. :) :*

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Пробував нови чевли. Мислам си ги купив,не ми текнува. На прв поглед..не ми се свиѓаа. Беа од оние со полна пета па се објаснував како јас не сакам да носам повеќе такви чевли. Ама ги пробав и фино се осеќав во нив. Убаво ми стоеја на нозете и фино ми беше дур одев во нив.

6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јaс oбичнo сoнувaм ситуaции кoи се пoврзaни сo реaлнoстa, пoврзaни сo некoи рaбoти штo ми се случиле вo текoт нa денoт, неделaтa...
    Инaче дa се нaдoврзaм нa муaбетoт пoгoре. И јaс имaм сoнувaнo луѓе кoи никoгaш не сум ги видел.

7. BrokenAngel97

BrokenAngel97 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    36
    Дане знае некој што значи една иста личност да ја сонуваш на секое, но да не ја познаваш толку. ??

8. Fitteen

Fitteen Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    723
    Сонував како сум си играла со малечко детенце и сме биле многу радосни, детенцето многу ме сакало и гушкало и многу беше така топол сонот. Дали наскоро ќе ми се случи нешто убаво? :D

9. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    биди јака!!

10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    имал некој проблем/мака и ке ги реши за брзо

11. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    1.Тоа значи дека нема да се смирите во реалност.

12. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Сонував како влагам у мојата куќа и слушам дека оџата пее.Го видов дедо ми,плачеше прашав кај е син ти,ја прашав мајка ми каде е татко ми,таа само ми кажа татко ти го нема повеќе.Jas веднаш влегов во спалната а таму беше се чисто и на масата само пепељарата и запалена цигара но татко ми го немаше..Го барав насекаде дома го немаше,се разбудив во солзи веќе 1 недела овој сон ме мачи не сакам ништо да му се случи на татко ми,не сакам на лошо да мислам ама не знам што може да е ако некој знае нека пише.

13. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    радост во твоето семејство , а цигарето значи исполнување на некоја желба

На Zeynep му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DzasX

DzasX Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    254
    Здраво на сите, дали знае некој што значи да сонуваш дека си бил во манастир. Требаше да одам во некој манстир св. Ѓорѓија, но во сонот ми беше далеку, па влегов во друг тој беше св. Архангел Михаиал. Инаку бев со мајка ми. Кога влегов внатре каснав од едно лепче и запалив свеќи.
    Ви благодарам...

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Moze li da mi kazete sto znaci sonot,sto mislite vie:znaci izleguvame 5 dusi inace se druzime mnogu nie tri devojcina i dve momcina (edniot mi se dopaga) i sedime na masa koga odednas gledam kako edniot sedi so ednata drugarka,a drugiot so drugata i jas se nalutiv i rekov a jas sama znaci ok,i ovoj sto mi se dopaga me trgnal za raka i rekol dojdi i jas ne ne idam sega,i toj abe dojdi ama jas ne sum popustila i toj rekol epa ko ne sakas ne idi ne me intereseira.Od sabajle koga stanav zagrizena sum mnogu neubavo se custvuvam ve molam kazete svoe mislene

16. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    525
    Почина тетка ми, една недела после тоа :(;(

17. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    жал ми е ... сонот се исполнил нажалост ... :(

18. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Se ispolna sonot,jas vi kazuvam sto sonuvam toa mi se slucuva,ne bas vaka isto no na drug nachin kako taka se ispolnuva.Pak da sile seguvate so mene zosto sum bila zagrizena

19. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    ^TI rekov jas ...

20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Што значи кога некој те турне во базен, и отпрво плитко, но одеднаш длабоко и ти почнуваш да тонеш бидејќи назад ти се врзани рацете но за брзо успеваш да испливаш на површината? :D