Форумџика на годината

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    случајно дан си шкорпија во хороскоп ?? :)

2. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    некој голем проблем со многу потешкотии ке го решиш успешно! ( можеби здраствен проблем)

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    25.378
    Sonov go sonuvam vtor pat . Sonuvam malo crkvice , so sreden dvor , zelenilo naokolu . Na vleznata vrata ( onaa pred da vlezes vo dvorot ) imase kambana , stara so sredna golemina . Jas , stojam nadvor od crkvata i slusam maski glas koj mi veli , citiram : " Ti kje bides kalugjerka " . Se vrtam naokolu , ne mozam da vidam covek nikade . Posle nekolku minuti , se pojavi kalugjerka blisku do crkviceto ( daleku od mene , ne bi mozela taa da mi zboruva , ne bi ja slusnala ) , go metese dvorot , a mene ne me ni zabeleza , kako da ne bev tamu . Portata na crkviceto bese kako so resetki , ne kako kaj manastirite . Imase i venec , kako za svadba sto se stava nad portata , so ubavi rascvetani cvekjinja . Dali nekoj znae sto moze da znaci ova ? Inaku go sonuvav vcera ( petok sprema sabota ) .

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Ne

5. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Бидејки пишувате дека одговорот е за првиот сон, каква врска има со смирувањето и сонот со мојата газдарица?

6. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Сонував како газдарицата само на мене и уште 2 колешки ни испраќа маил каде секакви глупости ни има напишано, и меѓу другите работи и дека во сабота треба да работиме бидејки не сме ги завршиле обврските (а баш напротив, се беше завршено, посебно за моите одговорности).
    Потоа се сеќавам како сонував дека се карам со некоја колешка на работа во врска со маилот и како она ми удира шамар (знам дека ми е колешка од работа но не личи на никој од колегите, позната ми е девојката но не можам да се сетам од каде - но во сонот е представена како моја колешка).
    После шамарот почнувам да плачам и одам во канцеларијата на газдарицата каде се бунам која е таа да ми удира на мене шамар и дека тоа е вршење на мобинг... (само на ова се сеќавам) :)

7. Mimaxs

Mimaxs Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Здраво на сите би сакала да и помогне некој околу мојотсон ако знае.Овој сон го сонувам веке 3 години и тоа одредени месеци,сонувам некоја сила натприродна неможам да ја видам и секогаш пробува да ми наштети и кога ке сака да ми наштети јас секогаш се молам и се крстам и исчезнува,синоќа пк ја сонував само што во сонот имав крст со исус на него што истиот крст го имам и дом вака и го држам крстот се молам а темнина секаде излагам и одеднаш се појавувм кај мајками и и викам го гледаш во ливадата крстот голем е готово го закопав таму злото.Е ајде сега некој нека ми го протолкува сонот.

8. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Луѓе има сонувано некој змии и дали знаете што значи тоа? Сонував како имаме во куќата и ми беше страв од нив многу, бегав. Цел ден сум опседната со сонов, многу се плашам. :(

9. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Змија е душманка

10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    какви беа по боја???

11. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Па не се сеќавам баш убаво, ама беа како шарени, црни точки имаа, не беше бојата прецизирано во сонов убаво, повеќе се сеќавам дека јас многу бегав од нив и не ги спуштав нозете на земја додека седев, ми беше страв да не излезе некоја од негде и да ме апне, Исто една идеше накај мене, ама јас и избегав. А пред тоа убаво се сеќавам дека една мала ја апна баба ми која е почината. Се рсспаметив од сонов денеска :(

12. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    хмм како што кажа погоре членката душмани имаш , но ке се среди ситуацијата .

13. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    3.144
    Го сонував татко то на мој бивши. Ми рече: само да знаеш дека ти си крива што така постапи, ти си крива што не сте веќе заедно, што *** со друга ќе се жени. :?:
    Имаше уште од сонов, но само на толку се сеќавам. Што може да значи?
    @anakonda88 ? :)

14. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    не знам дали си мажена или не , али ова "значи" дека ке се заљубиш ..... исто така зависи во кој ден е сонувано , и ако е во празник тие сонови не се исполнуваат .

15. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    3.144
    Не, не сум мажена :)
    А сонов е од пред 2-3 вечери, незнам точно дали беше празник или не, но многу ме замисли.
    Како и да е, фала ти :hug:

16. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Чааарееее луѓе како да не сонувам од сонување глава немпжам да кренам доноќа си легнав во 23ч и до сабајлето само сонував обично си легнувам да спиам у 4саат (facepalm):headbang:вќе со години ова ми се случува ова мо се случи од кога братучес ми кога почина;(

17. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Дечки дали знаете што значи гробишта да сонуваш? поточно сум била со моето семејство на гробишта и таму бил бивчиот со еден другар,уствари бил празник некој па затоа сме биле таму,и тој идел по нас и кога сме застанале ме прашал колку време се оди од овде до црна гора пошто јас бев црна гора и почнав да му раскажувам јас заедно со таткоми и потоа сме седеле заедно
    И ова цело друштво биле излезени на кафе само јас сум се спремала за да одам со нив,и кога ете ми се јавил другарот што ми се допаѓа демек ајде ела што правиш уште и јас сега еве,и му пуштиле слика деек како се седнати и овај бил како потпикнат меѓу нив како да речам како поназад со столот и потоами рекол демек епа ко не сакаш не иди што да правам

18. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Што значи да сонуваш како сестрата на еден од бившите го сретнува дечкото со кој треба да се мажи наредниот ден со 2 девојки во неговата кола пред нејзината како ја изневерува и почнува да плаче и под ниеден разлог не сака да се венча. Јас сум ја сретнала и ми кажала што е проблемот иако векје не сме блиски како порано. После неколку часа сум цувствувала грижа на совест и сум и се јавила да ја прашам како е и да ја повикам кај мене на гости. Одкако дошла сум му се јавила на бившиот да му кажам дека е кај мене иако сме биле скарани и сум му кажала дека ке се обидам да ја разубедам да му проти и да се омажи. Потоа се сеќавам како сум ја излажала да се дотера како божем ке излегуваме некаде и облекла бело фустанче заради мое инсистирање. (Само на ова се сеќавам, но во реалноста оваа девојка е мажена за истиот тој дечко уште пред 2 години, додека бев во врска со брат и).
    Фала на одговорот.

19. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Што значи другарка ти да те сонува како си многу весела, насмеана, радосна и како си и кажала: "Конечно најдов некој" (за дечко станува збор, бидејки во последно време сите понуди ги одбивам) :D

20. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Што значи да сонуваш да јадеш грав? Сонував како јадам гравче тавче. :|