Што значи да сонуваш некоја гатачка и да ја прашаш кога ќе умреш и она да ти одговори ’Не знам, но често те гледам со Дедо Боже?’
Сонував дека сум имала бебе, и сум знаела кој е таткото. Машко беше и го држев в раце, друго не се сеќавам. Што би можело да значи? @anakonda88 ?
Sto znaci da sonuvas gledane na kafe ustvari na nekoe masko mu gledale na kafe jas go poznavam toj,no sum go gledala kako senka na sonot i sega ne mibteknuva koj vese,i cel fildzan mu se napravile figuri od svetci,a ja sum se zacudila kako moze taka
dali znaete sto znaci da sunvas deka odis kaj gatacka,i taa ti vika demek abe lele prasaj go deckoto koja ja sakadali tebe ili druga i gotovo,i jas kako vo umot da sum mislela kako da sfatam deka ne me saka,i potoa edna moja drugarka isto taka otisla kaj taa gatackata
Eve ligje pak istiot son ,ovjat proba I na bebeto da my nasteti inaku bremena sum bese tolku realno srce ustemi lupa .I konecno taa senka se pojavi profilot covek vo crno so maska okolu oci sakase da izleze po mene ama jas my zatvori vrata staklena bese I taka my go vidov profilot .A iaku pole toa koga vlegov doma kaj majka mi e taa vrata nekoj souvenir se pojavi pred mene I sestra mi demek tpj souvenir treba da we frli toj e pricinitel za toa POMAGAJTE so sonov.
Пробај фрли го тој сувенир ако го имате дома, ете чисто ради реда, а кој месец си бремена? Ако си при крај скоро секоја трудница има соништа за своето бебе, јас кога бев пред пораѓај имав соништа каде што одам крвава а бебето во количка го влечам помене починато, не е место ни време ни пак пријатно ова што го кажав , но соновите се тие има и полоши, кошмари, те разбирам потполно, освен да побараш помош од оџа, ќе седиш тој ќе пее од куранот нешто, ако има нешто што те опседнало поточно ете за такви соништа , ке пее ти ќе слушаш ако има нешто ќе се онесвестиш со самото тоа што ќе излези од тебе, а можеби е сето доколку гледаш филмови со таков тек на пример хорорите.
Дали престаувува некое значење да ти излегува некој во сон одреден период. Ако знае некој нека ми каже.
Луѓе мои мисла дека само јас сонувам вакви кошмарни сонови помагајтеееееее.Сонувам како идам у црква влегувам палам светло тоа светело се вртам околу мене икони многу пак се вртам наред икони. една голема од некој светец се крстам и како ги гледам иконите многу почнува да ми се врти да ми се темни пред очи излагам предвратата а црквата се онесестувам и во тој момет само изговарам света петке богородице не дозволувајте ништо да ми се случи спасете ме.И се разбудив
Арно ти кажаа освети го станот, ако не е нов ако имало некој внатре пред тоа починат може и од тоа да е, а може и нов ако е, ако не сте го осветиле.Така не се седи во неосветено, затоа сонуваш 3 години.Не е шала ова, превземи нешто, плус анксиозна си, бремена си, па многу да не се загрижуваш.Консултирај се со поп, најубаво ќе ти каже тој. Еден совет од мене, земи во салветка, крпа било што стави 2-3 лажици шеќер, стави го под перница, нема да сонуваш толку.Мене така ми помагало. Пробај ништо не те кошта, па се надевам барем малку ке ти престанат соновите, ако не и одреден период. Пиши, дали ќе престанат.