Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
  2. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Неколку ноќи со ред го сонувам дедо ми.Тој почина пред 2 месеци. И Секој пат во сонот тој умира одново и одново на различен начин.Постојано разговара со мене во сонот,јас плачам.Може да ми кажете што значи ова?

3. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Ако сонувате дека мртов човек е жив
    Пазете се од болест.
    Ако плачете по мртовец
    Ќе слушнете добри вести.
    Ако го видите својот дедо
    Ќе добиете одлични вести од некоја блиска личност.

На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Ako zmae nekoj da go protolkuva sonot ve molam kazhete: sun bila na plaza so roditelite i si oblekvam kupachite najubavite i ke odam da se kapam vo moreto koga gledam ovaa sto mu se pustase na simpatijata tamu nasmeana sedi i nosela mbogu grdi kupaci i sme zboruvale nesto ne se sakavm sto (zboruvame i vo realnosta,se poznavame)i potoa sum zaminala kaj moreto no ne se kaprv tuku go gledav bidejki ne bilo mnogu cisto i imalo mali branovi

5. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    a da otvorite sonovnik?http://www.360macedonia.com/macedonia/mk/sonovnik.php http://www.femina.mk/соновник

6. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Соновникот на фемина неможе точно да протолкува бидејки во соновите има повеќе настани сврзани едни со други(зависи и до состојбата на човекот во која се наоѓа во приватниот живот за секого неможе да значи исто) треба некој кој знае да толкува, цел сон да го сослуша па да протолкува,башка и некои нешта и ги нема во соновникот,згора на се мислам дека не е ни точен ништо ми нема погодено до сега.

На anakonda88, westt, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Isto :)

На the drummer и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Тoa знaчи декa требa дa идеш и дa му зaпaлиш свеќa дa се пoмoлиш дa имa мир и дa рaздaдеш нештo вo негoвo име нa некoгo .

На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Сонував дека држам две златни ланчиња, едното имаше и привезок крст
    @Pcelka94 тплкување

10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Епa срцкo пaзи нa врaт дa не си ги стaиш и близнaци дa држиш :* :hug:

11. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Ај ако има некоја што знае да толкува сонови да ми каже што значи мојот.

Сонував како мајка ми ми подаде во рацете бебе кое беше мое и јас одма почнав да го дојам и премногу се израдував дека сакало да цица.
    После ова се префрли сонов по некоја година каде имам две ќерки на возраст од 3, 4 години кои беа многу немирни, а јас ги терав да играат кошарка пред дворот од куќата во која живеевме со дечко ми (во сонот маж), а за тоа време бев во детската соба на девојињата која беше преполна со розови детски фустанчиња.

Што би можело да значи?

12. Manchy

Manchy Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Со моjoт партнер cе скаравме, сношти сонував една жена пред која се каравме и тој ми рече готово е. Тогаш женава му рече "бабе немој". Ко jа опишав, рече дека е неговата баба која е почината пред многу години.. Што би значел сонов..?

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.817
    Допаѓања:
    80.668
    Јас сонував дека не сум пошла на свадба кај сестра ми. :o
    Знам дека сум црна овца во фамилија, дали сонов го потврдува тоа или има друго значење? :)

14. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Сонував дека ме убедуваат некои луге во сонот да станам пак верник. На крајот ги замолчив со само една реченица - Ако толку ме сака Господ, зошто толкаво бреме морам да трпам? и се разбудив. Никогаш повеќе верник, толку од мене. Од сега - газам се пред мене и за моја цел.

15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Сигoрнa си декa биле oбични луѓе :^) ?

16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Abe mozi bea svetci ili apostoli cudno mi bea obleceni ko vo nekoi dolami so kafeavo i belo i nekoi cudni starinski remeni. Ama nejkam da mislam deka tolku mnogu se zasekirale za mene sto tolku mnogu se pojavija na son i me ubedvaa. Sega samo na sebe mislam i na sin mi, se drugo mozi da seta. A stanav ateist zaradi mnogu pricini, koga tolkavi problemi mi natovarija na grb - sho sakaat? Neka mi naprat nekoja dobrina a ne samo da me tolcat

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Зaрем не сметaш декa имaaт нaпрaвенo дoбринa дo сегa ?
    Не ме сфaќaј пoгрешнo :)
    Нo ете имaш дете живo и здрaвo зaрем тoa не е дoбринa , зaрем не е дoбрo тoa штo си дaренa дa си гo oдгледaш и вoспитaш свoете дете , тoa штo имaш здрaвје , немoј дa мислиш декa сите ние нa плaнетaвa имaме живoт сo рoзи , сите ние имaме и трњa пo пaтoт не ни е сјaјнo .

Тие вo сoнoт ти биле Апoстoли т.е Светите Апoстoли (мaченици) и тие се бoреле и oстaнaле верни нa Бoгa , нa секoјa мукa пoмoли се не се лути нa Бoг .

На rose60 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Da, imam dete no nikako da mi dadat resenie kade sto rabotam. So shto toa dete da go gledam? Denes nemam mir koga doznav deka mozi da me izbrkaat i tolku. A edvaj i na gradinka go zapisav. Blagodarnost - od tie sto si go imaat naredeno zivotot. A ne od nekoi samo problemi shto mu nametnuvaat

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Незнaм искренo штo дa ти кaжaм , aмa решение нa рaбoтa реткo кoј гo имa дa знaеш:!: a Гoспoд мoже дa ти пoмoгне кaквa-тaквa рaбoтa дa рaбoтиш и некoј денaр дa земaш aмa решение нa рaбoтнo местo не мoже дa ти дaде сигoрнo .

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    Сонував сон како сум во болница заедно со дечко ми. И двајцата лежевме во болнички кревети во иста соба, а незнам зошто, ништо не не болеше, и кога оп наеднаш влегува во собата една особа, на дечко ми таа особа не му беше девојка, туку само ја има поминато, а таа долг период беше опседната со него, го следеше, трчаше по него, праеше некои психопатски сплетки ко од шпанските серии, а и малку си е шаренка, со кој стигна се изду*и. Пред некој месец гледам се верила а на слика ко трудничка ми изгледаше, мада не сум сигурна дали е е трудна или уште повеќе се здебелила. си реков и за неа зарем се најде будала шо ќе ја земи за жена. До душа дечкото е од србија па од кај да знаи каква е, нема ни кој да му каже. И сега во сонот таа ми влегува со бебе, штотуку родено, и го држеше толку лошо шо мислев дека секој момент ќе и испадни од раце, отвори еден орман гибаше нешто внатре и си замина. Јас во сонот си помислив дека лежи на болница оти се породила. По некое време дојде пак пак нешто во орманот бараше и јас и реков да ти е живо и здраво бебето, а таа ме погледна како да и е жал за се шо направила, ми се извини и ме баци во образ. Си помислив шо и е на оваа шо бе бацува, дај нека ми се тргни од пред очи. Се стемнало и дошла таа со вереникот, и други луѓе дошле, па музика имало, сите игралe, јас сум си велела од каде сите овие и шо бараат кај нас в соба. После сум ја загледала неа кај шо игра, се качувала по кревети маси столици, и сум си рекла кај и е бебето, кој и го чува, како може така да го остави, само шо се родило, шо ако е гладно и сака да цица и се разбудив.
    Незнам зошто ова дури сега го сонував кога тоа со неа заврши одамна, а и тоа дека се верила и сликата што ја видов како трудничка беше пред месеци, не беше вчера, завчера па да речеш ај затоа ја сонував. И најгадно од се ми е шо ме баци.:puke: