Јок .. Јас колку што знам , баба ми што ми кажуваше , и моите 3 соновника ( што еден е стар 100 години и е на српски ) е тоа што го напишав .
Срце не се замарај со сонов Патем до сите да знаете дека во недела и за празници соновите не се остваруваат .
Сонував мачки во мојот дом. Големи и мали. Сум ги бркала,фрлала и се чудев во сонот од каде се појавиле толку. Мислам дека не е нешто убаво ама ако знае некој подетално повелете
Sonuvav kako me brka bivsata, a jas begam ama kako da sum vo voda mi se usporeni pokretite. Sto li ke znaci?
Sum bila vo nekoja kuka sum sedela i imalo luge nesto sedele i sum bila oblecena vo nekoja temna boja i eden poznanik mi oblekol crna maicka,sto znaci?
Пред непун месец објавив еден сон,кај што на братучед ми жена му,починала Значи ако се сони сон кај што некој почине,ако е болен вистина ќе почина,а ако е здрав,тогаш му се продолжува животот Оваа жена навистина почина после 20 дена од сонот
Куката во која живеам ја реновираме, ама толку убава висока мислиш палата.... А надвор зима, снег до колена...а мајсторите работат ли работат ????