Obicno ne pamtam sonovi ama ovojj mi ostana vo sekavanje .Sonuvav vo manastir kako sum oblecena vo vencanica stara i macana , majkata na bifshiot ja krpi vencanicata a jas placam deka ne sakam da ja nosam i edna zena oblecena vo crno mi vika ke ja nosis i ke kutis .Jas cela vo solzi izlegov pred vratata na manastirot i gledam moite najbliski site veseli so muzika idat nakaj mene ... Znae li nekoj sto znaci sonot ?
Што значи да сонуваш рингишпил? Не се врти, само го одминав. Огромен. А може и панорама беше, не се сеќавам точно
ssekoj predmet so go sonuvas ima nekoe znacenje ali vo celost svadba znaci prepreki vo zivotot gubenje na nesto i ljubomora. se nadevam deka toa i,ma nekoja smisla kaj tebe
Сонував како планирам бебе со бившиот ми маж... Му велам сакам бебе и тој ми вели епа тогаш вечерва престани да ја земаш онаа анти бебе пилолата (ме знам точно како се вика на македонски). Зне ли некој да ми каже што значи...?
Јас не сонувам дур не сонувам, ако ако почнам да сонувам тоа е еден ист сон 100000000 вечери со ред.... @anakonda88 Спомна имаш соновник низ дома, па знаеш ли што значи да сонуваш прстен? Пред некоја вечер сонував дека со мајка ми бевме низ Веро и имаше мало прдавниче за прстени, па влегов внатре и зедов еден прстен и си го ставив (не беше ни златен, ни сребрен, имаше боја некоја ама не ја памтам)...па продавачката ми покажуваше и друг некој бел голем прстен, со мало црвено цветче на врвот како украс Дојдоа и други луѓе низ продавница настана гужва и не се сеќавам после... И сношти пак сонував слично, бев кај баба ми на гости, и таа ми даде мал златен прстен па си го носев п.с. На јаве не носам никакви прстени.
Во петокот сонував нешто чудно. Во сонот сонувам, полусон ем будна ем спијам некако измегу и неможам да се разбудам ни да заспијам а нешто ме гуши и ме стиска и одеднаш нешто црно отиде накај таванот и почна да ми се смее на цел глас. Повторно истата ситуација во истата вечер полусон и до главата кај керка ми пепељара со цигара до пола испушена и гори. Јас станав од креветот и ја изгасив. Знае некој што може да е ова ?
Ако никој не ти го дал , т.е сама си ставила прстен неочекувана голема срека во врска на љубовно поле
Па едниот сама си го ставив. Зар е можно и мене тоа да ме најде? во моментов како сум разочарана... Ај како викаат старите, што и да е за добро да е.. П. С. Фала Уште еден п. С... Сега ми текна во сонот имаше и некој дечко со плави очи како небо, не го познавам кој е. Излезе од кола и се погледнавме... Абе... Цели филмови да снимаш од соновите
Многу чуден сон сонував : маж ми ми дал едно завиткано мало подароче, го отворив а внатре имаше кроасан, го скршив кроасанот на два дела а во него имаше сребрен прстен , го ставив прстенот на раката, а на прстено го имаше симболот кет воман (*како бетмен нешто само ова глава на мачка беше)
Вчера сонував како нешто црно како наметка кое лета ме зема и ме однесе на неколку места од кои едното ми беше познато но незнам каде е точно бидејќи многу патував порано, потоа ме врати во креветот и се разбудив. Да му е страв на човек да спие веќе... Што значи ова знае ли некој?
Бооооооооо колку многу сонувам... Од сонување не сакам да се разбудам. Буквално. Дали е убаво или лошо - јас спијам и уживам, па откако ќе се разбудам малку сум во шок. Ама поминува... Одамна не се замарам со значења на сништата.
Dali nekoj znae sto znaci pozar i mnogu cad se krevase nagore pa potoa imalo ognometi za da me zalazat da ne se plasam jas,inaku sakam da mi kaZete spored vistinski sonovnici ovie na net ne mi se mnogu doverlivi
неодамна сонував како во станот карши мене живеел некој старец сиромав таков со кафено-жолто палто и иста таква капа со бела кратка брада бела кратка коса и големи сини очи само јас сум зборувала од сите комшии со него,јас сум била секогаш тука за него...еден ден ми заsвонел на вратата и исчезнал оставил една карамела и порака... ми требаше да ти требам ...чао сега за сега ...После тоа сум истрчала да го барам да плачам по него сум го видела доле пред зграда ми се насмевнал па изчезнал моите од тераса плачеле за мене зошто мислеле дека сум луда и викале по моето име да се смирам да ме носат на психијатар... толкување??