Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.631
    Случајно налетав на сликава и ми текна на твојот сон. Сакав да ја споделам со тебе :bandit:
    Screenshot_2016-09-21-21-43-32_com.instagram.android.jpg

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    :rofl::rofl::rofl:фaлa8-|:$

На moon1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Луѓе мислам дека ке се шекнам ...

Сонував како се мажам за мојот чичко ... да брат на Татко ми :o и сега незнам како што треба да значи ова цела свадба сум си направила сите роднини дојдени јас во венчаница ама не бела туку боја како шампанското ... проверив на фемина на соновникот и страшно беше ај ве молам ако знае некој нешто нека каже :( ви благодарам

4. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Може некој да ми каже што значи ова:сме биле со друштво и симпатијата бил со некои девојки кои му се допаѓале и сум била разочарана потоа сме биле со друштвото и јас и дечкото што ми се допаѓа сме биле како одалечени од друштвото и потоа ме гушнал и се враќавме на кај нив и почнал да ме допира по телото и чуствував болка

На rose60 и the drummer им се допаѓа ова.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.208
    Заљубена си и многу мислиш на симпатијата. Тоа значи :)

На rose60 и rustiko им се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Што значи бројот 13ка да го сонуваш?

7. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Се оствари :inlove::rofl:
    Ќе те частам сега :P

8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    Гледаш колку ми се точни моите толкувања наспроти другите толкувања. ;)
    И ке ме частиш , само за убо да е :D

На Zeynep му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jenny22

Jenny22 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    75
    Ja pred 4 dena sonuvav eden prestrasen son
    Sonuvav kako me zakopuvaat ziva ama v soba. A ja bev svesna za toa no me zakopuvaat kako da vi objasnam samo od desna strana na teloto me prekrivaat so zemja ja bev legnata na podot a oni najveke od se neli pola odnosno ednata strana od liceto mi go prekrivale so zemja i toa domasnite me prekrivale(maz mi, svektvata niv gi vidov)
    Luge vi se kolnam go vidov ova na sonot inace ne sme vo dobri odnosi i mn se plasam od togas mir nemam.

Cesto sonuvam kako kuce me kasnuva posle toa i zmija me kasnuva na isto mesto.
    Ve molam nekoj mi da mi.kaze sto mi znacat sonistava

10. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Ајде Фемински гатачки, што ќе ми кажете за овој сон:
    -Висам на тротоар, вечерно време како за излегување, убаво време, и поминува партнерот со автомобилот, и од прозор, ме фаќа за рака, и се шегува, а потоа вели "Ајде да се прошетаме" и се шетаме како да се опростиме, а потоа откако се вративме, повторно за рака се држиме, тој кисело насмевнат како да не знае што да каже, а јас го прегрнувам силно, а многу тешко се чувствувам. А потоа, како надоврзан сон, ми понудува некој како голем дијамантски прстен во форма на срце, но како тоа да не сум јас, туку друга друга девојка подоцна оди по младоженецот со своите. А првпат ги гледам :D

А и сонот, од претходната вечер.
    -Дома кај мене, нешто гости, и една познаничка соопштува дека се верила, го покажува прстенот, се гушкаме, се радувам многу за неа, а подоцна во истиот тој сон, сцена од ресторан, голем, студени високи столбови, малку затемнето со не толку светла, на подолга маса, седат исто така повеќе познанички и сите ми ги покажуваат нивните прстени, сите се вериле, јас се радувам, а на чело на масата седи мојот покоен дедо (кој умре пред 3 години), не ми зборува ништо, туку само ме гледа со блага насмевка. Во ресторантот не бевме како соберени за свадба, туку како во негова чест со неговите бизнис партнери и познаници.

11. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    9.583
    Јас сонував дека сум била посвоена па ми текна дека роденденот исто ми бил лажен не сум знаела ни кога сум родена ни на кој датум почнав да плачам и држев некои документи во рака :?:

12. Kosmospc

Kosmospc Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Сонував како влегувам во една просторија и демек на едната страна имало аквариум со вода но внатре риби немаше и едно место под него како запуштено со сено со такви работи,само што се завртиив ме касна змија на образот и се иштрепав и станав,утре дента пак друг сон како одам низ некои планини се вода околу мене како реки ,езера а јас сама шетам

13. Jenny22

Jenny22 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    75
    Ima li nekoj da mi go tolkuva ovie strasni sonista ve molam???

14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Гледав во соновник,ама нема ништо такво:(

15. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    немој да се секираш првиот сон не е страшен туку тоа значи долг и среќен бериќетен живот...
    а вториот со каснувањето значи да не верваш многу во озборувања од други луѓе затоа што поради тие измислици и невистини ќе расипеш односи со некои добри луѓе..поздрав

16. Jenny22

Jenny22 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    75

17. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    па затоа и ти пишав немој да дозволиш ради некој душман ко што го нарекуваш ти да ги расипеш однсоите со некои добри луѓе кои се околу тебе

18. Jenny22

Jenny22 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    75
    Pa i koga ke razmislam mislam deka si vo pravo...situacijata mi e takva kako sto mi go tolkuvas sonot.....
    Fala ti mnogu:*

19. бон жита

бон жита Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    34
    девојки ајде ве молам некоја :
    се враќав дома од некаде и на патот за дома, на едно место од мојата улица по страна видов змија ( светло зелена , со боја на жаба ) . Знаев дека тивко треба да продолжам за да не ме осети, ама јас направив обратно и побрзав да избегам и змијата ми скокна и ме касна во бутот (носев шорц) . Така продолжив да се враќам, ми стоеше белегот на ногата, чувствував дека губам сила многу постепено. Се тешев , сигурно не е отровна , и да е ќе одам на доктор и ќе ме спасат . Стигнав до мојата куќа и ја видов комшивката ( стара жена , албанка ) со некој што и беше пријател . И кажав дека ме касна змија и ја прашав дали ќе ми се случи нешто , таа ми рече : нема спас ако е змија , сигурно ќе умреш . И така се разбудив ?
    ?

Последна измена: 7 октомври 2016
  20. EDJITKBMS

EDJITKBMS Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Феминки, има ли некоја што ќе се нафати да ми објасни некои сонови: Пред година дена сонував како сум во куќата кај баба ми, од двор цела фамилија ја испраќам некаде ме оставиле сама да седам во куќата. Кога влегов внатре во дневната, го видов како седи дедо ми (којшто е починат) на омилената фотеља каде што најчесто поминуваше време кога беше дома. Во тој момент како да се изгубив, се стаписав. Стана и дојде до мене, ми зборуваше нешто и потоа се насмеа(најчудно ми е што мислам дека "цинички" беше насмевката) и јас се разбудив. Кога станав се сеќавав на секој детал освен тоа што ми зборувал..тоа беше единствениот сон во кој ми се појавил дедо ми откога е починат... Имам сонувано како цел стан ми е полн со змии сум била заглавена не сум можела да избегам и потоа се разбудив. Во сонот ниту една не ме каснала и сум била сама дома. после тој имав уште еден сон , овој пат само една, ама огромна зелена змија како иде накај мене.. друг сон, сега кога беше последниот земјотрес пред недела дена, два дена пред да се случи сонував како сум во некое маало со куќи, непознато ми е местото, со татко ми и две мои помали братучедки кои во последно време често ги мислам зошто не сме вече во контакт ради одредени причини. Незнам каде сме тргнале, ни што сме правеле претходно, ама сонот ми почнува како влегуваме во некој кафич, седнуваме и одеднаш почнува силен земјотрес. Сите во кафичот сме истрчале надвор, сум ги изнела за рака фатени братучедките. Почнале да се рушат куќите( такво било маалото, цело со куќи, од едната страна сите биле високи, а од другата само ниски), сум ја гушнала силно најмалата братучедка, да ја заштитам, а другата кај татко ми и плачејки сум му рекла само дека мајка ми и кучето се сами дома и се разбудив од сонот.. Утрово, околу 5 часот се беше темно, одеднаш осеќам земјотрес. Срипав од кревет и ги разбудив и моите, неможев да се смирам.. Ако може некое објаснување што ми значат соновите, и дали е можеби пост-трауматски период, бидејќи кога беа претходните земјотреси пред еден месец, навистина бев многу вознемирена, ни дијазепами не ми помагаа за да легнам 4-5дена навечер воопшто око неможев да затворам, спиев само по саат време поручек кога бев со моите и тоа дури во дневна, користев кога се одмараа после ручек, но и тогаш немирно спиев, сум се будела и сум им викала дека имало земјотрес, а кога се будев воопшто не се сеќавав дека сум направила такво нешто... Ви благодарам за одвоеното време да ми одговорите