Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Вака... сонов не го сонувам прв пат. Претходно го сонував неколкј дена по ред ама го занемарував. Сонот е следниов: Јас и моја ептен блиска другарка што сме како сестри се наоѓаме на убаво планинско место со дрвен мост. го поминуваме тој мост и само скршнуваме налево и гледамр убаво изѕидани стабилнк скали меѓутоа по нив тече плитка водичка значи може да се помине. И во позадина постојано слушаме "НАЈДИ МЕ". И ќе се разбудев. Денеска, т.е синоќа го "досонував" вака продолжи: се симнавме ние по скалите и јас одеднаш се најдов во станот на татко ми (моите се разведени сосема небитно инфо за да не ме прашувате подоцна како во станот на татко ми) и забележав дека еден ѕид го прекречил и низ цел ѕид имаше закачено рамки и во секоја рамка една иста слика и само слушнав "МЕ НАЈДЕ".
    Станав расплакана, и во моментов пишувам и солзи ми течат бидејќи не е прв пат истиот сон да го сонувам.

Некој некаква идеа за што станува збор??

2. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Имаш ли контакт со него

3. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Да

4. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    Дечки вака, сонував мачка многу убава, во сонот чувствував дека е посебна, и таква и беше, таа сама бираше од кого ќе биде галена, и таа ме одбра мене. Не дека соновиве некогаш ми значеле нешто, ама некако сонов не ме остава на мира, а всушност е ништо посебен па да речеш да се замарам. Си игравме со мачката во сонот и искрено и се восхитував не чувствував некоја опасност иако во соновнициве "точни неточни" пишуваше дека се работи за измама некоја. Дали е тоа точно?

5. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Гласот Добар пријател ќе те посоветува но зависи со каков звук те довикувал ,дали со примамлив и слатко,или грубо и уплашено има значења разни Скалите надолу ќе страдаш за нешто, Куќата е тешкотии рамките што си ги видела несреќа , можеби ќе се случи нешто и ќе му бидиш потребна за да го најдеш, сонот неколку дена прикажуван е предупредување со конечно прикажување во целост всушност кај која личност ти треба да ја најдиш да се обратиш.

Да се едитирам да не пишувам нов пост ако можиш конкретно да ми кажиш дали забележа во рамките каква слика имаше?

6. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Сликите беа црно-бели и еден човек во средина и бела позадина.

7. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    ne stvarno seriozni ste ?

8. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Да јас сум мртва сериозна бидејќи се што сум сонувала до сега се остварило. Овој сон не ми е јасен и не можам да протолкувам што точно. Сум сонувала како ќе ме вратат од операцијата што требаше да ја правам сабајлето и навистина се случи. И многу други работи.

9. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
  10. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Тага жалост поради настан кој ќе се случи,водата по скалите е жалост
    Бог да чува соништата можат да бидат премногу страшни ..

11. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Таму во тој стан живее мојата баба која е инаку 84 годишна жена и не во ред со здравјето овој период. Многу лоши мисли ме мачат...

12. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Не се измачувај поради сон,и да сакаш да помогниш некому неможиш.
    Неможиме да сме побрзи од времето, остај на времето се, можеби е само сон кој нема да се исполни.
    Не се грижи,ако веќе те мачи утре сеуште , ете појди посетија ја бабати и таткоти, ќе имаш мир во себе ќе се смириш малку.
    Соништата се тие мора да се прифатат ,не ги бираме што да сонуваме ,сами доаѓаат, сите имаме по некој кошмар и ни чука срце и сме стресени верувај нема личност што не се стресила ноќе поради соништа, немој да се грижиш. Добра ноќ :*

На Valencia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Имa тешкoтијa кoјa сaкa дa јa спoдели сo тебе нo не знaе кaкo , мнoгу те сaкa и мнoгу те пoчитувa иaкo не гo дoкaжувa тoa дo кoј знaе кoлку , ќе имa пoгoлемa пoтребa oд тебе , a и ти oд негo .
    Скaлилa нaдoле , пoделен пaт не е нa дoбрo , сaмo Гoспoд дa ве чувa oд злo и oвa ништo дa не е тoчнo oд сoнoт твoј .

На Valencia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Како мислиш ништо не е точно? сега сум на 300 ума

15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Мене "лошите"сонови обавезно ми се исполнуваат,имам пет такви кој ми се осполниа,трагично:(
    Многу се плашам и ден денес,и се молам да не ги сонувам:x

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Sto znaci ova:eden drugar mi dojde na gosti sam i sedel so majkami babami si zborale posle so mene i trebalo da odime negde zaedno

17. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Kako sum cekala na terasa da iskoci najgolemata i najsvetla mesecina na neboto i sum cekala na terasa so mob da ja slikam a vo meguvreme sme sedele doma vo temnica zosto pred vrata imalo 2ca so fantomki nz dali da ne ubijat ili ograbat.Mesecinata takva preksrasna iskocila neboto od temno stanalo mn svetlo mesecinata golema pregolema i polna sum ja gledala so meraci i sum ja slikala,kako sto sum slikala se slusalo ckrapanjeto od mob i ovie so fantomkive slusnale deka ima nekoj vnatre i pocnale da lupaat po vratata ....i taka se razbudiv

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Пред некое време јас сонував дека се веривме со дечко ми( мислам го пишав сонот тука) и сега брзо пак дечко ми го сонил истото :^) да не стане реалност? :wasntme: :lol:

19. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Тоа што сте сонувале ист сон со дечко ти значи дека сте сосема телепатски поврзани.А,за реалност дали ќе стане,тоа никој не може да го знае,освен само вие двајцата.Во секој случај,се работи веројатно за твоја потсвесна желба да се верите со дечко ти.:lol:Како и да е,јас мислам дека не е ништо сериозно во врска со овој сон затоа што соновите не секогаш ја претскажуваат иднината,туку се само реакција на потсвесното,така што не се замарај воопшто со него,сигурно нема значење.:hai::*

На LadyInTheDark му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Можно е :) :*

На atala му/ѝ се допаѓа ова.