Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Ke zamolam nekoj sto se razbira vo sonovi da mi kaze sto znaci sonov.
    Sonuvam kako stojam na sred dvor i od neboto mi paga direktno vo raka bel ubav ukrasen zenski cevel i go poglednav neboto bese prekasno cisto,sino:)

2. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Na son podariv crven karanfil na ucitelkata na sin mi ,a bilo kako eden mesec pred 8 mi mart i jas onaka i se pravdam ako e rano za 8 mi mart vnimanierto e bitno xaxaxa, sonista

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.482
    Допаѓања:
    251.128
    Сонував така рандом и на крај сестра ми се жали имала пардентоза па и се клацале горните заби, ама така ќе терала.
    Па ја советувам да оди на забно и покажувам колку ми се здрави моите и еден мој расклацан и ми се скрши. Преден заб, кец или двојка. Не ме болел. Крв плукнав, ама болка не. Веднаш барав стаматолог да ме среди и се разбудив.
    Не ми е прв пат заби да сонувам, никогаш се нема случено ништо, ама језиво ми е, плус преден заб одма страв ме фати.
    Се надевам само сон е.

4. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Shto znachi nekoj da te pregrne silno i ne saka da te pushti,inaku ova go sonuvav so eden prijatel so koj ne sme bas vo mnogu dobri odnosi vo posledno vreme

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Мене ми имаат кажано дека ќе се смирите со таа личност и дека ќе станете поблиски во блиска иднина.

На rustiko му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    @Pcelka94 срцка помагај.
    Сонов оди вака. Јас сум имала долг период главоболка, сум одела на лекар и испитувања но неможеле да ми најдат што ми е. Мајками дознала дека во населбата Геге имало квартче односно место од 6 куќии во тие 6 ситежени гледале.(инаку таму во населбава има роми). И ми вика мајками ќе појдеш ќе прашаш некој ќе ти кажат кои жени гледааат.и ке те најде самата жена што треба. и јас одам прашувам една жена вика незнам, и викам ќе ти дадам пари кажи ми каде.и ми кажа ромкава и тргнав. Стигнав каде што беа поредени куќиве и си викам како ке ја најдам таа. И искача од третата куќа жена (циганка дебела во средни години со долга распуштена кафеава коса) и ми вика, "ти мене ме бараш,ама неможеш да ме најдеш зато јас те најдов,ајде влези". И влегов и ми вика "те боли главата во пределот на очите и на челото,ама никој неможе да ти каже од што те боли. И почна да ми вика од наочарите што ги носиш ти е(диоптер наочари носам), вика некој на тие наочари ти напрвил аир да не видиш, почнува да се буни и вика НЕ, НЕ не ти е од тоа од друго ти е",и се така додека не излегов и оставив малку пари и заминав. Дојдов дома. Ме пречекаа мајками бабами(на мајками мајка) и сестрата на мама. И бабами ми вика " Таа што неможеше да ја најдеш те најде тебе"? И реков да ама многу се бунеше незнеше што ми е.И бабами рипна од креветот "Ајде спремајте се одиме сите четири таму,но овој пат одиме каде што ние сакаме,ние ке ги најдеме". Стигнавме во Геге во ромскиот дел и одиме и стигнавме до тие 6 куќи. Влеговме во првата куќа имаше луѓе чекаа ред покрај таа што гледа(бае или сеедно). Но за разлика оваа беше бела македонка слаба, плава со кратка коса. Моиве седнаа а тетками остана надвор пред врата.Јас стојам и таа ми вели "што стоиш седни" и реков несакам и таа пак настојуваше на крај седнав.И вели плавава на мајками "ти дојде ради девојчево твое што го боли глава а ? ". Мајками и раскажа дека неможеме да најдеме лек итн итн.. и таа рече"знам". Ја праша мајками каде сум била на одмор и мајками кажа во КсамилАлбанија. И оваа и се сврте и рече " Не е вистинското име тоа на тоа село, тоа е средното име, а тоа село е проклето,убиени луѓе лежат таму". Небитно не ми кажа нешто посебно, но и се сврте на бабами и рече " ти дојде за ќеркати пошто кашла (има проблем со плуќата)" и бабами вика да, и оваа вика "Додека не се среди твојот сопруг не престане да пие и да се однесува лошо ќеркати ке кашла". и оставивме пари и излеговме ко посрани искрено. Одиме одиме и од 6тата куќа искача слаба циганка со кратка коса и ми вели " Брзо кај мене имам лек за вас, ама брзо брзо". Влеговме и јас почнав да плачам и да викам доста ми е ке умрам нема лек за мене, а таа ми пријде и ми рече "сега ке си го најдеш сама лекот, а не лекот тебе". Спремаше некој леген со вода и коса внатре и ме праша дали сум се избањала и реков да бањата сум. Ми рече " знаеш ли дека ние 6 куќи што сме тука не зимаме пари за гледањето, те боли главата уште пошто си оставила пари а тие ги земале парите.. подоцна рече соблечи ги чорапите и стави ги нозете во водава". Одбивав во сонот пошто ми беше гадно, ме натера мајками. Како што ги ставив нозете во водата се слушна силно вриштење од третата куќа (каде што бев првиот пат сама) и од првата куќа (каде што бев со моиве). Како филм ми прелета низ глава дека во ташна носам искршено огледало и затоа ме боли главата,но има уште нешто. На тоа огледало некој од моката фамилија му имал нешто направено,та кога ќе се скрши да дејствува а јас несвесно уште скршено да го носам со себе. Ги извадив набрзина нозете а циганката само ми рече " си го најде сама одговорот и сама лекот" - во тој момент главата престана да ме боли. Се обрати кон бабами и рече,ке ја прецедам водава каде што и беа нозете на внукати, и ке ти ја дадам во шишенце мало, со таа вода десет дена ке ја мачкаш ќеркати околу вратот и градите и кашлањето и секоја друга мака и болка ке и престане. Станавме и рече "пари никако, за убаво да се видиме на друго место а не тука". ... the end.
    Незнам што значи ако може некој да протолкува но неможев никако очите да ги отворам и да се разбудам од сонов. извинете на долгиот пост цел сон го раскажав, но би ви била благодарна ако ми кажете што значење има.

7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Сонував еден дечко со кого имав излезено пред неколку години..
    Не бевме блиски тогаш мо се допаѓаше но откако не испадна ништо сосема го заборавив..

Во сонот сме биле во некој двор изгледаше како училиште, одеднаш се појавил и ми пришол и ме гушнал после ме поканил да одам некаде со него и неговите другари да сме гледале некоја уткмица (facepalm)
    Јас прво сум му рекла што ќе правам јас женско со сите машки а тој ми рекол како демек сега сме пријатели па треба да се дружиме повеќе.. После прифатив и повторно се гушнавме.

Чудно како од нигде никаде ми се појави на сон, што можи да значи?

8. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Од цел сон,ќе го одвојам делот кај што сонуваше циганка,и можам да ти кажам од многу искуства на блиски,циганка е неповолен знак.
    Во соновникот прочитав дека,ако се сонува циган или циганка,вардете се од ласкавци.Ќе бидете превртливи во љубовта,но на своја штета

На LazyGirl5689 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Jas pa procitav da se shtitam od zenska osoba (za ciganka so sum sonuvala/)
    Aj nekoj dr mislenje

10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Цел филм :rofl:се шaлaм :*
    Немa никaквo тoлкувaње oсвен дa идете вo Геге и дa јa пoбaрaте третaтa женa .
    Нaвистинa:)

Цигaн ,oгaн ,вoшки ,дрвa ,грoм вo дрвo - сетo oвa е пaри вo сoн сo пoсебнo знaчење.

11. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Кај бутур да ја најдам. Инаку заборавив да напоменам третата жена личеше на сестрата на дедо, со која не комуницираме од Х причини долго време
    Едит : Камо да беше филм,барем немаше расположението да ми биде на -0, и најтрагичното е тоа што сега проверив имам две огледалца во ташна баш тоа кое го сонував е скршено

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Тoчнo тoa е тoa штo мoрaш сaмa дa гo знaеш a бaш сaкaв и тoa дa ти гo пишaм aмa ги зaспивaв мaлите и мемaв време дa пишувaм .

Знaчи тoчнo знaеш штo си сoнилa , ти кaжaв тaa женa дa јa бaрaш зaтoa штo тaa штo ти нaпрaвилa тaa и ќе ти пoмoгне , сoнoвите секoгaш имaaт некaкoв знaк , пoсебнo oние детaлните сoнoви пoлни сo емoцијa , стрaв , рaдoст , тaгa и ред другo .
    Реaлнoстa нa сoн си јa виделa aмa не кaкo ти oдмaгaaт туку кaкo ти пoмaгaaт .

13. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Како да ја барам пчелке, не збориме со женава долго време,направи страшни работи на мајками бабами и тетками,јас несакам лицето да и го видам..

14. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Тoчнo тoa и ти велaм тaa ти нaпрaвилa и сaмo тaa мoже дa ти пoмoгне друг никoј

15. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Јас со години често сонувам исти соништа. Неколку се што така ми се повторуваат, но секогаш кога ќе се разбудам, само еден од нив успевам да запомнам, а тој оди вака:

Се сонувам дека јавам на голем коњ, а лево и десно од мене јава по уште еден човек, не можам да им ги видам лицата, но знам дека едниот од нив е машко, а другиот женско. Се наоѓаме на огромна пространа полјана, на далечина не се гледа ништо, освен во центарот на полјаната каде има едно прастаро огромно дрво, само не знам дали е некој даб, орев, или нешто слично. Јавајќи се доближуваме до дрвото, под него гледам дека седи стуткана некоја старица со многу долга бела коса и наведната глава. Кога и се приближувам на старицата таа ја поткрева главата и гледам дека нема очи, а низ дупките каде треба да и се очите и се слева крв. Таа иако без очи се врти директно кон мене, како да ме погледнува, и покажува со раката кон еден куп паднати лисја во близина, и ми вели: „тука е закопано тоа што го бараш“. Јас се вртам кон тој куп лисја, во тој момент тие почнуваат да се мрдаат како нешто да пробува да излезе од под нив, и секогаш во тој миг се будам и не дознавам што е тоа.

Има ли некој некакво мислење за мојов сон, или мене мозокот ми трипа па реприза ми дава глупи соништа?
    :D:D

16. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Ама мене не ми е ништо у моментов незнам... нема везе ај

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. emce.eme

emce.eme Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    216
    Соновите некогаш се од нешто што внатрешно во нас длабоко го посакуваме, било тоа да е некој симпатија, пари, работа или некоја др.желба. Јас ете на пример често сонувам дека сум бремена што и длабоко во мене го посакувам тоа да се оствари во реалноста, а бидејќи стана овој сон премногу чест, а означува ТЕЖИНА, значењето за мене нема голема улога.

18. emce.eme

emce.eme Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    216
    Соновите секогаш зависат од положбата на месечината и затоа сите сонови што ги сонуваме не се остваруваат или нивното значење не ни е важно, затоа не се оптоврувајте со нивното значење ПРЕМНОГУ.

19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Ми се има десено да сонувам некоја случка, и потоа таа случка навистина да ми се случи, али краткотрајни случки, како на пример изговорено некоја реченица со некого и сл., и тогаш кога ќе ми се случи, ми текнува дека тоа сум го сонувал.

20. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    514
    Пред некој ден сонував како сум го изгубила прстенот од бившиот.Сум го барала и тој наеднаш се појавил пред мене,ми го дадол прстенот,и јас кога го видов видов дека је сменет дека на прстенот ни ги пишеше нашите имиња,а бил сменет во benimle evlenir misin,значи ќе се омажиш ли за мене.Ме мачи овој сон ако некој знае што значи нека пише.