Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Sega koga ja vidov temata mi tekna na sonot sto me maci veke 8 god.
    Denot koga bese pocinata baba mu na togas decko ( sega maz ) bevme sobrani so drugarkite na pijacka, velat pocinala baba ti na sala i ajde na zdravje.

Istata vecer sonuvam, doagjaat 3 zeni vo sobata kade spijam, site vo crno obleceni. Dvete me drzat silno da ne mrdam, a edata mi veli: da ne mislis ti ke si bezsmtna, i ti ke umres za 14 meseci ili 14 god!
    Placev so denovi, epten bev isplasena. Potoa razbrav deka koga ima mrtovec ne se veli ,,na zdravje,,

Pominaa 14 meseci ama ne i godini!

Ednas bev kaj edna zena sto gleda na kafe, samo sto go otvoti filzdanot mi veli: tebe te maci mnogu eden son ama nema da se ostvari, nema sto da se plasis! Kako da znaese deka sum otidena bas zaradi sonot, ama toa bese togas koga go bev sonuvala.

Odkako se rodi sin mi, nema den da ne pomislam na sonot, sega sum majka i dodeka ne pominat tie 14 god. ke nemam mir. (ima uste 6 god )

На LazyGirl5689 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    436
    Лелееееееееее, ух. Само што станав и го сонував сонов.

Бевме кај мене дома (живеам во зграда) , сите фамилијарно. Ноќе беше. Искачам со вереникот на тераса и гледам еден огромееен брод, на небото,ама како од црни облаци напраен бродот. И сфаќам дека го имам преживеано тоа и претходно. И почнува све најлошо да се случува. Да се урнуваат авиони во згради,па и во нашата. Поплави страаааашни. Све да се руши, да се распаѓа. Почнувам да плачам и да му викам на вереникот: Леле не дочекав ни свадба да направиме. Се тешевме тука бла бла. Па све станува злобно све некому да се наштети и сл.

Проблем ми е што не ми е прв пат да го сонувам сонов.Ама овој пат се исплашив некако,зошто не се осеќав како да го сонувам тоа,туку како навистинна да сум таму некаде,и вака да се дешава. И сонувам сонувам сонувам ,и наеднаш отворив очи, и како товар од срце да ми падна...

Незнам што да напраам,незнам што да мислам,некој да ми каже што би можело да значи ? Или што би требало да направам?

Фала,имајте убава вечер.

3. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    9.588
    Aj mene neka mi pomogne nekoj mojov son e ovoj.
    Pravev svadba bev vo nevestinski fustan a nozete gi potopiv vo onie od indiskine svadbi toa crvenoto so im e za na noze i odev bosa imase crveni stapki moi posle toa . Tatko mi.mi rece ete i tebe svadba ti napraiv imase i ognomet. So znaci? :D

4. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Kao so znam.i sum slusala.ne e ubavo da se sonuvas vo nevestinski fustan ili da sonuvas nekoj drug vo.nevestinski fustan. Od babini devetini i muabeti mislam deka znaci smrt na nekoj blizok.no ne da te plasam sepak.ne sum sig:?

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    9.588
    a ne e svoja smrt? lele :/

6. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Neznam dali svoja, no znam deka znaci smrt, nekoj poadekvaten vo ovaa oblast neka objasni.

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Во какви убави венчаници се имам сонувано.:D Уз фљушки, фљонкици, корпи:party:, венчиња, кристали.... Со сите марифети, па ете. ..Здрави, живи исправени сите :D
    Рамениците само ме болат , ама тоа од велот што го носев. :D
    Без гајле.

8. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Сонував дека сум била качена на цреша и сум берела црвени цреши...знае ли некој што значи тоа?

9. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Dali znae nekoj sto znachi da si so drustvo i se kachuvame po edni skali i nemalo izlez od tie skali tuku kako tavanot da bil spusten,i taka se kachuvame prvo eden drugar potoa jas potoa zad mene drugi i zastanuva drugarot i vika sednete kaj ke odete nemozi da stanete ke si ja udrite glavata i sednav jas na vtorata skala i toj na prvata potoa posle mene i drugite,i sme zele so drugarot sme jadele mekici i se guskavme mnogu milo mi bilo

10. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Последно го сонував бившиот со неговата хонда мотор како ме следел а јас сама шетав потоа бевме заедно силно ме гушкаше цело време и на крајот ме спасува од некое си куче кое се обиде да ме нападне :worried:.... Како и што е во реалност секогаш мој херој иако не сме заедно знам дека секогаш е тука во пресрет да се соочи со мојата невоља(доколку сум во невоља) но ќе речете го сонуваш затоа што го мислиш но не мислам па за да го сонувам.:?:

Предходниот сон беше пак како ми се појавува поранешен не дечко но двајцата знаевме дека се свиѓаме но јас не сакав да сме заедно.Како и да е го сонував како е во моја близина и ми вели:"Ти не сакаше да си со мене го избра него" и потоа сонувам една сцена каде тој истиот ме бакнува по врат. Омг :drunk: што ќе не сонам :lol: не мислам ни на него одамна беше,само на едно здраво сме кога ќе го сретнам.

11. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Што значи да сонуваш гатачка која те предупредува да не се мажиш со тој што го сакаш затоа што многу лоши работи ке се случат на денот на свадбата?Всушност ми прикажуваше низ слики што ке се случи ако не го оставам дечко ми. Како дечко ми на денот на свадбата ке ме убие мене и татко ми.Наводно гатачката кај која бев на сон била мртва и ми се појавуваше ко дух во собата. Ама беше многу убава девојка со кафена долга коса.Искрено се извадив од памет. Толку ретко сонувам што морав да прашам.

Последна измена: 20 декември 2016
    На LazyGirl5689 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Прaшaј дечкoти дa не имaл тaквa бившa кoјa пoчинaлa..
    Oбичнo вaкви сoништa се сoнувaaт кoгa некoј близoк или сaмиoт чoвек кoј гo сoнувa сoнoт немa чистo минaтo т.е имa прaвенo мнoгу грешки , oбичнo вaквите сoнoви немaaт вистински знaк , или aкo мислиш нa нештo и се ти еизмешaнo вo глaвa ...
    Акo билa женa вo црнo тoa е светицa нo , aкo билaженa вo белo и светлинa тoa е дух пoтoчнo душa кoјa тaлкa гo бaрa свoјoт мир или е прaтенa дa ти кaже сoвет.

На Aleksandar1212 и kolovoz им се допаѓа ова.
  13. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Сонував еден чуден сон.Во соновник не можам да најдам тумачење,па ако знае некој да ми протолкува дали има некое значење.
    На братучед ми жена му,која е почината,нешто работеше по двор, а и јас нешто преместував.Не зборевме ништо,како и додека беше жива.Во еден момент се најдов на балкон и ја гледам со братучетка ми,која исто е почината,и ми даваат нешто.Видов дека е од оние торти што се продаваат готови и треба само да се филува,и една кутија.Ги земав и прашув таа кутијата дали е за братучед ми,а они само климнаа со глава.
    Значи ништо не зборевме.

14. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    34.012
    Истовремено сонувам како одам на гиниколог а потоа правам сообраќајка што значи ова?

15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Дремнав демек на пола час и сонов е Мм ја држи малата во раце, на него една преголема црна јакна може 5 броја поголема. И збори нешто како да и шепкаше и извади од џеб еден лампион дедо мраз, ама беше некако стар изгребан и со прашина. Уффф ваков глуп сон одамна немам сонувано. Да не некоја може да ми го каже значењево.

Инаку мн ретко сонувам

16. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Да не знае некој што значи да се руса во косата(а инаку сум црна)и се гледав на огледало

17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Babami sekogas vikase deka kolku ti e pobela kosata i kolku pokratka toa znaci olesnuvanje od makite. I obratno, kolku potemna i podolga poveke maki

На rustiko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Majka mi me sanjala kako sum gi brisela prozorite sum gi svetnla a sonceto mn jako svetelo bilo mn ubavo prozorite cisti prekrasni ama so brisela so bela krpa e sea nz toa da ne e dobro bela krpa :/

19. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Во последно многу сонувам ,незнам дали има некоја врска со бременоста дека ете тежина постојано станување и тоа што го спијам катастрофа.Сонував како на плажа со сопругот и детето и одеднаш бран му ги однесе играчките на синко па трчавме да ги земеме водата ги однесе како до едно заливче ;)

20. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Sonuvav kako sum na nekoja slava ili svadba i so edni rodnini kesev pogaca i jas skrsiv pogolem del so dvete race i vidiv kako na sredina ostanalo edno parce neskrseno,sto znaci ova?:)